Followers

Friday, March 15, 2013

♥ Si Kaca Mata ♥

Akhirnya, terpaksa jugak mengaku kalah
b4 this degil sangat2 tak nak berkaca mata
tiap kalo sakit kepala, punca nya adalah kerana
tak nak pakai kaca mata, since sptutnya dah mmg kena pakai

bila doktor tanya, "awak selalu kena migrain sbb tak pakai spek mata, kenapa tak nak pakai"
leh tak mamy jawab "sbb nanti tak cantik"....



mamy bukan rabun sesangat pun, cuma tak tahan silau....tambah2 ngadap PC 8 jam 5 hari kan...
akhirnya kena akur la dengan arahan doktor
doktor kata jangan paksa mata untuk buat sesuatu yang mata tak mampu
mata pun pandai letih k...

selamat pun wat spek mata ni last month, siap wat hitam sekali
bila kena matahari secara autonya spek jadi warna hitam...
lupa plak apa nama saintifiknya....

tapi bukan senang nak pilih spek mata yang sesuai dengan muka kita k...
jenuh la dok try satu2, akhirnya mamy rasa spek ni la yang sesuai...
boley la dari tak de kan, bahayakan kesihatan pun ye gak
slalu migrain bergantung pada ubat je, mamy mmg tak pernah minum caffeine sejak diistiharkan migrain time sekolah dulu....

ni semua akibat tak menjaga kesihatan dengan betul....
mula2 pakai cam lawok pun ada, tapi lama2 serasi bersama
tapi tak selalu pakai pun, time koje je....dasar degilkan.... 

6 comments:

zarena heeney said...

tunjuk la muka anje pki spek

ADEEYA said...

Sama lah taknak pakai spec tp bila force mata melihat sesuatu aduyai sakit kepala tak tertanggung. hehe

mama_umar_maryam said...

yg pentingg..elok utk mata anje..

mamaRIFQY said...

alahaii..siann...kene pakai spek la ni..xpe laa..kang lagi teruk kalo xpakai

Suliana said...

masa kecik2 dulu suka berangan pakai spek orang. hehe.. rasa mcm lawa je bila pakai spek :-)

ch@ said...

Tgk sket anje pakai spek? Tepek satu gmbr la...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.