Followers

Wednesday, July 24, 2013

♥ Persiapan Raya Damia - Bab Melaram No 1 ♥

Persiapan raya semua dulukan untuk anak
mak pak tak beli lagik, tunggu dah last2 nanti baru beli
mamy punyer beli 2 baju ready made & 1 SIL yang watkan...

damia baju kurung ada 2 helai, baju melayu daddy tak cari lagik
ni plak baju jenjalan Damia....
bukan beli semata2 untuk raya pun
tapi beli untuk pi casting nanti
rata2 dress yang damia ada semua dah senteng...
so bila ada budget mamy beli la sekali harung untuk pakai jalan2 & casting...
lagipun baju damia kebanyakannya leh pakai lama

size badan maintain camtu je...
semua dress mamy pakaikan dengan legging
tapi time try baju bajan ni, lupa nak soh anak dara pakai legging...


baju ni patut pakai dengan legging
tapi damia nak pakai dengan gown kembang...
baju ni ala2 peplum gitu....warna sanagt sweet....





ni salah satu peberet baju damia...
kena pakai dengan legging + cardigan....baru nampak sweet....





ni lagi satu baju peberet Damia....
gown kembang2 setaman gitu...





Damia in Red Colour....




this one look so nice...







baju ni besaq sikit, skirtnya plak mamy kena kecikkan
sbb besaq sikit dgn pinggang damia....




ni plak mamy beli legging sekali gown tutu....

anak dara ni kalo bab melaram, mmg no 1...
happy betul dia mamy beli baju bajan untuk dia....


ni handbag Damia...beli kat Setia City Mall last week
mamy yang nak beli handbag, dia plak yang dapat bodek daddy...


brg2 dalam handbag anak dara ni k...
kadang2 dia letak menan yang tak tahan tu..


ni kasut Damia....kasut pun pakai untuk setahun...
skali untuk casting....kasut last year dah banyak yang tak muat
kasut mamy mmg jarang2 beli
pakai selagi muat....


dah 15 ramadhan...Damia dapat posa penuh 4 hari je k...
2 hari tak posa langsung...
8 hari posa separuh hari....

jadilah wat permulaan....Damia belajar berpuasa....

p/s bestnya Jumaat ni cuti, weekend ni nak pi Kenanga, GM Klang....saje jalan2....

17 comments:

syawalsimpsons said...

sue kat putrajaya ni tak cuti pon...keje

Masya said...

memang no 1 bukan melaram jer possing² jugak .. sukalah tgk damia possing²... mujurlah dia minat mengayakan baju jer.. mamy .. kalau minat barang kemas pingsan...

JaSSNaNi said...

cantek betul dia punya baju raya ye... :) wow.. best gi GM.. kat chowkit GM plaza tu best tak?

mama leen said...

wah comel2 nya baju

eima said...

ai half day on that day ... saje2 je...hehehhe

damia ni comey la pastu pandai posing ...

Lieya Von Jay said...

ada gaya jadi model pakaian kanak-kanak la damia ni. ^_^

mama ila said...

hehe...seronok tengok balqis melaram..pandai sungguh dia posing..hehehe

e!ya said...

suka tgk baju yg color peach polkadot tue chumel sgtt

Eliss Mie said...

geram nengok anak dara posing tu.

tenku butang said...

gerammmnyaa.. cumey2 bajunya.. smaa mcm si kecik ni.. heeee

Imah Dinor said...

lama xjengok sini,dah besar damai dah...xpe anak baru sorang boleh meram habis habisan..klu mcm akak yg anak 4 ni,klu anak nak melaram pensan la...selamat posa n selamat hari raya anje....

fieda said...

pandai sgguh damia posing

Rizziela said...

Bestnya anak dara ni

ct rahani said...

cantik baju2 damia.. tuannya pun sgt comel.. pakai apa pun nampak comel.. :)

zarena heeney said...

mmg pandai berposing damia nie
suka yg dress merah tu
cantik

Chekgu Azrine said...

Damia mmg pandai posing!

::NureeN:: said...

mmg meriah raya damia...
sronok kan, nureen suka klau beli baju ke kasut ke & drg suka...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.