Followers

Tuesday, August 20, 2013

♥ Cara2 Mamy Bli Brg Direct From China ♥

last week dah order lagi baju bajan damia + utk family jugak...
happy la masing2 order...
sekalinya semalam buakk katalog ada lagik design yg cantik2
yang lebey cantik pun ada....sob2...order dah smpi ke China tak leh nak tambah order lagi...

ni la design2 baru tu....lawa sungguh











ni cara2 yg slalu mamy wat untuk bli direct from china thru kawan mamy...

1. pilih design yg nk 

2.Email semua listing bsrta link, warna, Quantity, size & rege (convert from RM to matawang China)ikut kadar matawang ari kt order brg tu.. 

3. Amik masa 1-2 utk kwn kt confirmkn brg & stok yg ada(dia kena check dgn kilang kat Guangzhou @ Shenzen) 

4. Lps kwn kt confirm brg, immediately kt kena confirmkn listing smda, ada brg yg nk tkr warna @ size (kalo yg kt nk tu x da stok) kalo lmbt confirm nti brg melepas...sbb design cntik2 mcm goreng pisang panas, nak2 kalo design + warna yg cantik 

5. Lepas smua dh confirm, kwn kita email balik utk confirm harga sbb kdg2 ada yg rege berubah + flight postage (RM12 - 1kg) 

6. Lps transfer duit kt kwn kt, dia akan arrange brg utk dipos ke Malaysia 

7. Lepas brg dah naik flight, kwn kt akan email bgtau within brp hari brg akan smpi (normally within 1 week)....then brg akan smpi kt opis kita... 

Bygkn kalo ramai yg order, cmne kami nak manage...kt kesian kat kwn kita, nk2 plak aritu jadi kes MIA bila dh order....dh la nak confirmkn order dr MIA tu smpi terpksa tggu 2-3 hari...(mlmbtkn proses) last2 ada yg trlps brg yg nk sbb dh sold out...sbb kwn kita mmg tak amik untung, dia mmg tolong blikn utk kita, tu yg kalo ada yg nk kirim, kita soh pilih design yg sama...senang nak manage...b4 this kalo pakai agent biasa kena byr komisyen 20% dr price...kawan kita tu salah sorang tokey kat Kenanga Wholesale City....kalo kita open order pun, limited je leh amik takut tak termanage....hu hu hu.... 

agak complicated sikit kan, kalo banyak order jenuh la ngadap reply email
mcm mamy offer blikan tudung b4 this, nak pengsan rasanya nak nguruskan
ye la mamy kan tak de pengalaman niaga...so tak pandai nak manage...

b4 this pernah blikan utk Nad....
ok ye, kualiti kain pun kena try & error...slalunya mamy akan baca dulu respon dari pembeli lain, kalo ok baru mamy beli....tapi price mmg murah la.... 

(pinjam komen Nad, sorry ye nad kt tepek kat blog ni)

sbb kes MIA tu now tak berani nak open order
bli utk diri sendiri + family je wat masa ni...
nti brg dah sampai mamy tunjukkan bgkusannya k....

p/s kalo nak bli kat sini tak mampu, semua pun mahal2, kalo dapat rege murah leh la beli lebey sikit...
p/s Ad jugak baju yg mamy letgo kat kawan2 FB & Blogger....TQ ye 

4 comments:

syawalsimpsons said...

sue setuju dengan kata2 nad...

Cik Puan Rara said...

wow bestnya boleh beli direct.lawa gak baju bajunya.

::ct aman:: said...

comel btul baju gegerl...(^_^)

ctamanaqim.blogspot.com

Nad MamaZN said...

Terpaksa anje...
Kene gak amik order dr yg anje kenal
Takut jdk lagi, payah nk jual balik

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.