Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Wednesday, January 30, 2013

♥ Bila Bos Belanja Makan - Marche @ The Curve ♥

MARCHE RESTAURANT
before boss nak belanja, boss email kat semua staff dia ada 14 orang semuanya
untuk vote restoran mana yang we all nak...
so pakatan ramai2 mengundi untuk makan kat MARCHE restoran
dekat je dgn opis we all, lunch time kami sekapal berjalan kaki menuju ke The Curve


semua dah lapoq time ni....tunggu nak ngap je
tiap we all beratoq kat luar, ada banner Fly FM, TV9 & Hot FM kat luar
igtkan ada ape, rupanya deme semua ada lunch date kat sini....
jom tengok menu dulu....



Marche ni restoran makan pakai COP2...
masa masuk kat depan pintu tu, kengkawan akan diberi 1 kad
jangan hilangkan kad ni k, kalo tak kena penalty
then leh makan ape je yang kengkawan nak, time order makanan
kena bagi kad untuk dicop setiap makanan yang di order
so time nak bayar nanti, dia akan kira kat kad tu...
berapa banyak yang kita makan...contoh kad mamy & kawan mamy...




ni contoh lagik satu kad....kawan mamy punyer
perh...hampir penuh dah ni....
we all pilih makanan then time tu jugak la baru deme masak...
request la nak masak camne...medium & well done



Ikan salmon.... sedap giler....RM25.90 sepinggan....


Mushroom... dgn ape ntah lupa pulok....


air RM12.90 segelas....size XL


haq ni paling mahal RIB EYE masak Well done...RM45.90


seafood....tak tau berapa regenya...


pretzel tak berapa sedap....rupanya je nampak cam sedap


eskrem HAAGEN DAZS....nak tau berapa regenya?


1 scoop RM10.80....hu hu hu terbang duit boss...


ni pun tak tau berapa rege


pizza...sedap la jugak


dessert terbaik dari ladang
tapi we all tak sempat nak makan, sebab nak kenyang sesangat
ok dah habis tanyang2 gambo makan, jom tayang gambo we all plak...



our team Finance + Payroll = payroll mamy sorang je....yang lain semua Finance...


dua meja....





My boss(baju kotak2) yang soft spoken...time ni boss perli...wah snap2 pic dgn artis nak ek, snap2 pic boss sendiri tak mau...


ala blur plak gambo...mamy with FBI....
ada gambo dgn Fara, tapi tak cantik, so malas nak upload...
time we all makan ni ramai orang TV & Radio ada kat sini
ada Kiran, Chad, Deen & beberapa ornag lagik
tapi we all nak makan kan, tak de la bergambo sangat...


kawan mamy & FaFau...

kami start makan kol 12 tengahari sampai kol 2 petang
perh lama giler kan...then lepas tu anak2 Finance + Payroll semua beratoq kat pintu cashier
ucapkan TQ kat Boss yang baik hati belanja makan...
bos siap wat lawak "U all go first, if i'm not going back to office then mean, i basuh pinggan kat blakang"...ha ha ha lawok la....mau ribu2 gak cecahnya total semua yang we all makan...


after that we all pakat2 nak snap2 pic wat kenangan kat pintu depan restoran...


lembu & anaknya....makan Fresh2...


this is my BFF.....rumah pun dekat, anak sama2 girl, anak2 minat pinky + hello kitty...


our Team....14 orang semuanya...lagi 2 orang tak de sebab cuti...
boss no 1 kiri baju kotak2, No 3 yang duduk depan baju kotak2, No2 cuti...
mamy sorang je Payroll under Finance, yang lain semua Finance...

happy sangat2 biler dapat berkumpul sama2....
selalu we all bz je memanjang, so boss cari time untuk we lal together2...

p/s tak sabo nak weekend, we all nak pi Gold Coast....
p/s TQ boss sudi belanja makan, dah lama tka makan FREE, sbb adat our company, if ada orang baru @ resign we all akan bawak new staff & resign staff makan2 & claim balik to company...untuk ucapkan Welcome & say Good Bye....

♥ Kosong - Kosong ♥


selamat cash out semalam, tak banyak mana pun RM57.34 je pun untuk bulan Jan ni...
jadilah untuk blog ikan bilis mamay ni
kejam timbul kejap tenggelam...hi hi hi....

