Followers

Tuesday, June 4, 2013

♥ Damia - Casting Done For TV Commercial.......... ♥

Damia Shortlisted untuk Iklan TV commercial Whole Asia...

Semalam jugak kami gigih bergegas ke Studio untuk Casting
dah la Studio kat tengah2 Kota KL, tapi sib baik semalam jln tak jammed teruk
kol 6.45 dari opis mamy then sampai dalam 7.35....just nice b4 studio close...

Asyu damia, balik rumah amik baju bajan utk casting
then pick up damia bawak terus ke opis mamy
dah separuh jalan asyu damia baru teringat lupa nak bawak kasut damia
so kena pakai selipar la jawabnya....


mula2 pakai gown, tapi dek kerana pakai selipar, so terpaksa tukar baju casual je....
muka damia pun dah masam, sbb soh pose pakai selipar....


casting start....


time ni kena perkenalkan diri
My Name is Damia
I'm 6 years Old
I like Modeling & Drawing


Say Cheese...




then deme kena berlakon....ada sorang lagi talent time tu
so berlakon la deme berdua....
girl yang baju hijau tu umur 5 years k
damia yg tecik molek tu umur 6 years....
dah terbalik plak diorang panggil damia adeq & that girl kakak....


diorang kena berlakon ala2 bergaduh & berbaik semula
shake hand untuk say i"m sorry....

percentage untuk casting kali ni mmg banyak kelaut....Damia mmg nampak dia moody time ni
ape yang menyebabkan dia moody?

1. Sebab pose kena pakai selipar...awal2 dia dah cakap tak mau casting sbb pakai selipar

2. Mamy dah call daycare soh jangan ikat rambut damia...soh damia syampoo rambut tapi teacher daycare pi minyak plak rambut damia....habis kuyup rambut damia semalam
terpaksa plak mamy lap tak bagi nampak kuyup....

3. Damia tak cukup tido & nampak sgt penat semalam....lepas casting masuk kete terus tido...

4. Slalu kalo casting damia akan pilih baju sendiri, smlm dia nak pkai Gown, tapi dek kerana selipar tu tak sesuai dgn gown, so mamy tukar baju dia...so bertambah moody anak dara tu...

5. Damia kena Ulser mulut....lidah dia luka....mmg timing tak kena kami pi casting ni....


mmg banyak dugaan kalo nak soh kanak2 casting k...mood diorang mmg kena jaga
tapi ape pun, mamy bangga sbb at least Damia nak jugak wat...
walaupun dgn mood yang ke laut....
banyak2 casting, mmg casting kali ni nampak spoil....
slalu kalo casting, mmg dia akan happy & wat gaya dgn sendirinya
tapi kali ni damia wat cam nak tak nak je....


Kita berusaha setakat yang mampu, kalo dah mmg rezeki tu ditakdirkan milik kita Alhamdulillah kalo dapat k
kalo tak de, tak pe kita cuba lain kali...jadikan pengalaman untuk masa akan datang....
ada banyak jobs lagik untuk Damia...keep it up....

p/s Untuk Iklan TV salah sebuah syarikat Insuran...
1 year contract for Whole Asia Market

Good Job Damia....

18 comments:

Adlin Mohamad said...

gud luck
unty tumpang gumbira

Atia Adina said...

alahai ... mood ke laut plak eh ... ptut tgk muka damia masam jer

syawalsimpsons said...

tak sabar nak tgk damia kat dalam TV nnt

mama leen said...

insya Allah mesti dapat kalau rezeki damia..

Nad MamaZN said...

Kene prepare siap2 baju n kasut dlm kete pasni
Takde tertinggal dh nnt

*∽ IZAN ∽* said...

Alahaii.. comeyyy je Damia. Gud luck yekkkk

mama ila said...

Good luck yer damia...insyaallah dapat =)

JaSSNaNi said...

insyaALLAH... mommy.. moga2 ade rezeki.. nak buat macam mana allah dah aturkan macam tu kan.. :) good job damia.. :) kalau anak i terus lari gamaknya.. tak nak dia eksyen2 depan camera.. haha go damia go.. sporting betul dia..

Jue a.k.a Ibu 2F said...

good luck damia...

Mimi Azirah said...

gud luck Damia

Eyda Sukiman said...

comelnye damia :)

jemput singgah blog saya

http://mummyhealthyvitastore.blogspot.com/

eima said...

insyaallah ade rezeki .. damia kan comey

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

gud luck comeyyy!!

Zana Nordin said...

gud luck damia
in shaa allah..if dah tertulis rezeki damia....akan dpt jugak..

Farah Diana said...

Salam perkenalan..

wow.. kecik2 lagi da pandai.. well done damia.. kalau ada rezeki, dapatlah kan.. :)

http://qaseh-delima.blogspot.com/

mama_umar_maryam said...

well done damia!! and congr8s jgk utk yg shortlisted tu..aunty tau damia mmg berbakat!!

atty's said...

tahniah damia..

eyeyou said...

congrats aqishhh..all the best!!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.