Followers

Monday, April 1, 2013

♥ Sedey + Geram!!! ♥


Seday sangat2, semalam mamy hantar lappy pi Reformat
then masa tu dah mention kat ornag kedai tu soh back up picture
yang lain kalo tak leh backup tak pe janji "PICTURE" dapat diselamatkan
tapi ape yang jadi, time kat kedai mamy tak sempat nak check ape betul ke tal dia back up
sebab amik masa dekar 3 jam untuk reformat

kat rumah dah blah malam mamy bukak sekalinya tengok2 tak back up langsung Picture tu
ada sikit je picture yang dibackup, awal2 lagik mamy dah mention
mamy tak sempat nak back up semua letak dalam satu folder, so mmg suruh dia backup dari folder picture tu sendiri....tapi maybe dia tk wat kot
so habis lah semua gambo2 kenangan yang ada dalam PC ni
nak2 nya gambo balqis masa tecik dulu, b4 this back up dalam hard disk
tapi hard disk hilang plak aritu, so semalam baru beli yang baru untuk back up semua gambo2 yang ada....

nangis jangan cakap la, mmg dah mengalir air mata bila mengenangkan semua gambo2 tu hilang,
mamy ada backup kat opis, tapi bukan semua gambo la mamy copy paste
sbb copay paste pun bukan konsisten, kejap copy kejap tak

tak tau nak cakap la, paling sayang video2 balqis masa tecik2 dulu
habis semua punah....penat je mamy simpan dalam masa 6 tahun video tu....dah tak de rezeki nak simpankan
now semua benda kena backup dari awal2 untuk kenangan masa akan datang
sib baik ada gambo balqis masa tecik2 dulu kat FB
tapi kat FB ni tak banyak gambo mamy masukkan
dalam FB lama yang kena hacked dulu penuh lla semua gambo balqis
tapi dah tak leh nak retrieve balik....sedey betul la, masalah bertimpa2 plak....
tapi redho je la dengan semua ni.....

p/s ada sape2 yang pernah jadi camni tak?sedey bukan kepalang k....

8 comments:

::NureeN:: said...

sedehnya....
geram mmg geram, huhuuu...
gmbq kenangan tu yg penting kan.. tambah kita plak jenis mmg suka ambik gambar x kira tempt kan :)

Nana said...

pnah ilang masa anta format
tp mmg dh siap save seme gamba sebab xcaya org kdai
skang seme ada dlm external harap external xde masalah la...org kata external sensitif
Seme gambo ada dlm tu

Nieyl said...

tumpang simpati..
xde rezeki..xpela akak...next time jgn arap dieorg backup...kite wat backp selalu k..:)

Adlin Mohamad said...

tu la dah la gambo balqis semua cantik2 ..ilang sayang betul ..

syawalsimpsons said...

sue penah jadi gini...mmg sedy..

JaSSNaNi said...

gambor2 mmg penting untuk kita.. macam teman sejati la bagi kita kan.. sedey.. sbb saya penah jadi camni.. nangis tak berlagu tu.. hahaaa

zarena heeney said...

mmg ada pengalaman yg sama
nangis gila2

mamalieyna said...

Fuuuuh sedey sungguh ni kalo k.eina pun.. tetiba rasa nk backup lappy..huu..mmg kenangan takkan dpt dicari ganti dh.,huu,,

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.