Followers

Monday, July 22, 2013

♥ Ape....Damia Still Lagi Menyusu? ♥

Ada yang tanya "eh Damia still minum susu lagik ke?
jawapannya "Yup, until today"
kalo pi Daycare mamy still bekalkan susu untuk Damia...
we all mmg kalo leh nak Damia continue minum susu sampai ke besaq...

cuma dah besaq ni kekerapan menyusu tu kurang la
kalo pi jalan2 mmg tak de angkut susu dah
slalu minum time pagi & malam je...
pagi slalu mamy bancuh minum dalam cawan je...
pernah dulu Damia nak stop minum susu
tapi we all berjaya pujuk dia soh minum gak....

Since last year Damia tak minum dalam botol dah
Damia minum pakai hard spout training cup


b4 this pernah try hard spout training cup MAM
tapi tak de pemegang....
botol ni cam susah sikit nak cuci...
so mamy tukar ke botol



hard spout training cup Avent...
dari dulu mmg pengguna tegar Avent...
tapi tak friendly gak, kadang2 susu mengalir kuar kat muncung tu...


then yang latest mamy beli
Dr.Brown...yg ni cam best sikit...tak senang tumpah...
Avent jenis kena isap baru air kuar...

semua untuk menambat hati si anak dara untuk minum susu...


layan susu sambil tgk kartun....
patutnya kena minum duduk, saje gatal nak baring...


gambo ni bukan dia nangis k, tapi dia pejam mata sbb cahaya camera terang sangat...


anak dara ni mmg minum susu Enfa start dari tecik dulu
mmg dari dulu dah mengopak beli susu Damia ni
pernah try S26, tapi bila baca kandungannya
Enfa still yg terbaik 2nd susu yang terbaik mengandungi DHA yang tinggi
1st susu yang tertinggi adalah Mamil Gold....
we all kalo beli susu damia mmg we all compare dgn yang lain...

Enfakid ni leh minum dari umur 4 tahun sampai dewasa cam kita ni...
tapi cuma tak larat la nak beli...pasal susu ni mahel....

ni gambo masa tahun 2011...
dulu susu ni dalam RM75 - RM80 lebey setin...
now dah mahal giler, sbb dah tambah macam2 kat dalam susu tu...
RM108 setin....untuk new formula
RM104 untuk old formula...now dah ada 2 pattern...
satu tinggi DHA & satu lagik untuk aktif....


p/s Damia dah 6tahun we all still nak dia minum susu lagik....

10 comments:

syawalsimpsons said...

tak pe..janji dier nak minum kan..mak sue pon selaloo cakap suruh anak2 minum susu sampai dier sendiri tak mo minum susu, tapi selagi boleh, kasi jee

Jue a.k.a Ibu 2F said...

farisyah pun masih minum susu sampai sekarang....dah masuk 7 tahun tanpa miss setiap hari

eima said...

ok je susu pe pun ..guna botol pun ok hape ... janji die nk minum ....

ismaliana sulaiman said...

anak akak damia n afiqah masing umur 7 & 6 tahun masin minum susu lagi anje.. minum dalam botol lagik.. akak penah bagi dia org minum dalam cawan tp alahai... nak habiskan 1/2 cawan pun payah.. pastu berat badan turun mendadak.. sudahnya akak belikan semula botol (sblm tu semua dah buang) biarlah dia org minum susu smpi anak dara nnti pun xpe.. tp masa tu kene lah beli sendiri susunya.. :)

sebulan akak spend RM600 utk susu 3 org anak (yg bongsu full bf)

Sidratul Muntaha said...

ara minum susu kat sekolah je
klu dgn kami dia mimik lagi
klu tingin
belikan je dia suus dutch lady strawberry
abis jugak kdg2

Ena said...

sama la.. anak2 akak pun still lagi minum susu.. cuma minum dalam cawan je la.. nasib biak la dorang boleh sesuaikan diri degan cawan kalo tak payah juga kan..

Rizziela said...

susu memang penting utk kanak2 kan...tp anak sy yg umur 4 tahun dah x mau menyusu lagi

Eliss Mie said...

nuha minum susu jgk lagis susu dan dalam botol biasa tu. dh ajar pakai cawan tapi dia minum sket jer kalau dlm cawan. so pakai botol balik. haishh..

Amna Faqiha said...

mmg elok..mak saya pon bg selagi anak2 nk minum..

ibuafiqahhuzaifah said...

salam,

tq sbb tlg bg solution botol susu yg bleh minum sambil baring..hehe
dah try tommy tippie kuar jgk air kot muncung..
nnti nak try Dr Brown la plak..
tq byk2..
saya pun akan terus bagi susu kat anak smpi dia besar..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.