Followers

Thursday, June 13, 2013

♥ Rindu Di Kejauhan ♥

Arini & esok daddy pi outstation
so mamy take lead kat rumah la k....jadi pemangku ketua keluarga....
daddy serahkan tahta...ape lagi mari kita berjimba arini & esok....kih2 kih kih...
Alkisah....anak dara kesayangan daddy ni
kalo la daddynya pi outstation, dia sure wat hal
sbb Damia BFF daddynya, deme suka sembang berdua...ade je nak dipot pet kannya, last2 dengar deme gelak sakan......
kalo dgn mamy asyik kena pot pet pot pet je kalo damia wat sepah....
sbb tu dia lebey suka daddy nya yang cool.."daddy....daddy cool....daddy daddy cool......nyayi jap"
flight daddy pagi tadi kol 8.30...so kena sampai airport awal la kan
malam tadi dah pesan, esok daddy tak de jangan nak meroyan ye....


jangan nak wat hal....tak payah tunggu esok, lepas habis cakap je
dia teruk nangis....tak nak daddy pegi....nak dengan daddy
ngalahkan orang bercinta k....mamy relax je....walaupun dalam hati rindu....kih2...
pagi tadi dah nangis sepanjang perjalanan nak ke taska
sibuk tanya daddy dia mana....kesian plak tengok...

ni la penangan jarang2 berpisah...susah tol....
balik ni ada la sesi soal jawab mana daddy dia....
daddy pun siap pesan, jangan marah2 sangat anak dia...
kemain pesan k.....kalo tak nakal & mendengar kata mmg tak de la kena marah....
maybe lama2 nanti dia ok la kot...


tapi sebenarnya mmg kesian gak la
sbb deme berdua ni mmg banyak minat yang sama
then kalo daddy ngadap handphone, Damia sure menyelit baring sebelah sambil tengok kartun....
malam ni daddy tak de, mesti kena wat video call
ayat penyedap yang akhir sekali mesti damia akan cakap
"daddy, belikan ape2 untuk damia ye"....

pesanan khas ni mmg dah slalu Damia kirim kalo daddy pi outstation....
slalu girl rapat dgn daddynya kan
tapi kita sebagai ibu, walau mcmmana sekali pun kita marah anak
tapi bila nak tido, sure dia cari jugak amak dia yang pot pet pot pet ni....
naluri + hati ibu & anak mmg tak leh dipisahkan....

teringat lagik masa dulu2 mamy pernah marah Damia pasal nakal sangat...
sampai tersedu2 dia minta maaf....."i'm sorry mamy, janji tak buat lagik"....
menitik air mata rasanya...tapi damia jenis sentimental, tak payah marah beria2
cukup setakat kalo mamy bagi kata nasihat kat dia
sure dia dah tangkap leleh....nak2 kalo mamynya pun nangis....sure dia pun nangis....
dasar peleceh bak kata daddy...tang tu mmg sama....

ntah ape2 lah mamy merepek jauh lari dari tajuk....
ok, hope daddy pulang dengan selamat, we all sayang + rindukan daddy yang kejauhan....
salam sayang dari kami berdua......

p/s arini daddy tak de, so kita makan luar je la k....deme mengubat hati yang rindukan daddy, kita pi window shopping....

8 comments:

Kakizan Omar said...

Selamat bershoping dan berjimba.. :D

syawalsimpsons said...

alahai cian damia windu ngan daddy

mama ila said...

ooo...anak daddy yer..xtahan bab pesan tu..hehe.."daddy..belikan apa2 untuk damia yer" hehe

mama ila said...

ooo...anak daddy yer..xtahan bab pesan tu..hehe.."daddy..belikan apa2 untuk damia yer" hehe

Jue a.k.a Ibu 2F said...

kesian dia...
farisyah pun sama ..celik mata benda pertama yang dicari ialah ayah...

eima said...

manja nye balqis ngan dedi ... brape hari dedi pi tu

Eliss Mie said...

nuha pun jrang berpisah dengan abah dia. paling seksa paling berpantang hr tu..tiap2 malam nanges rindu..keh keh keh . tu yg baju hubby buat pengubat rindu tu..hahaha

Adlin Mohamad said...

kita kalau kiong xde xleh berjimba haru jadinya hahaha
daddy girl la damia ni sama gak ngan 3k

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.