Followers

Friday, June 14, 2013

♥ Lawok - Kisah Duhai Anak Apak ♥

Kring2 Kring2....gitu ye bunyi henpon mamy, 
Daddy call mamy kat opis semalam...

"sayang, tolong belikan anak abg menan, semalam dia pesan soh abg belikan menan untuk dia,abg tak pndai nk pilih menan dia, nanti abg balik outstation abg bayar balik, tapi cam biasa jgn bagi dia pilih sendiri"...

hamboi2 kemain anak dara ni, daddy siap pesan soh belikan k
rupanya malam sblm daddy pi outstation, time deme pi kuar berdua isi full tangki minyak kete untuk mamy, dah ada sesi pesan memesan rupanya....

so lepas koje semalam, we all ke Smaland Ikea, then pi ToyRus cari menan....
cam biasa, mamy la pilih, dia takat leh pegang2 je mana yang dia kenan...
nak beli barbie doll jugak lagik....tapi tak lulus.....beli menan lain...

then malam tadi dah selamat pun main menan dia tu...
then bila soh tido, bermula la drama queen kembali....
damia dah mula nangis nak kan daddynya...
soh call daddy....then mamy call daddy soh call mamy balik...
mula2 deme weechat suara je, kemain anak dara cakap rindu kat daddy....
dah ngalahkan orang bercinta k....

pehtu tak puas, nak tengok muka daddy plak
ngalahkan tokey budak ni....
then daddy wat free video call from weechat...


bergebang la dua beranak ni mengikik2 gelak memasing....
sorang nyanyi, sorang gelak...
yang daddy layan wat memek muka, damia gelak2...

tapi yang tak tahan, soalan pertama Damia
"daddy tido hotel ye, tak bawak damia pun"...
ha ha ha time tu mamy dah gelak sakan....
daddy kata tak de la...."then damia cakap, tu nampak langsir hotel kat blakang"...
he he he.....kantoi sudah....

pehtu cakap "daddy balik la kejap malam ni"....
bukan dekat ye Damia daddy nak balik....daddy bukan superman....


time ni sesi mengadu k....
"mamy soh tido cepat la"
"mamy soh habiskan makanan la"
"mamy tak bagi main la"...



then damia sibuk tanya daddy wat pe...
daddynya tengok video...leh plak dia nak tengok sama2....
pehtu dia dok sibuk nak tunjuk menan yg mamy beli petang tadi....


menan rumah2.....nanti leh main sama2 dgn daddy katanya...



yg tak tahan, leh dia soh daddy tengok menan dia tu
siap bagitau balik nanti main sama2
daddy patung hitam tu, dia cam biasa la yang pink tu...
lawok2...


siap ajar camne cara nak main...


tunjuk cara2 nak susun barang


ha tu, siap tunjuk patung daddy...warna hitam untuk boy


apaknya terpaksa layan je la kerenah anaknya....



lawak & sweet dua beranak ni...
mmg BFF betul....hampir 1 jam lebey deme bervideo call....
sampai damia dah nak tido....

jenuh la camni, dah la now daddy kerap outstation ke Singapore...
malam tadi Damia ngigau, "daddy, daddy daddy......"
maybe sebelum tido dia dok pikirkan daddy dia, sampai ngigau2kan daddy dia...


kalo la daddy pi sebulan, camne la gayanya ye....
Damia mmg tak pernah berpisah dengan we all
kalo pi mana2 pun salah sorang mesti ada, kalo tak mmg dia tak nak...
tak kira la nak pi jalan2 ke, nak pi bercuti ke, nak pi balik kampung ke....


Sekian.....

8 comments:

Sue Lynnda said...

salam,

sweet jer Damia. Rindu kat daddy kan?
Jemput join first time GA saya yer.

http://syurgakasih.blogspot.com/2013/06/saya-buat-giveaway.html

Maria Firdz said...

rapatnya dia dgn daddy ea... ank pmpuan kot kan..

Sidratul Muntaha said...

mmg anak daddy sungguh..
daddy..daddy cool!
ahahaha

Adlin Mohamad said...

dady little girl sama je la 3k kalau papa o/statuin salah sorang sure demam pastu dok cakap kenapa papa keje jauh siap call bagai ..papa xde we chat kekekkee

eima said...

manjanye ... anak sorg ..gegirl plak mmg dedi syg lebih ni ...

duniafana said...

hehe...rapat sngguh ek

Nad MamaZN said...

Aloorrr
Sweet jek anak n daddy ni

Sweetmama said...

mmg anak manja daddy ni, sweet je..

anak2 eija skrg ni pun jenis manja dgn papa lebih la..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.