Followers

Tuesday, December 24, 2013

♥ Preparation For Standard 1 - Damia ♥

Entry bukan nak show off ye, tp just utk kenangan Damia...
mamy + daddy terlebey excited beli kelengkapan sekolah damia...
anak baru sorang nak sekolah kan, gini la preparationnya...
tapi kami tak beli sekaligus pun...
kami beli sikit2 je dulu....tak de la terasa sgt duit yang mengalir...


3 beg utk kelengkapan sekolah damia...satu beg lagi lupa nak snap2....


ni diantara brg2nya...
nmpk pink lg byk kan...


kain sekolah rendah Kebangsaaan damia warna biru tu...
5 helai semuanya, 2 kalin licin 3 kain biasa...
damia pakai Baju Kurung je kat sekolah rendah...
dah tak pakai skirt lagik...since dah meningkat remaja ni
harus dipupuk berpakaian kesopanan & kesusilaan gitu...
lagi pun now damia dah tak nak pakai skirt unless pakai dgn legging...
damia dah pandai rasa malu bila pakai skirt...
baju tak de lengan pun dia dah malu nak pakia kat luar, unless pkai cardigan...
teringat aritu dia pkai singlet balik rumah opah dia...
then bila cousin lelalki dai dtg, cepat2 dia pakai cardigan sbb malu...
Alhamdulillah satu perubahan yang bagus...
cuma we all plan2 nak soh damia pkai tudung bila pi jenjalan...
hope 1 day damia bertudung...perlu didik dari kecik, dah besaq nanti takut trlambat
kalo anak lelaki tak pe...pompan now kalo to sexy boleh mendatangkan bahaya...


kain sekolah agama damia....sekolah agama sesi petang...sekolah kebangsaan sesi pagi...
kain ni je kena top up lg 2 psg...kasi cukup 3 psg je...


then tshirt untuk bersukan...ada 5 lai
2 lengan pendek & 3 lengan panjang


baju sekolah...ada 10 helai...senang sikit, 5 lai sekolah kebangsaan & 5 lai sekolah agama...
2 lai beli siap, yg lain tempah kat SIL...
dah susah sgt nak cari size, yang beli siap tu pun kena alter...


then boxer damia 14 lai.......
semua pun pinky2....damia suka paki boxer...selesa katanya...


then colour pencil...2 untuk school, haq besaq utk kat rumah...
bawak haq besaq nti hilang plak...


sapu tangan beli sedozen kat mydin...senang...ha ha ha...


mewah dgn stoking, macam2 patern mamy beli...
ada yang ngam ada yg besaq, haq besaq leh simpan dulu....


botol air Minnie Mouse...ada dua, satu dah rasmi...


pencil box...2 untuk sekolah & satu untuk tuisyen...


alat tulis...sempoi je, tak cukup nti mamy add on beli kat tesco...


wallet Minnie....untuk isi duit belanja sekolah pagi + petang...


sedondon...Minnie in the house...
tahun ni semua pun nak minnie...
beg sekoalh agama, recycle beg last year...sbb masih elok lagik...


kapur kasut....dua tak cukup kot, tak pe nti top up...


suar sukan...ada 4 lai je....


untuk sekolah kebangsaan + sekolah agama...
kena top up lagik, igt nak beli kain then jahit sendiri tudung damia
since semua tudung ready made tak ngam dengan damia....
nti kita pi nagoya beli kain wat tudung ye...


kasut sekolah damia...
giler mak pkanya pulun...
haq ala2 pincess charming tu mamy yang sponser
haq ala2 superhero tu daddy yang sponser...


5 psg semuanya...tp idak la pakia semua pun, ada 2 psg cutting besaq sikit
kasut lah yang paling susah nak cari size ngam dgn damia..
sbb kaki dia size kecik...byk yang tak ngam
so kami beli je untuk spare in case ada yg koyak...


kasut pilihan daddy...Superwomen....
damia tersuka plak kasut ni...aci la girl pakai kasut ni kan...


kasut ni besaq sikit, simpan utk bulan 6 nti...sbb takut nak beli baru next time tak de plak jual size damia....so tengah byk + sale sana sini, we all grab je...


haq ni mmg ngam dgn damia...size 7 size paling tecik skali...


this one beli kat mydin...pun ngam dgn damia...leh pakai terus...


this one pilihan mamy + damia...
besaq sikit je, pakai stoking tebal leh la pkai nti


thios one pilihan daddy...besaq sikit, wat spare je la...


cukup 5 pasang kasut damia...
leh dikatakan kelengkapan hampir 100%
semua dah cukup, this coming saturday hari Orentasi kat sekolah damia....
hope damia wat yang terbaik...

rasa seronok dok membeli preparation untuk damia...
beratus2 duit melayang beli preparation school damia... 

8 comments:

eima said...

byk nye .. kasut 5 pasang fuyooo

mummy_ayu said...

wah...semua dah siap dah..
Ayu plak tak sabar nak shopping utk Iris darjah 1..tahun 2015 nanti..
1 tahun lagi...shopping tadika ngan shoppin sek rendah..lain feeling dia ..kan?

syawalsimpsons said...

ok la tu semua dah siap kan..tunggu damia masuk sekolah je kan

Dalia Hajar said...

wah! byknyer mcm anak ramai, sy ni anak 3 dok membeli sampai skrg pun xhbs lg...huhu

Eh! anje, t-shirt & seluar track xde cop sekolah xpe ke? anak2 sy sume kn beli hat ada cop sekolah, mahal plk tu seluar saja 20++, klu blh beli kat luar kan best, murah pun murah & byk choice lg..

Chekgu Azrine said...

Wow..dasat preparation utk damia ek..
Sekali beli 5 psg trs kasut..hehe

Zura@Iwan said...

dh lgkp ye brg sklh mia?
xcited kan anje ank nk masuk sek..
bsr dh mia..

Atia Adina said...

wah...banyaknya baju, kasut pun 5 pasang....saya dulu kasut sekolah sepasang jer....

Zana Nordin said...

tu dia...preparation damia masuk school
nie betul2 excited nie..

kasung barbie tu sama macam kasut batrice
tp kami belikan 2 pasang jer pun..
mcm damia..boleh ler 1 hari 1 pasang berganti2...he hehe

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.