Followers

Tuesday, April 30, 2013

♥ Alhamdulillah Syukur Rezeki ♥

Heartbeat, dah lama tak jenguk akaun Heartbeat ni
semalam saje2 jenguk tengok2....


dah leh cash out ada RM51.48
syukur rezeki berblog jugak tu...

pada sape2 yang nak join HB ni leh klik2 link bawah ni k
mamy ada wat Tutorial camne nak pasang iklan ni...
HB bukan competitor Nuffnang, so tak salah letak kedua2 iklan ni k...

http://damiaqish.blogspot.com/2012/07/jom-register-iklan-jana-pendapatan-thru_13.html

selamat mencuba....

Monday, April 29, 2013

♥ Bersama Mamy Di Konti ♥

Konti la sangat2, kat Opis sebenarnya....
 Arini balqis ponteng sekolah tak sihat sebab sakit mata...
pagi tadi pi klinik, planning mula2 nak pi opis jap lepas tu nak balik
amil EL, tapi boss bagi permission plak leh bawak balqis pi koje
since mamy ada bilik sendiri, so kalo balqis dok bilik diam2 mmg tak de sape tau balqis ikut mamy pi koje...keje banyak arini banyak yang urgent
tak de sape backup mamy, so kena backup diri sendiri la jawabnya...


ni kat klinik pagi tadi
terpaksa bersunglasses kalo tak gatal tangan nak menggaru je...



sakit2 pun bergaya tu mesti


kat opis mamy, dok atas kerusi, pusing ke belakang
suara mmg tak kuar langsung
layan Ipad sorang2, mmg tak de sape sedar balqis ada dalam bilik mamy


sampai boss mamy sendiri pun tak sedar, lepas minta permission baru boss tau balqis ada dalam bilik....sib baik balqis mmg mau dengar kata, langsung tak kuar kata2 dari mulut
slalukan pot pet pot pet....arini senyap je...dok wat hal sendiri...

ginilah koje makan gaji, anak usung sana sini
tapi sakit mata balqis dah better, tak de merah2 sangat dah, cuma bengkak sikit je...

p/s 1st time bawak anak pi opis time waktu keje ni, kalo time weekend dah banyak kali...

Thursday, April 25, 2013

♥ Bahaya Ni ♥

Bahaya? ape yang bahaya?
yang bahayanya adalah "MAGGI"...
bila balqis dah mula belajar makan maggie
dari tecik membesarkan balqis, mmg tak pernah bagi makan maggie
sampai satu tahap, one day balqis nampak asyunya makan maggie
then dia minta sikit, lama2 dah suka plak...
tapi mamy mmg tak suka...


walaupun maggie dia tu takat maggie + kicap...
Kicap best friend balqis, jangan tak tau makan nasi lemak pun dia leh minta kicap...
kalo wat rencah sendiri, slalunya dia tak nak, sbb dia peminat tegar "si Kicap"...


mamy watkan maggie untuk balqis mmg tak letak langsung perencahnya
perencahnya dah mmg tak bagus....maggie tu pun kalo tak silap mamy mmg tak bagus untuk kesihatan jugak...


kalo boley mmg elakkan bila balqis sibuk nak makan maggie
mamy suka bagi makan coco crunch, honey star @ minum air coklet dutch lady dari makan maggie
dulu ada jugak la stok maggie, now sejak balqis dah belajar makan maggie
tak de stok maggie kat rumah dah, kalo dia nampak ari2 pun nak...

tapi balqis Alhamdulillah sbb mmg tak minum air bikarbonat aka "air gas"
mmg dari tecik tak ajar, sampai la ni mmg dia tak minum
kalo pi makan fast food, mmg kena bawak air kotak dutch lady untuk dia 
kalo tak beli air milo je, balqis kalo minum air gas dia cakap air tu pedas...ha ha ha...mmg lawok...
tapi bagus untuk kesihatan...kalo leh hindarkan sampai dah besaq nanti k...

now byk makanan yang boley memudaratkan kesihatan
banyak penyakit2 yang disebabkan oleh faktor pemakanan...
nak kawal 100% pun tak boley, cuma kalo boleh elakkan....

Wednesday, April 24, 2013

♥ Ari2 Pun Cerita Pasal Dia.... ♥

Balqis jarang2 sekali ada baju warna Hijau...
rasa ni baju kedua warna hijau, yang banyaknya warna pink semua pun pink...
now dah ajar balqis pakai warna lain...

