Followers

Wednesday, July 31, 2013

♥ Offer2 Ada Sape2 Nak Kirim... ♥


Offer...ada sape2 nak kirim...opis mamy dekat je dgn The Curve
balik nanti nak pi Kiosk Aidijuma nak bli tudung....

ada offer tudung bawal 2 tone RM3 je....
kalo ada sape2 nak kirim, sila pilih warna2 kat atas tu k...
postage tanggung sendiri k...mamy tolong belikan je...

nak kirim leh email ke
damia_nurin@yahoo.com

arini mamy beli, esok mamy pos...

- ORDER CLOSED -

♥ WW - Yey Dah Bertambah ♥


Suka2....nanti leh cash out....

Tuesday, July 30, 2013

♥ Damia - Sakan Melaram Kasut Raya ♥

Bli bukan semata2 untuk raya, tapi untuk casting sebenarnya
sian Damia, tiap kali casting asyik pakai kasut yang sama je...
kasut2 b4 this semua dah sendat + tak muat....
tapi bli kali ni pun rata2 banyak yang pinky2 jugak...


ni kasut terakhir Daddy belanja...
mamy ada kenan satu lagik patern
tapi we all jenis, sape kenan dia bli...sbb tu la kasut damia jadi banyak
kami mmg masing2 lain citarasa...


tengok banyak kali Nice jugak kasut Damia ni...Purple + Black

jom tengok Damia Melaram, smlm sibuk dok paksa mamy snap2 pic dia melaram kasut
penat mamy dok snap2...bukan main happy lagik dia...


sibuk nak pose dengan Trolley beg raya dia jugak k...mentang2 baru bli...


Kasut Pertama....



Kasut ke2 
ala2 ballet gitu...
mamy yang bli ni....




kasut ke 3...
haq ni Daddy yang kenan bli, 
kalo warna selain Pink, mmg daddy la yang kenan & beli...



kemain anak dara ni kan...


Ke 4...

ni pun daddy yang kenan, bli terus bayar
sekali mamy tengok...ayaq...kasut ni sama cam kasut mamy dah bli b4 this...
tapi daddy bli size besaq sikit dari mamy, so leh pakai lama sikit kasut ni...




ni yang ke 5
mamy beli time Jcard aritu kat 1 Utama....
kalo warna pink mmg mamy la yang belikan...




ke 6,
 ni la kasut yang sama dgn putih tu
mamy dah beli kat The Curve aritu
then daddy leh plak terbeli design yang sama plak kat Jusco aritu
sib baik bukan warna sama...




yang ke7
daddy bli...




kasut raya Damia....
leh la pakai sampai tahun depan...
aklo muat lagik tahun depan tak payah ganti

sbb last year pun mmg damia recycle kasut 2011 je...
sbb still muat lagik, this year kasi dia melaram....
kebanyakan kasut mamy beli size besaq sikit, leh tahan lama pakai sampai next year...

p/s kami anak sorang + mak pak tak suka shopping utk diri sendiri...so anak la yang untung.....
ok we all dah stop semua shopping barang raya...pi sopink Sogo, kenanga, Jusco tapi sehelai pun tak beli baju bajan untuk Damia, sbb dah sopink online direct from china dpt rege murah2...kuat betul mamy menahan nafsu membeli....syabas....

♥ Sopink Kenanga + Sogo ♥

Sambungan sopink diteruskan ke ari Sabtu...
pepagi lagik we all dah bersiap2 nak ke sopink komplek
gigih sungguh k, planning nak ke Kenangan Whole Sale City...
sbb tak pernah pegi, so nak merasa pi la...

jom tengok hasil rembatan aritu... 


3 barang je we all beli kat Kenanga yg sikit punyer jauh...
mmg tak berbaloi2 sungguh
tapi daddy puas hati la dapat jacket...


kasut ke 6 Damia...mamy belanja....sbb mmg tengah cari kasut ala2 ballet gitu
kasut tahun lepas semua dah tak muat...
kaki cepat panjang...
kasi beli besaq sikit leh pakai sampai tahun depan, untung2 leh pakai sampai raya tahun depan...


then trolley bag....daddy belanja...
sibuk nak ada beg sendiri tau anak dara ni...
tak nak ngalah, katanya lepas ni mamy & daddy share bag, 
Damia dah ada beg sendiri...
pink totap pujaan hati...

RM110 rege beg ni, kalo beli online direct from china from kawan mamy RM45 je k...
tapi anak dara dah tak sabar nak2 jugak...daddy kata beli je la...
tak pe daddy yg bayar.....baru plan nak beli from china...
tak sabar anak dara ni k..


happy la dia dapat trolley bag baru...




close up sikit....

then lepas we all ke Kenanga....ada hati nak ke Sogo naik kete k...
dan akhirnya terperangkap dalam jem kat Bank Negara....
then daddy kata, lebey baik naik komuter kalo betul nak pi Sogo...
kalo tak jenuh berejam nak pi
menghabiskan duit minyak je....

then we all pegi ke stesyen komuter kat Sentul
parking kete kat sana, then naik komuter ke sana...


