Followers

Tuesday, June 11, 2013

♥ Damia @ Workshop Casting - for TV Commercial ♥

Last week pi workshop casting
Alhamdulillah perkembangan bagus Damia leh sampai ke stage ke 2
bukan senang nak shortlisted selalu 
now dah ramai talent yg join modeling...

sampai je kat sana, kat pintu studio dah siap tulis nama talent yang shortlisted....


sedey tul la nama Damia Nurin Balqis
jadi Damia Narin plak....

then staff2 kat studio tu panggil Damia "Deymia"...
suka suki diorang nak menukar sleng nama Damia k...


cam biasa, tiap kali casting, sure akan ada sesi photo
so cam biasa la, take photo
Damia dah biasa....dah tau ape step nak kena wat....
suka sangat angkat kain gown dia tu...



peace, before casting start...



ni antara talent yang selected...
rata2 deme ni mmg pelakon iklan
kat TV, paper, majalah...


casting kali ni 4 je malay
Damia, budak lelaki baju hitam, baju kemeja merah & girl baju hijau
budak2 chinese boy kat barisan depan tu mmg dah slalu berlakon iklan k...


1st time we all tengok orang berlakon dengan penuh dramatik
kena berlakon betul2 & menjiwai watak
baru producer akan pilih
Damia la paling tecik sekali


Nama3 talent yg terpilih




ni barisan kids girl
time ni pihak film bagi arahan ape yang deme perlu wat....
diorang disuruh berlakon main bersama2.....


see yang ada tu semua besaq2...

casting kali ni by Video Conference Call
sebab client (AiA Insurance) kat Oversea
bila client tanya umur damia berapa

diorang jawab "4 tahun"
adei dah berapa kali bagitau umur Damia 6 tahun....
sbb badan tecik diorang igt dia 4 tahun....
we all lebey suka Damia dapat job modeling senang sikit tak perlu action sgt,
tapi Damia slalu shortlisted untuk iklan TV....

p/s result tak keluar lagik untuk casting kali ni....tapi daddy cam tak bagi accept je, sbb shooting luar dari KL & Selangor then ada dialog lagi...we all tak berapa yakin Damia boley berdialog sbb Damia Newbie lagik dlm bidang ni...

p/s semalam dapat jobs untuk iklan raya plak, tapi tak leh nak join sbb kena shooting 10hari berturut2....we all parent yang bekerjaya....

11 comments:

Masni Syafie said...

wahhh...rezeki damia and mama die..
like =) better model pakaian...budak2 bkn suke sgt action2 nie..cepat bosan..hehe

go damia go...!!

Suliana said...

Kecik2 lagi dah berbakat ye damia.. auntie jg yg malu2. hehe.. good luck damia.. nnti klu terpilih jgn lupa mommy bgtahu iklan yg mana ye yg akan kuar tv.. :-)

Nad MamaZN said...

Wow!
Mesti damia penat giler ni
Tp pengalaman berharga utk damia n parents

εïзmummyHazaεïз said...

Damia paling comel... :)

Eliss Mie said...

lepas ni kena hire manager lah kan :) good luck damia :)

Chekgu Azrine said...

good luck damia!!

hazlina azmi said...

Bestnya blog awk..penuh dengan keceriaan ..:)

Free2 jemputla ke blog saya ye…
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

syawalsimpsons said...

alhamdulillah rezeki damia ni

hayati hashim said...

Waaaa.. beastnya. Rezeki damia murah ye..

mama lieyna said...

Weee...siow foong pun ada :P.. tak mengingtkan sesuatu ke..hehe..

All the best balqis ..

Nafira usof said...

good luck Damia~ :)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.