Tuesday, January 29, 2013

♥ Anak Branak Melepaskan STRESS ♥

Morning semua....lately bz sesangat sampai stress pun ya jugak
rasa tak cukup masa kat opis nak sattlekan keje2 yang patut....
last week ti PH mamy + balqis datang opis menyiapkan keje2 yang patut...
adei...tak larat rasanya, gini lah gaya keje tak de orang back up
mamy sorang je...after this nak request assistant la kat boss....
makin berkembang company, makin ramai staff, makin banyak keje
dah tak terhandle rasanya....ornag request itu & ini terpaksa hutang info2 tu semua
sampai dapat masa & timing yang sesuai baru leh provide semua info tu...

so cam biasa kalo mamy ke opis, anak dara sure nak ngikut punyer....
that day after keje we all pi shopping
gaji tak masuk lagik, tapi tak kira nak nyopping gak lepaskan stress....
jom tengok ape yang kami nyopping...

baju pilihan anak dara, pantnag la nampak pink...sure soh beli punyer....
size 2 - 3 years....untuk kanak2 6 year ni k....

naju budak2 memang mahal...
tapi aritu shopping tutup mata kan...so beli & bayar je la...

hasil shopping....
dapat blouse, mini dress, cardigan & legging....
semua pun ciri2 pinky lover....

kengkawan kalo stress wat pe?

p/s weekend + PH yang penat, tapi seronok, nanti citer...tu pun kalo sempat nak membebel kat blog ni....nak cash out Nuffnang arini....

Saturday, January 26, 2013

Holiday to PD & Melaka.....


Off to PD the esok ke Melaka plak....
Next Week cuti2 Ke morib plak
Then next Week Lg Satu Ke Penang Plak
doakn prjlanan kami selamat smpi ke destinasi.....



Balqis yg dh x sabo nk naik beca.....
Lately mamy n dady Bz sgt2 slalu Blik keje Lmbt....
So Kurang Masa Brsama Dgn balqis
So Time Cuti....bercuti Adalah masa Yg Brharga utk Diluangkn bersama Dgn Yg Tersayang N tercinta Sambil Mengukir Memori2 manis Kami brsama......

Thursday, January 24, 2013

♥ Peplum For KIds - So Cute ♥

Beli baju online, kemaruk mamy minat design ala2 korean gitu...
pantang nampak k, mesti nak beli untuk balqis
dah mamy tak sesuai nak pakai peplum so belikan untuk balqis je la
mamy beli online je....jenuh cari kat shopping komples tak de
tapi aritu ada jumpa kat JJ peplum, nak beli warna merah, tak de size so kena pi tengok kat JJ tempat lain plak....RM29 je...
jom tengok baju yang mamy beli...


peplum for kids...mamy amik warna kuning mustard...


haq ni mamy beli warna coklet....


haq ni beli terbesaq la plak....


yang ni mamy beli warna pink...so cute...ni haq peplum tak berapa nak kembang...

weekend ni pi bercuti ke Melaka leh la melaram ye....
sian balqis jadi mangsa fesyen mamynya
daddy kan tak bagi mamy berfesyen sangat, so balqis la jadi mangsanya...

cantik tak?mamy punyer selera mmg lain dari yang lain....selera Korean gitu...
nanti mamy upload gambo balqis model peplum k....

p/s ari ni ada Jcard kat JJ Metro Prima.....

Wednesday, January 23, 2013

♥ WW - Ada Berani? ♥


p/s Penangan Doyan....

Tuesday, January 22, 2013

♥ Sticky FOAM ART ♥

Balqis mmg suka art...tak kira la ape je jenis art
anak dara ni suka berbentuk kreativiti...
so mamy pun bagi galakan la dek kerana tengok anak minat...


