Followers

Thursday, February 28, 2013

♥ Intai2 Next Vacation ♥

Saat yang paling bahagia adalah Vacation bersama family Terchinta
dah lama tak pi bercuti...last aritu bulan February pi Gold Coast Morib

aritu dok hint2 dengan daddy nak merasa stay kat Golden Palm Tree ni
cam nana pernah duduk time menang contest dgn Shila Hamzah, rasanya nana banyak kali dah dok villa ni kan...
Akhirnya dapat jugak merasa dok sini
tapi semalam je la...sebab ape?jom tengok kat bawah....


try survey2 kat Agoda RM480 semalam...
nak amik yang paling murah je pun Travelers Palm Villa...


cantik kan Villanya...kalo tak salah Villa ni antara yang terpanjang di Asia...


ni plak rege kat website Golden Palm Tree
lagik mahal la....


then ada juga dihati berbunga2 teringin nak stay kat Grand Lexis Private Pool ni....
tapi tunggu next vacation la plak....

ok nak tanya kengkawan yang pernah satay kat hotel
Golden Palm Tree ni....ok tak hotel ni
nak pi pun awal bulan April nanti, nak meraikan our anniversary....
ada sape2 nak share pengalaman @ nak cadangkan tempat2 lain yang menarik?

p/s kan best kalo tiap2 bulan boley pi bercuti, baru semangat sikit nak keje....leh gitu....

♥ Tablet PC Android Termurah & Terlaris ♥


ni contoh mamy jual kat Mudah.my....
mmg ramai yang beli...



Casing either nak yang biasa @ 


keyboard punyer


Specification 

OS: Android 4.0.4 ICS

ROM: 4GB

RAM: 512MB

Expanded Memory: support TF card max.32GB

Display: 7" Capactive Touch screen 16:9

Resoultion: 800*480

Camera: 2.0 mp front 

Net/WIFI: Built in 802.11b/g WIFI
can use BROADBAND

HD video: Support HD

Video format: MP4, FLV, MEPG 1/2/4, AVI, MPG, AVI, H263, H264, Support max 1080P mp4 web video

Audio Format: Support MP3, WMA, MP2, OGG, AAC, M4A, MA4, FLAC, etc

On line chat: FACEBOOK, SKYPE PHONE FUNCTION etc 

Ports: TF card slot, mini USB2.0, earphone

Language: Chinese, English, French, German, Malay, Multinational language etc

G-Sensor: Support 360 degree

Built in Microphone: Yes

Battery usage: up to 3-4 hrs; wifi 2-3 hrs. 

Pre Install software: DOCUMENT TO GO (WORD, EXCEL, POWERPOINT, PDF), games, 

Colour: Pink,White,blue, purple, red and black (depand on avalability).

Package Content 

1 x 7" Tablet PC 

1 x Charger

1 x User Manual

Free games download from - Google PLAY STORE 

RM240 - Camera Depan Sahaja 2.0 (Free casing + Screen Protector)

RM280 - Camera Depan 2.0 Belakang 3.2 (Free casing+ Screen 
Protector)


RM300 - Camera Depan 2.0 Belakang 3.2 (Free casing+ Screen Protector) - beza yang ni screen lagi tebal....

***Add MEMORY CARD RM40 for 8gb***


1 years warranty from Smart Tab (see warranty card)

siap install games
video cartoon kanak2
leh masuk memory card up to 32gb
ada cable untuk transfer gambar from Lappy & untuk broadband

games boley jugak install from Google Play Store FREE je k.....

RM10 postage



ni new design

RM300 - Camera Depan 2.0 Belakang 3.2 (Free casing+ Screen Protector) - beza yang ni screen lagi tebal....


RM10 postage

berminat leh email ke


Wednesday, February 27, 2013

♥ S.H.E - WW ♥






















Jangan termuntah k, saja nak abadikan kenangan kami bersama anak TERCHINTA ni...

p/s tak sabar nak pi bercuti lagik bulan April ni....hope segala yang dirancang menjadi....

Tuesday, February 26, 2013

♥ Bercanda Ditepian Pantai - Bermadu Asmara ♥

 Kaluu takut dilambung ombak jangan berumah ditepi pantai....
we all mmg takut ombak....so rumah mmg jauh dari pantai
weekend aritu kami ke Pantai Bagan Lalang
cam biasa terapi minda + diri....asyik dok nyukor shopping kompleks je kan
lagi best kalo dapat hirup udara segar ni kan....
so kami berrekriasi di tepain pantai
tanpa membawa apa2 bekalan, just jalan2 bagi happy anak dara ni je...

 nak main belon katanya, time ni angin mmg kuat la
mmg best lepak2 tepi pantai, cuaca pun dah redup2 je...


mamy siap bawak baju swimming untuk balqis
leh plak dia tak nak mandi...ombak kuat balqis kan penakut...


dari kejauhan ku lihat Resort Golden Palm Tree
balqis dah dok sibuk2 tanya nape tak mandi kat Hotel
budak kaki hotel nak pi hotel je kejenya....tak beragak tiap2 bulan nak ke Hotel
kopak apaknya....

