Followers

Tuesday, April 9, 2013

♥ Pot Luck Last Week ♥

 Last week mamy ada citer pasal we all wat pot luck kecil2 among us 
we all berlima je yang wat pot luck...
masing2 nak rasa air tangan masakan kengkawan kan...
bila kumpul2 semua menu, jadi banyak la plak


mamy wat ikan sumbat kelapa +sambal cencaru @ nama lain ikan jaket..



sambal belada ayam, tak tak terangkat sangat sbb tak berapa pedas...


sayur goreng kasih sayang...


our menu on that day....
banyak kan....makan sampai kenyang...


lauk pauk lepas di panaskan dalan microwave
ada ikan cencaru sumbat kelapa + sambal
Telur dadar
Ayam belada
Sambal Kerang
Sambal Udang
bergedil
sayur


close up sikit....


ni la kengkawan mamy....we all makan together2....
sejak peristiwa pot luck tu
ari2 mamy bawak bekal, kerajinan untuk memasak pagi2 dah mari....
so berbekal la arini...

arini mamy bawak bekal "ikan talapia Merah" dapnya....

p/s we all semua sekepala, cuma deme semua tak de anak, 3 lagik single, satu baki merah blah kanan dah kahwin tapi lom ada anak, so story pasal anak kurang dikongsi kan
slalu share dengan best friend mamy yang chinese tu....

3 comments:

Sidratul Muntaha said...

sikit2 lama jdi bukit tu yg jadi byk tu

syawalsimpsons said...

alamak sedapnye nmpk...terliur pulok sue

JaSSNaNi said...

bestnye potluck.. ikan jaket sumbat mmg best..!! sedappp sangatt.. tak tipu..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.