Foam Art yang mamy beli dari Popular....
igtkan gambo kat dalam tu sama dgn gambo kat kotak ni
sekalinya lain la pulak...


ni la hasilnya....balqis lekat2 sendiri dgn bantuan mamy jugak la
mamy tukang bukak kan cello tape nya...
cantik tak?


beria2 suruh amy snap2 pic dia & artnya...
bekas hello kitty tu mmg tak leh dipisahkan...
peminat tegar Hello kitty...


ni buku mamy belikan untuk balqis...
tiap2 malam before tido kami baca sama2
takat ni balqis dah leh baca suku kata, membaca dah boley sikit2...
tapi mamy ajar stail time mamy sekolah dulu la
now dah banyak versi...risau gak takut balqis confius....
kalo leh nak bagi lancar....kena berusaha lebey...
berkat usaha kami + teacher jugak....

now kanak2 zaman sekarang, parent kena main peranan sama
kena ada daya usaha kita jugak nak bagi anak pandai
kita kena support teacher, balik rumah ulangkaji balik ape yang dia belajar kat sekolah
sbb dah darjah satu nanti kalo tak pandai membaca susah la jugak...

sbb now b4 masuk darjah satu, dah ada exam untuk tentukan kelas
kalo time mamy dulu, tadika setahun je
pastu darjah satu la baru nak pandai membaca, sib baik cekap tangkap
now anak2 zaman sekarang, masuk darjah cikgu2 semua target mesati dah pandai membaca
betul ke ye camtu?ini dari ape yang kengawan mamy citer la...

zaman dan berubah makin maju, semua pun nak cepat....

p/s ada sape2 nak share buku yang bagus untuk anak2....

♥ Agoda.com.my - Any One? ♥

Percutian pertama tahun ni menggantikan cuti2 Malaysia kami ke Gold Coast Morib...
dah jadi isu tempah thru Street Deal k, mamy pun kena gak, tapi yang lebey haru
mamy tak dapat email pun pasal cancellation date tu
sbb beli TERpakai email opismate mamy....
dah tau dah isu ni kat FB Ejan Mama Lyna
tapi dok tertangguh2 jugak nak telefon Morib
at last mamy call weekend aritu...then semalam baru call morib untuk wat reservation
confirm 27 Jan tu as a PH tak leh nak booking
then morib cakap leh tukar tarikh termasuk weekend...
hoyey2, baru nak bising2 kena kena tukar tarikh, kalo dia soh tukar weekday mmg mamy nak bising gak la, tapi dek kerana dia kata leh pi on weekend....so setuju je la...
semalam dah dapat pun confirmation untuk tukar date ke 2 February 2013

setuju pun sbb last minit we all planning nak ke Melaka + PD
so morib tunda next week la...
tapi tak baik tau wat customer gitu, suka2 je nak cancel date...
kami semua beli sbb deme tak locked date yang cun time PH tu
kalo soh pi time weekdays mmg tak ramai la yang beli...betul dak?ok lupakan citer pasal Morib k...

ok now mamy tgh survey nak booking hotel untuk cuti2 weekend ni
mamy tengah cari under Agoda.com.my....
takat ni mamy tak pernah booking under agoda...
ok ke ye?tak nak bikin spoil nak holiday nanti...


ni page Agoda.com.my
then hotel2 yang ada kat Melaka....


mamy kenan dengan Emperor hotel Melaka....sbb within bajet....
ada kolam renang...tapi kalo dah berjalan2 sempat ke nak mandi2 kolam ek...
next week pun nak mandi kolam gak...
tapi leh ke dok bertiga ek, sbb gambo cam untuk berdua...
sekali dgn balqis leh ke?any suggestion?


dek kerana tak tau lokasinya terletak dimana
so kalo time nak booking hotel, mamy mesti search kat google map
untuk tau KM & timing from hotel ke destinasi sebenar mean pusat bandar la...
tapi kat melaka ni we all suka pi area Dataran Pahlawan...
so kalo stay kat Emperor Hotel ni amik masa lebey kurang 5 minit je nak ke
Dataran Pahlawan Melaka...so kira dekat la ni...


then ni hotel bajet E-Hotel...murah RM73....tapi...


E- Hotel from Hotel tu ke Dataran Pahlawan amik masa 25 minit...
agak jauh sikit la, kalo nak ke pusat bandar dalam 1/2 jam gitu...
tapi kalo nak murah leh la booking sini...

selain Agoda.com.my ada satu lagik website untuk booking hotel
asiaroom.com...

so kengkawan pernah booking under agoda @ asiaroom tak?
atau mmg booking direct from Hotel?

ada sape2 nak share experience @ nak bagi pendapat?

♥ Erk....Sanggup Ke? ♥


time nak makan Bihun, tiba2 paper bungkusan Bihun tu bertajuk
"72 Sakit Makan Bihun"....

p/s mungkin kisah orang kena keracunan makanan kot...

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.