Followers

Friday, June 7, 2013

♥ JJCP With Kaum Kerabat ♥

Fuhh....penat tol bawak Damia pi Workshop Casting semalam....
sib baik dapat kuar dari KL sebelum 5.00pm....kalo tak sure tersangkut jammed...
Next week mamy story pasal workshop Damia k, semua berjalan lancar....

JJCP....Jalan Jalan Cari Penat...weekend aritu punyer citer ni....
we all pi jenjalan ke Pasar Pagi Shah Alam - Plaza Alam Sentral - Setia City Mall - Ikea
penat tak terkata la, jalan cam orang gila dari pagi sampai ke Malam...
demi nak menyeronokkan anak2 & sambil menyelam mak paknya pun leh shopping....


as usual, Damia umur dah 6 years k....tapi mmg kalo pi mana2 stroller & Damia mmg tak dapat dipisahkan...ni semua gara2 malas berjalan....
dia lebey rela dok dalam stroller dari berjalan k...
ntah sampai umur berapa nak harapkan stroller ni
sib baik la berat awak tu baru 13kg...stroller larat lagik nak tampung


deme berdua ni mmg rapat + akrab....kalo jumpa main tak hengat sampai kol 3pagi baru tido, 
tu pun lepas di ambush oleh daddy, baru nak tido...
deme sebaya k....
Damia lahir pada 13 oktober 2007 yakni raya pertama tahun 2007
then cousinnya Fitri lahir pada 22 Oktober 2007 yakni raya ke10

sbb mak bapak deme berdua ni kahwin sama2 k...
so kami dapat anak pun sama2....


happy sbb dapat jalan bersama2....Damia la yang paling happy sekali...


time ni kat Setia City Mall....
2nd time kami pi sini, best2 nanti nak repeat lagik maybe this weekend...


bagai irama & lagu mmg tak dapek dipisahkan....
cam tengah berdrama plak budak berdua ni...



kita minum dulu....



My Sweet Princess....
see ada Minnie + mickey kat tgkt bawah...


saya budak malas jalan...



tapi kalo berdua, dari malas jalan terus rajin berjalan tak mau dok dalam stroller


mcm damia adeq cousinnya abang....
padahal terbalik....



sorang dok pandang mamy nak snap2
sorang laie pandang atok nak snap2






then lepas ke Setia City Mall tu
we all ke Ikea Mutiara Damansara plak
daddy dah gelak2 time ni...
siap perli, ari2 pun dah pi The Curve, weekend pun nak pi jugak ke
tak puas ke ari2 time lunch ke sini....


mamy mmg dah jemu, tapi dek kerana nak bawak budak berdua tu ke Smaland Ikea ni
gagahkan jugak la nak pi...


dulu nak masuk Smaland ni deme tak ukur tinggi
now dah ukuq tinggi....mula2 igtkan damia tak lepas untuk masuk
sbb kena 100cm keatas baru leh masuk
sekali ukur sipi2 lagik nak 100cm
means damia dalam 97cm camtu
sib baik la deme bagi masuk jugak
walaupun usia damia 6 tahun, tp deme ukur tinggi...
hampir kantoi k....


main deme berdua...happy tol Damia dapat bawah cousinnya pi Smaland ni...




abanglong mamy dok Rawang, they all mmg jarang2 datang sini
so weekend aritu kami pakat jalan2 sesama...
happy betul dak berdua tu dapat main dalam ni
mmg tak hengat nak balik pun....lepas habis main we all beli karipap ikea then beli aiskrim
punyer la ramai orang time tu...
ikea kalo pi time weekend mmg ramai orang k....

tu la aktiviti weekend kami aritu.....this weekend tak tau lagik ape aktivitinya....
Damia Happy dapat bawak kaum kerabat dia pi jenjalan.....

5 comments:

Nieyl said...

serius..suke btl tgk budak sorang nie..pandai bergaya...baju2 nyer pun cantik2......:)

mummy_ayu said...

comel nya..so..mcm mana qastin..ok? story ek? suka sgt tgk Damia punya dressing..comei..yg baju korea tu, jadi tak Anje..Ayud ah email..tak dpt reply pun..

syawalsimpsons said...

suke la tgk damia ni, cun sangat dier pose

Nad MamaZN said...

Adoiiii dr pg smpi ke mlm!
Yg bestnye tu damia sporting plak tu

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

comelnyaa dia..dah mcm model je...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.