Followers

Wednesday, April 17, 2013

♥ Alhamdulillah Genap Setahun ♥

***Setiap ape yang mamy catitkan adalah pandangan & pengalaman dan untuk tatapan sendiri, tak de niat untuk merasa riak & membangga diri....***


Alhamdulillah....16 April genap setahun
Bkn Blog Yg Genap Sthun, Blog Mamy Ni Tahun Ni Genap 6 tahun umunya sebaya Balqis K...
mamy keje kat company sekarang ni
b4 this mamy join local company & this is 1st time join MNC company mean Multinational Company...
mmg banyak beza dgn local company, bukan nak banggakn sgt2 MNC company
tapi MNC company lebey flexible, then peraturan pun tak ketat, give & take je
so rasa bertuah sangat la dapat merasa join MNC company
selain benefit nya yang bagus untuk pekerja...
sbb MNC company motonya
"Pekerja adalah Pelanggan & diutamakan"
ape2 pun semua dulukan pekerja, our client nombor 2.... 

banyak saat manis daripada saat duka yang mamy dapat rasakan kat sini...
antaranya...


1st time join Birthday Celebration kat opis, every 2 month ada birthday celebration


Deepavalli celebration....


Hari raya celebration....tiap2 kali ada perayaan, our company mesti celebrate....
sbb mmg ada budget untuk setiap event...


pastu join Amazing Race organize by our company....walaupun tak menang tapi pengalaman & kenangan mmg tak dapat dilupakan


then dinner 2012....Theme Wild Wild West....


Farewell untuk setiap staff yang meninggalkan our dept & company


Lunch bersama2 untuk raikan new comer.....welcome lunch


then makan2 time lunch boss belanja pada awal tahun aritu untuk merapatkan silaturahim.....
ape pun mamy happy keje kat sini
akhirnya dapat juga pekerjaan yang serasi dengan diri mamy
yang penting environment keje yang best, baru semangat keje tu mari
kalo enviro, kawan2 & boss tak ok, rasa nak pi keje ari2 pun jadi malas kan
berkat bersabar & berdoa selama ni akhirnya mamy beroleh kegembiraan dalam bekerja

berbagai liku + dugaan yang mamy lalui b4 this, tak perlu nak citer lagik
sebab semua tu mamy dah lupakan...kerana yang penting adalah masa hadapan...
mula2 berhijrah tu mmg takut jugak la, kot2 tak serasi
dapat 2 orang boss lelaki, mula2 ingatkan garang
rupanya boss besaq muka je nampak garang (dalam gambar kiri berdiri)
tapi sebenarnya memahami masalah pekerja & yang paling mamy suka leh dengar pandangan + pendapat staff bawah, bukan semua pendapat kita dia terima tapi at least dia nak dengar & sama2 wat kesimpulan pro & kontra setiap pandangan & boss sentiasa mahu staff dia lebey kreatif melahirkan idea2 yang bernas...
my 1st boss soft spoken, mmg tak pernah melenting bkn jenis kuat membebel....akan cuba back up staff dia sehabis boley, sbb bg dia kalo staff fail mgmt pun fail thumb up...

2nd boss (kiri duduk) tegas tapi gila2 slalu wat lawak k....
mmg jenis yang sporting happy go lucky....ada je kadang2 mamy wat silap terlepas pandang
tapi takat ni mmg tak pernah kena marah, dia mmg jarang marah2, kalo marah pun staff tak gerun kot...

kawan2 plak....half2 ada chinese ada malay...semua pun sporting jugak
masing2 bz dengan keje, tapi bila berkumpul leh borak2 sama2
we all tak mengamalkan amalan "tikam2" kat dalam dept....
sapa bagus dia patut dapat habuan, tak de istilah bodek, ko bagus ko naik...

yang paling best, mamy dapat bilik sendiri, sebab wat payroll so semua pun P&C
then keje mamy hanya wat gaji je, keje lain tak de...ada time free & ada time BZ
tapi boss mmg tak pernah sibuk ape je keje yang mamy wat, kalo ada problem leh duscuss

tu pengalaman untuk setahun k, semoga masih ada rezeki mamy kat company ni....
ada jugak dapat peluang keje kat tempat lain
tapi rasanya wat masa ni tidak lah nak beralih angin, sbb mamy sukakan cara kerja kat sini...

ni semua pendapat peribadi & pengalaman mamy sendiri k....

pesanan : jangan ada yang kata mamy nak riak2, bangga2 k....semua paparan hanya untuk kenangan mamy dimasa akan datang, tolong jangan salah tafsirkan setiap ape yang cuba mamy sampaikan bukan senang nak puaskan hati semua orang....bye2....

12 comments:

syawalsimpsons said...

alhamdulillah apa yang di impikan tercapai

mummy_ayu said...

Best best.....tempat keja kaly bes5 baru la bersemangat nak gie keja

juelee said...

kalau keje environment best.. kita pun happy datang keje kan???

eima said...

alhamdulillah ..mudahan rezeki anje sentiasa dimurahi ...amin

::NureeN:: said...

betol anje..
klau bos ok, envir ok, keja pon hepi kan...
sapa ya yg dok x puas ati kat anje nih
salah kerr klau kita nk kongsi kat cini..
bg nureen tak salah kan
mana ada riak pon..
suka ja nureen baca kat cini..
pengalamn tu kan mematangkan kita.. :)
doa nureen, moga anje akan terus success :)

Jue a.k.a Ibu 2F said...

alhamdulilah dah setahun...

Ratu Hatiku said...

Alhamdulillah.. bestlah keje mcmtu.. Ada keje kosong x? hihihi

Puncak Sakti said...

alhamdulillah..
uyun pon skrg bersyukur kerja kat company baru nie... harap dapatlah bertahan lama kan..
pasal isu riak tue, biarlah yer.. janji kita tau niat kita nak berkongsi cerita.. kalau ada yang tak suka, takyah baca.. setiap orang ada kehidupan masing-masing.. kenalah respect..

mama lieyna said...

Alhamdulillah..syukur.. itu yg penting :-)..

Rezki Allah ada di mana2.. apapun kerja kita dn dimana pun ia, janji hati dan jiwa kita serasi dan tenang, ok la tu..blh lama2 kt situ..

*Kak ina stkd hari ni msh mampu bertahan kt 'sini'... dok menghitung hari jgk, bila rumah nak siap.., boleh bersara terus bila dh pindah.. :-)

Gluck to u ..

Zura@Iwan said...

Alhamdulillah...

seronok la dpt keja mcm anje ni...

apa2 pon semua rezeki masing2 kan..

Eliss Mie said...

memang seronok kerja kalau environment best, kwn best dan paling penting boz best ! :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Alhamdullillah,
betul tu kita akan happy utk bekerja bila environment sekeliling kita pun ok..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.