Kami pi Plaza Alam sentral last week, dah lama tak ke sana rasanya
dekat 2 tahun kot....saje jenjalan bagi anak dara ni happy
dia kan kaki jalan, pagi tu we all pi Pasar Shah Alam dulu....
perh berejam2 kat pasar karat Stadium Shah Alam tu
tapi beli 2 plastik je...panas jangan cakap la....


gaya mesti ada ye...


kasut terompah baru...beli kat pasar malam je RM5 murah giler...lelong2 sib baik ada size


kita minum dulu....






senyum ikhlas saya...ikhlas la sangat2 sampai nampak gigi...
balqis kalo bergambo perasan tak mmg jenis senyum tak nampak gigi....
kali ni mamy soh senyum, sungguh2 dia senyum k....

now dah tak banyak songeh kalo bab mengenakan baju...
dia akur je ape sekalipun baju yang mamynya soh pakai...
dah mamynya jenis suka fesyenkan anak....
duit gaji banyak perabih beli baju bajan anak dara ni...

p/s weekend ni balik kampung daddy....jauh perjalanan.....
now camera 360 baru mcm tak sharp la gambonya...sape tau application camera ape yang cun ek...

Tuesday, April 23, 2013

♥ Come Join “Stride Rite Colours” Facebook Photo Contest ♥

Mari2 sape nak join contest Stride Rite


untuk join sila klik2 link bawah ni

untuk T&C sila klik link bawah ni

contest ni nak kena VOTE, haq tu yang lemah kalo bab2 vote ni, dari awal mmg dah kalah la jawabnya, sbb mamy mmg tak pandai nak pancing undi...wat sekadar yang termampu je la
tak tau lagik nak join ke tak...
tapi nak ajak kengkawan semua join k....
mana tau ada rezeki anak kengkawan menang leh dapat sepasang kasut stride rite...

dalam kenangan....time balqis top10 contest Stride Rite b4 this...tapi tak de rezeki nak menang Grand Prize, yang menang Diya baju purple tu....Diya mmg so cute....from contest mamy & mamy diya jadi kawan sbb anak sama2 minat modeling....sharing pengalaman each other...



Good Luck.....

Monday, April 22, 2013

♥ Gwiyomi Ape Pendapat kengkawan? ♥

Gwiyomi....mula2 mamy pun tak tau ape benda lah tu
ada tengok kat FB tapi tak tengok pun video...
then balik rumah balqis plak bukak video tu...
baru lah tau, tapi yang mamy tengok tu video Gwiyomi budak korea yang wat...

then ada plak tengok satu post kat FB ada sorang pompan tudung pink wat Gwiyomi...
tapi ramai yang komen + kutuk2 video tu...
bagi mamy itu hak dia, ape dia nak wat pun ...dia dah besaq & boley berfikir
samada ape yang dia wat tu mendatangkan kebaikan atau tak
tggjwb kita untuk menegur tapi dgn cara yang elok & betul...
tapi yang tak paham tu, orang yang dok sibuk kutuk2 tu
tak salah kalo nak menegur, tapi biarlah cara baik & yang mendatangkan kebaikan
jangan la dok kutuk2 sampai mengeluarkan perkataan yang tak sepatutnya
bila kita nak kutuk2 orang, tengok balik pada diri sendiri, sempurnakah kita?

kalo nak tegur biar kena dengan gayanya & caranya k...
tak baik dok kutuk2, kita gak yang dapat dosa dok ngata orang
nanti takut terpalit plak kat diri sendiri atau anak2 kita, kita dok kutuk2 padahal kita pun sama gak wat @ kita pun suka gak tengok, mmg la kalo ikutkan budak2 wat mmg la nampak comei...

tapi kalo dah "tak suka jangan tengok" k....kan lagik elok dari mengutuk2....
kalo dah kata wat tak mendatangkan faedah sama gak kutuq pun tak mendatangkan faedah...

tu pendapat mamy je la, banyak sangat caci maki kat FB ni
kena respect orang lain k, kalo nak orang respect kita.....
jangan jadi cakap tak serupa bikin...


Peace....

ape pendapat kengkawan?
bukan Gwiyomi je, ade lagik isu2 lain kat FB yang orang suka dok kutuk2...

