Followers

Friday, August 2, 2013

♥ Dia Bukan Kaki Gadget ♥

We all mmg blikan Ipad utk Damia last year hadiah utk hari jadi dia....
from mamy + daddy...


ni last year masa baru beli...
tapi beli yg wifi je....Damia yang nak pakai kan...

Tiap kali pi kenduri....sure akan ada yg berkata2
"budak2 skrg, mmg suka main Ipad & tablet, kadang2 tgh makan pun dok main games"....
itu anak orang lain, mamy sangkal kenyataan tu untuk Damia...

dulu, mmg kami pun target dia akan mengadap Ipad dia...
tapi jangkaan kami meleset...
sbb rupanya "damia bkn kaki gadget"...
dia tak suka sangat pun Ipad dia tu...dah lama terbiar k...
guna kadang2 je...b4 kami balik rumah dari keje
damia layan la Ipad dia main games puzzle, tp lepas we all balik
terus tak main Ipad dah, sbb nak pot pet pot pet dgn we all...
damia jenis suka update aktiviti dia kat sekolah & daycare...


ni la games puzzle kegemaran damia

kalo balik rumah my mom, mmg sepupu dia la yang main Ipad ni
damia lebey suka 



(gambar sekadar hiasan)

mewarna....damia mmg minat art dari tecik
menulis & melukis pun dia suka
kalo bagi drawing book 1, sekelip mata habis semua muka surat dia dok lukis
ada gambar rumah, pokok, gmbr mamy + daddy
tulis nama2 we all.....

ternyata Damia bukan budak gadget...

sbb ada anak2 kawan mamy, yang parent diorg cerita, anak diorang bangun tido terus cari Ipad
kalo time cuti mmg ngadap tu je...Alhamdulillah damia tak camtu...
dulu mmg we all planning nk bg damia main ipad time cuti sekolah je...
nak control la, takut dia jadi taksub main benda alah tu...
tapi bila tengok dia pun tak berapa minat sangat...
so tak de la risau sangat....

kami takut dia jadi hilang minat nak belajar, jadi minat nak main gadget tu plak...

p/s kejap je dah hari Jumaat kan....weekend ni pulun wat kuih raya
Cornflakes Madu
Almold Cookies
Popia Nestum
Semperit

tetiba jadi rajin nak wat kuih setelah dihasut adeq mamy tu....

9 comments:

Masya said...

anak sy pun ikut mood nak main gadjet ni .. kalau ada game baru download dia main .. dia mudah jemu .. melukis pun dia suka .. tp plg suka layan kartun hadoilah ...

selamat bercui hujung minggu .. jom pulun buat kuih raya hihihihi ... buat sendiri lg berbaloi² kan..

pena rozie said...

Kite pandai kontrol x pe bg pun, isi dgn progrem pembelajaran...

attyfir said...

Bagus damia, kira berpada2 ya
selamat hari raya maaf zahir batin utk anje and family

JaSSNaNi said...

gud gurl damia.. :)

JaSSNaNi said...

gud gurl damia.. :)

Rizziela said...

bestnya... kecik2 ada gadget dah

zarena heeney said...

wah bagusnya
anak ena mmg nak main ngan hp jea

eima said...

Ok la... fahim main kejap pastu main mrnde lain plak pastu nain balik ipad die...gitu la...

hazlina azmi said...

Hai,
Bestlah blog awk…penuh dengan warna warni kehidupan…ceria jer
Jemputlah ke blog saya jugak ye..jom exchange link sama-sama..:)
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.