Followers

Wednesday, July 10, 2013

♥ Korean Style - Seriously - So Cheap ♥

Terlebey dahulu mohon maaf pada sape2 yang hantar email nak order tapi mamy tak reply & amik ordernya, sbb dah cukup 5 orang pertama yang order...
tak sempat nak reply satu2, sbb tak sangka ramai plak yang berminat
1 batch dah order.....mula2 mamy cam tak pecaya lah dapat rege murah
sekali bila mamy bandingkan dgn website lain
ternyata jauh lebey murah....
kebanyakannya less than RM10 - RM20 suka2 tgk design & material...untung leh borong banyak2
1st batch aritu pun kawan mamy dah tanya
"u niaga ke, byk sgt beli"....see....kawan mamy tak bagi niaga sebenarnya
then mamy cakap this trip beli skali dgn kgkwn punyer

ngape?sbb kawan mamy mmg tak amik untung langsung untuk belikan baju2 ni...
sekadar nak tolong2 je...
kalo nak niaga kena ada stategik sikit katanya...
tapi mamy mmg malas nak niaga pun, sbb tak cukup masa
so offer kgkwn tumpang2 order je....


jumpa dress ni, kat website RM50 camtu
tapi rege direct from China jauh lebey murah lagik dari tu



this one mamy beli untuk Damia warna Blue, then Nad pun beli untuk Nayli
nanti kita pakai sedondon k...
kat website RM36, tapi rege direct from China jauh lebey murah lagik dari tu



this one mamy beli untuk Damia...
website RM36, tapi rege direct from China jauh lebey murah lagik dari tu


ni diantara baju2 yang mamy order (ada byk tak leh nak upload semua)
ada untuk Damia, ada untuk kengkawan yang tumpang order
we all nak senang order sama design, size lain2....











mmg rambang mata kalo memilih baju girl....







untuk tidak menghampakan kengkawan
kalo kengkawan ada nak beli online baju2 pattern camni pun ada jugak leh tengok kat FB ni
mamy nak rekomen...
b4 this mamy pernah beli kat dia....ni bukan website kawan mamy tu k...
ni suggestion webiste baju2 korean kalo kengkawan minat nak beli...

sbb aritu ada yg tanya mamy beli kat mana baju peplum Damia b4 this kan
tapi aritu tak jumpa websitenya, now dah jumpa so nak share dgn kengkawan...







dulu mamy pernah beli kat website ni, ok barang cepat dapat....tapi rege mahal berbanding direct from China....
ngape website mahal, kita kena paham konsep niaga
mesti nak untungkan, kalo tak untung lebey baik tak yang niaga
then lagi satu, diorang pakai ornag tengah, so kena bayar komisyen kat orang tengah

so kita sebagai pembeli, harus bijak untuk memilih & membeli....
tak leh salahkan peniaga ngape rege tinggi, diorang pun tak paksa kita beli
cuma mamy untung sbb dapat kawan kat China
so leh beli direct dari sana tanpa perlu bayar ape2 komisyen....
tu je bezanya....

hope kawan2 paham, mamy bukan niaga sekadar tolong2 je
so kalo mamy tak dapat nak tunaikan permintaan kengkawan untuk order
mamy minta maaf banyak2....sbb mamy pun tak leh nak paksa kawan mamy tu
sian plak kalo order banyak takut tak terhandle....
so kena be fair dengan dia la....hope kengkawan paham k

InsyaAllah, kalo ada rezeki lagik, next time mamy open order lagik....

8 comments:

Che Rosliza Che Mat said...

semua cantik2...

syawalsimpsons said...

cantik2 belaka....tp x da anak pompuan

syawalsimpsons said...

cantik2 belaka....tp x da anak pompuan

Nad MamaZN said...

Alaaa yg brown tu cantik la anje! Apsal aritu xjumpe? Haha!

eima said...

aku tak pandai nk dress up alisha ... bg pakai simple2 je janji sempoi tak mo die rimas2 ...hikhik

JunAina said...

Alahaiiii...baju dak perempuan nikan comel je...

Lily@MamaZaraZareef said...

share link pon dh cukup ok dah..berkenan gak ngan certain design korean ni..thanks eh,,=)

mummy_ayu said...

comei2 & so cute..Anje, lain kali kalu nak order.whatsapp la..leh Ayu tumpang sekaki.he he he

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.