Friday, April 19, 2013

♥ 20 & 21 Apr 2013: Pigeon Warehouse Sale ♥


20 & 21 April 2013

Pigeon Warehouse Sale

Price starting from as low as RM2 …
Products Offered
Baby Apparels, Baby Accessories
Time
10am – 6pm
Location
Pigeon Malaysia Trading Sdn. Bhd.
Komplek Hamodal 1, Lot 605, Persiaran Lagun Selatan, Off Jalan Kewajipan
47500 Subang Jaya, Selangor

Thursday, April 18, 2013

♥ Tak Suka Jangan Baca - Senang Habis Cerita ♥

Mamy tak de niat nak halau sape2 untuk baca blog mamy ni...
tapi kalo lah rasanya tak suka baca setiap entry mamy
atau rasa nyampah dengan citer2 yang mamy tulis
lebey baik jangan baca, kalo baca timbul rasa menyampah dalam hati kan dh dpt dosa
kalo nak Unfollow pun tak pe, mamy tak kisah
bukan nak berlagak, tapi susah nak puaskan hati semua orang...
nak tulis sesuatu dengan memikirkan "eh nanti orang suka tak, nanti jadi isu tak"...

saya tak paksa untuk baca
saya tak paksa untuk follow
saya tak paksa untuk komen....
saya tak pernah komen bukan2 kat blog orang lain

tapi saya masih bersabar, tak nak reveal sape orangnya, sbb tak nak jadi gaduh besar...

Mamy takat tulis untuk berkongsi pengalaman & untuk kenangan kami sekuarga...
mamy tak kaco sape2 pun k...
daddy soh privatekan blog, biar jadi "Blog Syok sendiri, sendiri tulis sendiri baca balik".....
itu tak kena ini tak kena, jangan ada kena mengena dengan saya la kalo semua pun tak kena...
bak kata one of blogger, setiap orang ada kehidupan masing2, kena la respect....
Peace......




gambar selingan....

p/s maaf ye kalo nyampah tengok gambo balqis ni, mmg mamynya suka upload gambo anaknya...dah tu je gambo penyeri hidup....malas nak sambung citer pasal Shooting PopStar tu...biar la jadi kenangan kami je...

Wednesday, April 17, 2013

♥ Alhamdulillah Genap Setahun ♥

***Setiap ape yang mamy catitkan adalah pandangan & pengalaman dan untuk tatapan sendiri, tak de niat untuk merasa riak & membangga diri....***


Alhamdulillah....16 April genap setahun
Bkn Blog Yg Genap Sthun, Blog Mamy Ni Tahun Ni Genap 6 tahun umunya sebaya Balqis K...
mamy keje kat company sekarang ni
b4 this mamy join local company & this is 1st time join MNC company mean Multinational Company...
mmg banyak beza dgn local company, bukan nak banggakn sgt2 MNC company
tapi MNC company lebey flexible, then peraturan pun tak ketat, give & take je
so rasa bertuah sangat la dapat merasa join MNC company
selain benefit nya yang bagus untuk pekerja...
sbb MNC company motonya
"Pekerja adalah Pelanggan & diutamakan"
ape2 pun semua dulukan pekerja, our client nombor 2.... 

banyak saat manis daripada saat duka yang mamy dapat rasakan kat sini...
antaranya...


1st time join Birthday Celebration kat opis, every 2 month ada birthday celebration


Deepavalli celebration....


Hari raya celebration....tiap2 kali ada perayaan, our company mesti celebrate....
sbb mmg ada budget untuk setiap event...


pastu join Amazing Race organize by our company....walaupun tak menang tapi pengalaman & kenangan mmg tak dapat dilupakan


then dinner 2012....Theme Wild Wild West....


Farewell untuk setiap staff yang meninggalkan our dept & company


Lunch bersama2 untuk raikan new comer.....welcome lunch


then makan2 time lunch boss belanja pada awal tahun aritu untuk merapatkan silaturahim.....
ape pun mamy happy keje kat sini
akhirnya dapat juga pekerjaan yang serasi dengan diri mamy
yang penting environment keje yang best, baru semangat keje tu mari
kalo enviro, kawan2 & boss tak ok, rasa nak pi keje ari2 pun jadi malas kan
berkat bersabar & berdoa selama ni akhirnya mamy beroleh kegembiraan dalam bekerja

berbagai liku + dugaan yang mamy lalui b4 this, tak perlu nak citer lagik
sebab semua tu mamy dah lupakan...kerana yang penting adalah masa hadapan...
mula2 berhijrah tu mmg takut jugak la, kot2 tak serasi
dapat 2 orang boss lelaki, mula2 ingatkan garang
rupanya boss besaq muka je nampak garang (dalam gambar kiri berdiri)
tapi sebenarnya memahami masalah pekerja & yang paling mamy suka leh dengar pandangan + pendapat staff bawah, bukan semua pendapat kita dia terima tapi at least dia nak dengar & sama2 wat kesimpulan pro & kontra setiap pandangan & boss sentiasa mahu staff dia lebey kreatif melahirkan idea2 yang bernas...
my 1st boss soft spoken, mmg tak pernah melenting bkn jenis kuat membebel....akan cuba back up staff dia sehabis boley, sbb bg dia kalo staff fail mgmt pun fail thumb up...

