Followers

Tuesday, October 8, 2013

♥ Saya Mamy Yg Cerewet ♥

Selamat pagi semua...
dah lama tak update blog....makin ke laut blog ni...

Tak pernah rasa puas hati dengan training cup damia
asyik tukar je selagi tak menepati citarasa...
so yang terbaru mamy try training cup brand NUBY....

mula2 beli satu bagi damia test dulu
kalo green light dia kata ok, baru mamy pulun lagi 3 botol...

ni la hasilnya lepas damia kata ok botol ni tak mudah tumpah
jenis hard sprout....
mamy suka kalo penutupnya skali dgn botol
so tak de la dilema dok asyik hilang tutup botol je...
nak2 kalo kat taska kan....
ada 4 warna mamy beli...
RM38 lebey sebotol...




b4 this slalu pakai getah kat lubang botol
then selalu ada masalah susah nak cuci
tapi yang ni tak pakai puting getah sbgai penahan...
so senang nak cuci...
then leh adjust samada nak fast flow


atau slow flow...
senang cuma kalih je empangan tu....

masuk ni dah dekat 5 kali kot tukat botl jenis hard sprout ni...
selagi tak puas hati selagi tu mamy tukar...

b4 this pernah pakai 

tak menepati citarasa sbb tak de penutup botol...
so botol sentiasa tercemar...kat rumah leh la pantau, tapi kalo kat taska?
http://damiaqish.blogspot.com/2012/10/transfer-transform-transformer.html


then bertukar ke Dr.Brown...
pun tak menepati citarasa sbb empangan getah dalam botol tu susah nak cuci...


pernah gak pakai Mam...sama kes, empangan getah blah dlm susah nak cuci gak...


 yang lain dah lupa damia pakai botol ape, jenuh cari entry tapi tak jumpa...

mamy mmg seorang yang cerewet kalo bab anak ni...
semua kalo leh nak yang terbaik
semua ibu pun camtu gak kan...

p/s cer kengkawan kongsi, anak2 kengkawan pakai botol hard sprout jenis ape ye....
mana la tau ok, leh la mamy try gak...



2 comments:

eima said...

isap susu guna botol biasa lagi yg teat tu la ... tak kisah la janji isap susu ..kang seuk nk train langsung fahim tak nak minum ssh jg .... nk kate nk train dah tak perlu kot sbb die pun kat taska guna cawan biasa je ... ok je minum kadang tu kat rumah die boleh je minum on request

Asma said...

Anak saya masuk 3 ke 4 tahun, guna cawan je, lagi hygiene rasanya. Kalo bekal air ke sekolah guna botol Tupperware.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.