Followers

Tuesday, March 5, 2013

♥ Semoga Menjadi Anak Yang Solehah - Alhamdulillah ♥

Wahai anakku, semoga dikau menjadi anak yang solehah & sentiasa mendoakan untuk kedua ibu bapamu ini....Alhamdulillah, kami berjaya mendidik anak kecil ini untuk mendirikan solat 5 waktu
cuma time weekend, anak kecil ni susah sikit nak bangun subuh
dan selalunya mmg skip je, kalo time sekolah mmg solat sbb bangun pagi seawal 6.30pagi untuk bersiap ke sekolah, semoga segala terapan dari kami balqis menjadi anak yang solehah...

Alhamdulilah berkat ajaran teacher disekolah, balqis dah boley amik widuk sendiri since last year
dah pandai ikut step, then dah pandai step untuk solat
cuma bacaan dalam solat masih ada yang tak berapa lancar lagik....
semoga dibuka pintu hatinya untuk terang hati supaya lebey lancar....


Damia Nurin Balqis

"Cahaya Kebijaksaaan Seorang Puteri"



mamy bangga dengan balqis...
awal2 lagik kena didik senjata kami ni...
supaya bila kami tiada dimuka bumi nanti, anak kecil ini mampu untuk mendoakan kami disana...
mampu membuat kebajikan untuk kedua ibupanya...
ini lah harta zuriat yang paling berharga dari harta2 lain...
ingat segala pesan mamy ye balqis...

balqis ni jenis hati tisu sama cam mamy, mamy kalo setiap kali nasihatkan balqis
sure akan bercucuran airmata....balqis mmg kalah kalo tengok mamy nangis
dia pun akan nangis, mamy sentiasa menasihatkan balqis
kalo dia tak dengar kata....bila mamy nasihatkan, anak kecil ni pun sama nangis...
beria2 dia minta maaf atas segala kesilapan dia....
sayu hati dengan anak dara ni....YES dulu mamy mmg garang, mmg slalu jadi tarzan
tapi bila mamy dah terapi diri, now mamy didik balqis bukan cara marah2 @ kekerasan
tapi dengan cara lembut, supaya ia tak blajar untuk protes....anak2 zaman skrg tak sama dgn kita zaman dulu kala...

p/s tetiba rasa sebak dengan cerita lahad datu 
sebak mengenangkan Suami, anak, abang & adik kepada seseorang
yang terkorban dalam mempertahankan negara....semoga ahli keluarga mereka tabah hadapai segala dugaan, ujian & cabaran....

7 comments:

mamaRIFQY said...

gudgirl dah balqis..dah besar kan wpon badan maintain kecik jer

eima said...

insyaallah ....

~aYu~ said...

terharu je tgk muka suci anak2 ni.. suci murni je lagi2 dgn bertelekung camni. sy pun suka amik gambar anak2 camni. kenangan biler dah besar nanti. moga balqis jadik anak yg solehah.

Alycia said...

gud girl balqis..

zarena heeney said...

sejuk mata memandang

aSmiDar said...

InsyaAllah...semoga doa mami dimakbulkan...Aminnnn

mamalieyna said...

In sha Allah.. Amin..

semua ibubapa inginkan anak yg soleh dan solehah.. kita sama2 doakan..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.