2nd boss (kiri duduk) tegas tapi gila2 slalu wat lawak k....
mmg jenis yang sporting happy go lucky....ada je kadang2 mamy wat silap terlepas pandang
tapi takat ni mmg tak pernah kena marah, dia mmg jarang marah2, kalo marah pun staff tak gerun kot...

kawan2 plak....half2 ada chinese ada malay...semua pun sporting jugak
masing2 bz dengan keje, tapi bila berkumpul leh borak2 sama2
we all tak mengamalkan amalan "tikam2" kat dalam dept....
sapa bagus dia patut dapat habuan, tak de istilah bodek, ko bagus ko naik...

yang paling best, mamy dapat bilik sendiri, sebab wat payroll so semua pun P&C
then keje mamy hanya wat gaji je, keje lain tak de...ada time free & ada time BZ
tapi boss mmg tak pernah sibuk ape je keje yang mamy wat, kalo ada problem leh duscuss

tu pengalaman untuk setahun k, semoga masih ada rezeki mamy kat company ni....
ada jugak dapat peluang keje kat tempat lain
tapi rasanya wat masa ni tidak lah nak beralih angin, sbb mamy sukakan cara kerja kat sini...

ni semua pendapat peribadi & pengalaman mamy sendiri k....

pesanan : jangan ada yang kata mamy nak riak2, bangga2 k....semua paparan hanya untuk kenangan mamy dimasa akan datang, tolong jangan salah tafsirkan setiap ape yang cuba mamy sampaikan bukan senang nak puaskan hati semua orang....bye2....

Tuesday, April 16, 2013

♥ Make Up Time - Balqis Montage Shooting @ Astro ♥

Make up time....sape yang tak suka make up kan
tapi balqis ni mmg kontra bebeno dgn mamynya
mamay mmg tak make up langsung & mmg tak de alat2 make up pun kat rumah
tapi balqis mmg suka make up
bila diorang cakap je kena make up, balqis happy betul k dapat touch up mukanya...


tenagh tunggu turn untuk make up....
mula2n ingatkan balqis takut nak pi makeup
tapi rupanya ok je selamba ikut staff2 astro pi make up, mamy & daddy balqis suruh tunggu kat bilik je...


vala vala...siap tutup2 mata lagik...suka bebenar dia...


lepas sorang2 touch up balqis
tapi touch up light2 je sbb bebudak kan dah mmg natural....
dan hasilnya....

^

















^
























^




































^



































^


tada....lepas makeup & tukar baju...
pakai baju simple je ala2 rock star gitu....
apa la fesyen balqis ni kalo pose sure kaki nak bengkok2 kan gitu...


nak main Ipad dulu b4 start shooting...
kalo nak tau, balqis mmg tak kenal mana2 artis pun
cuba la tanya...Aznil pun dia tak kenal, Jozan pun dia tak kenal
erra fazira ke, leh katakan semua artis tak kenal la
sbb balqis kurang diberi pendedahan dengan TV...
rancangan TV pun dia kurang tau selain kartun je k....

p/s syukur atas rezeki & peluang yang diberikan....mamy citer kat blog bukan nak riak2 atau nak bangga2 tapi nak tumpang citer pengalaman & jadikan kenangan untuk balqis pada masa akan datang....

Monday, April 15, 2013

♥ Weekend ke The Ikea & Terjumpa Blogger ♥

Balqis dok sibuk nak pi Smaland Ikea, so terpaksalah bawak pegi jugak....


tengah Que untuk masuk smaland....sib baik sempat dapat bakul no 30....bakul terakhir...


Smurfs 2, bakal dipawagam....


ada perlbagai promo untuk filem2 yang akan ditayangkan....


time we all kat Smaland terjumpa Eily Mam Dhiya yang cute ni....datang dari jauh tu nak pi Ikea Eily kata...


balqis nak pose plak.....


bila kita nak sampai ke Paris ye.....




adeh....spoil betul leh palk mamy tak perasan stoking balqis tak sama tinggi...








ada kete LOTUS kat GF tu k
ada satu filem pakai kete tu



filem Host rasanya....



terpaku tengok Eiffel Tower....


last pic....so semalam balqis sonot la dapat pi playground sambil mamy cuci2 mata....

weekend rasanya masa tu kejap je...tak dapat nak luangkan masa lebey dgn anak...

p/s this week balqis ada casting plak untuk wat portfolio for modeling....hope semuanya berjalan lancar....

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.