sesambil tu mamy pun masuk jarum gak la
dok canang2 kat daddy, cakap b4 this ada kawan mamy pernah stay kat hotel tu
diorang kata best, bila la agaknya rezeki kita nak merasa dok hotel gini kan...
he he he....sekali daddy kata....cer try survey regenya berapa semalam kalo dok situ....
hint2 yang baguh ni....kalo la ada rezeki dapek la merasa nginap sini plak... 


anak dara yang tak habis2 main belon
main kat tepi pantai ni tak payah nak tiup
sbb angin kuatkan, just buka tutup belon tu secara autonya belon berterbangan diudara


ombak jahat ombak jahat....ingat lagi tak iklan raya tu....
mmg agak kuat jugak la ombak time tu...


kusyuk layan belon, ornag sebelah layan hanset
last2 mamy yang jadi tukang tiaup belon k
balqis tuakng kejar belon
Alhamdulillah cuaca tak hujan on that day
so we all bercanda ditepian pantai dengan angin sepoi2....

p/s bila la nak weekend, weekend adalah ari yang ditunggu2 oleh mamy, this week nak pi Taman Metropolitan la...dah lama tak pi beriadah kat sana....

Monday, February 25, 2013

♥ Kasih Sayang Yang Tak Pernah Putus ♥

Weekend aritu we all pi kenduri pertunangan anak bekas ibu pengasuh balqis....
balqis dijaga oleh Ibu pengasuh masa umur 3 tahun lebey sampai 4 tahun
then dah masuk umur 5 tahun nak sekolah, terpaksa cari pengasuh lain
sbb tak de sekolah yang berdekatan dgn rumah pengasuh tu
kalo ada dah lama balqis stay je dgn pengasuh yang sama....

cam biasa makan tengahari, tiap kalo ibu pengasuh balqis ni wat kenduri
sure banyak lauk pauk yang dihidangkan....mmg sedap betul lauk pauknya
tapi tak de la mamy snap2 malu plak ornag tengok...


balqis on that day, meow2 sbb dah lama tak jumpa Ibu pengasuh kan....


dah moody sbb pasal time tu, dah berpeluh2


see balqis malu meow2 sbb dah besaq kan...


ini lah Ibu pengasuh balqis
mmg time kali ibu pengasuh wat kenduri, sure ajak we all punyer
walaupun dah tak hantar balqis kat rumah ibu pengasuh
tapi tali silaturahim tak pernah putus
terima kasih Ibu sbb jaga balqis dgn penuh kasih sayang sebelum ni
semoga Allah membalas segala jasa baik ibu....

balqis mmg manja dgn kuarga Ibu pengasuh ni....
we all pun mmg akan cuba attend tiap kali ada jemputan dari ibu pengasuh
sbb tak nak balqis lupa sape yang pernah jaga dia selama ni
kami jugak harap semoga ikatan silaturahim ni akan berkekalan sampai bila2....

p/s tak sempat nak jumpa Mamalieyna on that day, we all tunggu jugak tapi sbb ada planning lain so kena gerak awal....

Thursday, February 21, 2013

♥ Terkena Buatan Orang? ♥

Zaman makin maju ni ada lagi ke perbuatan nak mengenakan orang lain secara halus?
today birthday Daddy 20 February 2013
Moga segala perkabaran yang didengari adalah tidak benar...
nak syakwasangka dengan orang lain pun tak baik....

Ya Allah selamatkanlah suamiku dari segala perbuatan syirik oleh orang yang hasad dengki kepadanya....


p/s nak main tuduh2 tak berani.....kita cuba berubat k......ikhtiar selagi termampu, sape pernah pi berubat kat DarusSyifa' Ustaz Harun Din?
please share.....

Tuesday, February 19, 2013

♥ Playground Pantai Morib ♥


adeq tu nak pegang rambut balqis









malas nak citer tepek gambo je la k...
playground & kanak2 mmg tak dapat dipisahkan...

Arini + esok belajar hidup tanpa daddy, daddy pi outstation.... 1st time kami ditinggalkan....

Monday, February 18, 2013

♥ Jacker Potato Crisps Contest - Valentine Contest? ♥

Gambo balqis ni bukan diambil untuk join contest Jacker 
tapi secara tak sengaja amik dah memang time tu dia tengah makan keropok jacker...
ok nak tanya pendapat kengkawan la,
Jacker ada wat contest bertajuk 
Come Celebrate Valentine's Day with Jacker Contest


nak tanya pada yang lebey pakar & arif....boley ke kita sebagai umat islam join ye?
kita dilarang untuk sambut Valentine
tapi kalo kita join contest2 yang ada unsur2 celebrate Valentine ni leh ke?



b4 this ada gak la nak join....sbb dah ada gambonya kan
tapi cam ragu2 plak nak join...
sebelum terlajak perahu boley diundur...terlajak join jadi isu plak...
so nak minta pendapat kengkawan yang lebey arif pasal benda2 camni untuk dimasa akan datang...
hadiah lumayan RM1k....

ada sape2 yang leh bagi pendapat yang bernas?
sekadar bertanya...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.