Followers

Wednesday, March 20, 2013

♥ Gumbira Dalam Sedih ♥

Bye2 Daddy....Arini daddy berangkat ke Singapore...
sedeynya we all kena tinggal,subuh2 tadi daddy dah kuar rumah
flight kol 7pagi....ni kali kedua kami ditinggalkan
dan terpaksa hidup berdikari tanpa daddy
daddy dah siap2 bagi duit belanja kami dua beranak 
sedey semua kena wat sendiri, b4 this daddy ada daddy la yang hantar pi keje
daddy la hantar balqis pi school & taska, now semua mamy kena wat sendiri
kami tak pernha berpisah & ditinggalkan....


balqis la paling sedey sekali bila daddy tak de, dah kata anak manja daddykan...

semua ni gara2 "Promotion"....Alhamdulillah daddy dapat rezeki yang baik untuk tahun ni
company daddy 1st bonus bulan December & 2nd bonus bulan March...March sekali dengan increment & promotion....
Alhamdullillah tahun ni nama daddy tercalon lain untuk promotion Gred & pangkat...
dapat naik gaji + naik pangkat semua orang pun suka
tapi kena tambah keje la, bukan keje biasa je
keje2 outstation ni pun sama la....

sedey rasanya kena tinggal selalu, bukan sekali sekala, rasanya dah semakin kerap
baru2 ni dah pi JB now pi Singapore plak...
kalo pi ikut jadual tak pe lagik, ni pi ikut dan je...semua pun last minit
bila ada meeting urgent, kena pi ada discussion kena pi....

ape yang tak best?kami dah tak leh nak planning bercuti, sbb keje2 outstation daddy yang last minit ni....dah tak berani nak main booking awal2, takut last2 tak dapat nak pegi...
sedeykan, tapi daddy cakap jangan mengeluh
setiap rezeki yang diberikan mesti ada dugaan & hikmahnya
kena sentiasa redha....

sebab tu tajuknya "Gumbira dalam Sedih" tumpang gumbira daddy dapat naik gaji tp sedey plak kami kena berkorban masa bersama daddy....kena tinggal selalu...
sangat2 la behave pada kengkawan yang dok jauh dari suami + yang husband sentiasa outstation...

10 comments:

Puteri Satu said...

Lamp shape tu cantikla.. beli kat maner eh..??? hehehe

Ya ALya said...

jangan sedih2,pas ni kena biasakan diri berdikari lak.....

MRS. K said...

Alah Bisa Tegal biasa.... me boleh kata sebulan 2-3 kali kena tinggal.. lama2 biasa la tu.. bukan pegi joli, pegi keje cari duit.. hehehe,.. nanti dedi bawak pegi holidayyyyyyyyyy okey

Mama Zharfan said...

lama2 nanti sure biasa :) :)

ch@ said...

Dont worry anje. Kita serupa je. Alah bisa tegal biasa. Alhamdulillah sy dh dpt adapt semuanya walaupun dgn tiga askar. Awal2 hari tu mengeluh juga. Cayok mama cayok.

mamalieyna said...

Huuu..tumpang sedih..bab kena tinggai mmg sedih.. sayangkan isteri tinggal2x kan.. :-)

Suliana said...

bestnya.. tak pe awak.. berkorban utk family kan.. :-)

Masya said...

biasalah tu mamy, naik pangkat bertambah kerja.. kira rezeki familylah tu...

Nana said...

kita dah biasa kena tinggal mia pon so xde rs sedih dah tiap kali amrul outstation ni doa xde g kl, mgu dpn plak g langkawi smgu, nama lak naik g lahad datu tp xsure pegi bila, klw g lahad datu plak baliknye xtu bile, sbulan, dua bulan ntah

Nafisa81 said...

hehe..ni sedih ke rindu??

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.