Followers

Thursday, August 15, 2013

♥ Serik....Niat Baik Disalah Gunakan ♥

Sabar je la layan kerenah orang2 sekeliling ni
igt lagi tak b4 this mamy pernah offer kalo ada sape2 nak tumpang bli baju direct from China...
Alkisah.....mula2 rasa malas nak citer...tp bila pikir2 rasanya perlu mention kot
supaya benda ni tak berulang kembali...

b4 this ada yang tumpang order...tapi mamy tak amik ramai2 la
ada dalam 5-6 orang je camtu...
then last2 minit ada plak nak tumpang order gak...nk beli baju sama design dgn damia...
cuma lain size je....ok mamy baik hati trima la order tu
sbb dah alang2 sama design senang sikit nak orderkan...

b4 this mamy pernah mention sapa yg nk tumpang order tu kena bayar deposit 50% from total baju
tapi ada jugak yg minta tolong mamy dulukan....it's ok la kalo lepas dapat barang bayar teruskan
so tak de masalah sangat....tapi yg menjadi beban....bila ada yg order tu thru email je
then bila barang sampai....sampai kesudah mamy tak leh nak keep track orang tu
sbb silent reader katanya...mmg mamy tak kenal pun....
minta maaf sgt2 la mention silent reader tu....mamy tau bkn semua silent reader camtu kan
sbb aritu mamy amik order tolong blikan tudung Aidijuma pun ramai gak silent reader yg minta tolong blikan...mamy ok je kalo yang kirim x byk cerewet....

end up....baju bajan tu tak bertuan...
dah la sama design dgn damia...kalo lain design leh gak la bagi damia pakai je terus
mamy yg baik hati ni dok dulukan duit semua
sbb "org" tu minta tolong mamy dulukan sbb masa tu "org" tu lom gaji lagik...







ni la antara baju yang di letgo...
ada lagik yg masih tak bertuan...
mamy tak de masa nak pi letgo balik baju ni
time raya aritu ada bawak balik kampung...
dapat la letgo 2 helai ada ipar2 & sedara2 yg kenan...

ni namanya nak tolong tp terpaksa menanggung rugi plak...
so kesimpulannya...rasanya serik kot nak tolong kalo jadi camni...
pernah gak dulu mamy letgo baju damia kat blog Preloved Item Damia
ada yg booking baju2 tu tp smpi ke sudah tak bayar2...
haish...tak tau la orang tu mmg minat nak beli, atau saje suka2 nak booking...

mcm2 ragam....kalo dpt yg senang nak deal ok la kan.....heeerrrmmmm....

p/s kita niat nk tolong, bkn nak niagakan pun....pun terkena gak....nasib badan....bersabarlah duhai hati.....
ada gak baju damia yg mamy beli diletgo, sbb salah cutting size....

13 comments:

Adlin Mohamad said...

la siannya anje ,,
baju 2 pasang yg last tu size apa eyh
kalau x brtuan letgo le rege china kat kita kalau size kyra nak reben biru tu
size yreen 2Y xde kan

yanty manis said...

yang last harga berapa ye? saiz ape yg ade?

Mama Zharfan said...

memang serik kalau terkena mcm ni..sian anje..

Mimi Azirah said...

sabar jela kan...

Fieza79 said...

Biasa nya if nk mik oder atau nk tlg oder kn..kna dgn byran skli skrg nya deposit...if xjd kita nk letgo pn xde la rugi sgt sb dh pgg depo kn...n depo tu mmg dh xleh rfund..kira burn..

Masya said...

ermm serik rasanya kalau berurusan dgn org mcm ni .. itu yg buat kt lbh berhati²kan.. tkt terkene..

eima said...

bila kes cam ni amik order ngan kawan2 je .. tak yah layan silent reader tu laarrr menyusahkan

Chekgu Azrine said...

Kalau saya ada ank size damia blhla rembat..anak size size darjah 2..tembam!!bahaha

Mummy said...

lenkali kalo stakat kirim airliur baik jgn layan...tu utk keselamatan poket sendiri...kesian mama...harap2 org berkenaan baca lar entri nih...

Mar 012-2996074 said...

tulah kalu dah jd cmni memang bebanlah jawabnye.

tulah meh nk tlg kalu dress pink yg last pic tue size 3/4 sy nak....

kalu x dpt dpt nk tolonglah tue huhuhuhuh

email sy mariani@bridarm.com.my

Zura@Iwan said...

adoyai...sabar je gitu kan..
kalau tk nk ..awal2 la gtaw..
ni kn dh myusahkan org..
tk per la anje tu dia blm kena btg hidung dia..doakan semoga dia sedar..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

yg pink tu saiz ape eh..
kalo padan ngan my alya blh aje sambar..
die pun suke sgt baju gitu tp bapak die kureng berkenan..

Sweetmama said...

siannye anje, susah jgk ek kita ikhlas nak tolong org amik kesempatan plk..mmg serik la kalau dah terkena mcmni

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.