Followers

Tuesday, July 30, 2013

♥ Sopink Kenanga + Sogo ♥

Sambungan sopink diteruskan ke ari Sabtu...
pepagi lagik we all dah bersiap2 nak ke sopink komplek
gigih sungguh k, planning nak ke Kenangan Whole Sale City...
sbb tak pernah pegi, so nak merasa pi la...

jom tengok hasil rembatan aritu... 


3 barang je we all beli kat Kenanga yg sikit punyer jauh...
mmg tak berbaloi2 sungguh
tapi daddy puas hati la dapat jacket...


kasut ke 6 Damia...mamy belanja....sbb mmg tengah cari kasut ala2 ballet gitu
kasut tahun lepas semua dah tak muat...
kaki cepat panjang...
kasi beli besaq sikit leh pakai sampai tahun depan, untung2 leh pakai sampai raya tahun depan...


then trolley bag....daddy belanja...
sibuk nak ada beg sendiri tau anak dara ni...
tak nak ngalah, katanya lepas ni mamy & daddy share bag, 
Damia dah ada beg sendiri...
pink totap pujaan hati...

RM110 rege beg ni, kalo beli online direct from china from kawan mamy RM45 je k...
tapi anak dara dah tak sabar nak2 jugak...daddy kata beli je la...
tak pe daddy yg bayar.....baru plan nak beli from china...
tak sabar anak dara ni k..


happy la dia dapat trolley bag baru...




close up sikit....

then lepas we all ke Kenanga....ada hati nak ke Sogo naik kete k...
dan akhirnya terperangkap dalam jem kat Bank Negara....
then daddy kata, lebey baik naik komuter kalo betul nak pi Sogo...
kalo tak jenuh berejam nak pi
menghabiskan duit minyak je....

then we all pegi ke stesyen komuter kat Sentul
parking kete kat sana, then naik komuter ke sana...


Damia happy dapat naik train
see dia dah melaram baju raya + kasut raya dia
katanya mamy beli banyak, so leh la pakai sikit sblm raya...


Happy Face + Tired 


mamy beli handbag...


selaut manusia kat Sogo tu k
mmg tak tahan...so kami sopink kejap je
tu pun Damai + daddy dok tepi kat area poh kong tu


dapat la handbag mamy, tapi bukan ini handbag idaman hati
tapi ni handbag yang daddy suka, saya kan isteri Mithali...ikut je cakap suami...
so beli je la dari dok tercari2 kan...daddy dah kata cantik untuk wife dia
daddy yang belanja...

sebenarnya berbelah bagi nak beli handbag time ni
punyer la banyak handbag kat sogo
naik berpinar mamy tengok...


sebenarnya minat handbag Carlo Rino ni....tapi tak dapat kelulusan dari daddy sebab warnanya...
tapi ntah ngape tahun ni minat beg Polo plak...

dan sebenarnya jugak, mamy minat handbag polo patern kat bawah ni, aritu ada aim kat Setia City Mall, tapi tak dapat kelulusan untuk beli...




kenan habis la dengan design yang kat bawah tu....
RM208....tertelan air lioq kalo nak kuar duit sendiri (dasar kedekut)
tapi dah daddy nak belanja...so kena beli yang dia berkenan la
tapi mamy akan beli juga 1 day nanti...




then beli stoking anak dara ni
stoking budak punyer la mahal...camni pun caj RM10.90...


cantik tak? jangan la kata tak cantik, nanti takut nyesal plak beli...hu hu hu...


tengok rege Sogo letak...ada less k...


ntah betul ke tak regenya tu, bukan leh pecaya sale Sogo ni......New Arrival katanya....

pi Sogo sopink 2 barang tu je....
 penat giler la...selaut manusia bukan kat Sogo je k
kat Stesyen LRT pun ramai gilos....perh....


just pendapat mamy la, rasanya Kenanga tak best kot, baju2 yang dijual kebanyakannya mamy leh bli online direct from china & dapat price yg lagi murah...
kena beli banyak baru dapat rege murah
tu pun tak de la murah sangat mamy rasa...(eksyen sebab mamy leh dapat rege lagik murah dari tu)
kalo takat anak sorang, camne nak beli banyak2
kedai mmg banyak, tapi baju tak berapa menepati citarasa,
jangan marah ye kalo ada yg tak bersetuju, ni pandangan peribadi je...

12 comments:

Jue a.k.a Ibu 2F said...

cantiknya damia....
tak sanggup nak pi sogo...
sebab tahu ramai orgkan....

Lin Azlina said...

sakannya sopink..hehe...
sogo penuh sokmo..beli on9 lg ok kot..

syawalsimpsons said...

sue last G sogo awal tahun lepas...lepas tu tak G dah

Masya said...

bling² kemain kasut damis ...

cantiklah beg tu mamy .. bertuah daddy belanja hihihihihi ...

saya pg GM baru ni pun sama .. harga mcm x relevan pulak kat tempat baru ni .. beli banyak baru dapat murah .. kalau 1 dah sama mcm beli kat luar .. sewa mahal kot kat GM bangunan baru ni .. kenanga x pernah pg lg .. ;p

::NureeN:: said...

perghhh.. betoi ke arga tue...
klau x der lesss mmg x mampu kan :P
suka la bag balqis tue...
kasut, cantik tp anak nureen lebih suka yg ada tunit.. nk tinggi mcm nureen katanya hehee

yannalayola said...

lawa nyer anak dara kecik tuh.. hehee

Mama Zharfan said...

sakan tu hehhe

JaSSNaNi said...

wow.. soping sakan ye.. lawa sangat damia pakai baju kembang tu.. :)

Cute Mum said...

boleh tak nak minta orderkan travel bag princess tue..kalau rm45 nak lah belikan 1 untuk dania.. die minta.. tapi tak mampu plak nak beli yng harga beratus..

Che Rosliza Che Mat said...

nasib baik tak pi sogo..

MaMa3H said...

bergaya sakan damia...nk belilah beg travel pricess tu..pls rekemen kan ya...tq

Syima Emi said...

saya pon berkenan dengan travel beg princess tu.. boleh tlg belikan ke? mahal skit pon xpe..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.