Damia happy dapat naik train
see dia dah melaram baju raya + kasut raya dia
katanya mamy beli banyak, so leh la pakai sikit sblm raya...


Happy Face + Tired 


mamy beli handbag...


selaut manusia kat Sogo tu k
mmg tak tahan...so kami sopink kejap je
tu pun Damai + daddy dok tepi kat area poh kong tu


dapat la handbag mamy, tapi bukan ini handbag idaman hati
tapi ni handbag yang daddy suka, saya kan isteri Mithali...ikut je cakap suami...
so beli je la dari dok tercari2 kan...daddy dah kata cantik untuk wife dia
daddy yang belanja...

sebenarnya berbelah bagi nak beli handbag time ni
punyer la banyak handbag kat sogo
naik berpinar mamy tengok...


sebenarnya minat handbag Carlo Rino ni....tapi tak dapat kelulusan dari daddy sebab warnanya...
tapi ntah ngape tahun ni minat beg Polo plak...

dan sebenarnya jugak, mamy minat handbag polo patern kat bawah ni, aritu ada aim kat Setia City Mall, tapi tak dapat kelulusan untuk beli...




kenan habis la dengan design yang kat bawah tu....
RM208....tertelan air lioq kalo nak kuar duit sendiri (dasar kedekut)
tapi dah daddy nak belanja...so kena beli yang dia berkenan la
tapi mamy akan beli juga 1 day nanti...




then beli stoking anak dara ni
stoking budak punyer la mahal...camni pun caj RM10.90...


cantik tak? jangan la kata tak cantik, nanti takut nyesal plak beli...hu hu hu...


tengok rege Sogo letak...ada less k...


ntah betul ke tak regenya tu, bukan leh pecaya sale Sogo ni......New Arrival katanya....

pi Sogo sopink 2 barang tu je....
 penat giler la...selaut manusia bukan kat Sogo je k
kat Stesyen LRT pun ramai gilos....perh....


just pendapat mamy la, rasanya Kenanga tak best kot, baju2 yang dijual kebanyakannya mamy leh bli online direct from china & dapat price yg lagi murah...
kena beli banyak baru dapat rege murah
tu pun tak de la murah sangat mamy rasa...(eksyen sebab mamy leh dapat rege lagik murah dari tu)
kalo takat anak sorang, camne nak beli banyak2
kedai mmg banyak, tapi baju tak berapa menepati citarasa,
jangan marah ye kalo ada yg tak bersetuju, ni pandangan peribadi je...

Monday, July 29, 2013

♥ Alhamdulillah For Damia ♥

Alhamdulillah, perkara yang menggusarkan mamy tiap2 hari akhirnya berakhir dengan khabar gumbira....ari2 pun mamy semak status permohonan Damia ni..
Alhamdulillah, Damia dapat sekolah yang dekat
mamy mohon sekolah SK Subang Bestari
tapi dapat SK Sbunag Bestari 2....
dua2 sekolah ni mmg dekat dgn rumah
SK Subang Bestari 2 ni sekolah baru
baru je bukak tengah tahun aritu...

sebab penduduk ramai kan, so banyak sekolah baru yg dibuat...
Alhamdulillah sangat2 dpt sekolah yang dekat dengan Daycare, Rumah + Sekolah agama Damia...
5 minit je ke Rumah, Daycare & Sekolah Agama...


Lega rasa hati....leh tido lena....
cepat masa berlalu, my anak dara dah makin dewasa....

♥ Sopink JJ Sunway Pyrmid ♥

Last week pulun pi sopink 3 hari berturut2
sbb next week pulun wat kuih raya plak
tetiba jadi rajin kan, nak wat Almond Cookies & Cornflakes Madu....

We all start pi sopink ari Jumaat lepas...
tapi pi pun lepas Daddy solat Jumaat
daddy tak mau pi pagi, katanya, kalo pi pagi kena balik b4 silat Jumaat, mana cukup masa nak sopink kalo tergesa2 nak balik kan...
susah nak sopink ari Jumaat, sbb nanti nak kena pi cari masjid daddy nak Solat Jumaat...
so nak senang, lepas solat Jumaat baru zasss.... 


sopink sikit sorang je...
Kasut Damia yang ke 4 & 5
kasut mamy, suar daddy, kad raya untuk teacher Damia...


hasil sopingan menelan belanja RM200 lebey...
tak sangka plak that day ada Aeon Fiesta
so dapat la RM5 x 2 voucher Jusco...

RM100 keatas leh dapat RM5 voucher...


bli suar Daddy sehelai....
daddy jenis tak berapa suka beli barang sendiri
lebey suka sopink untuk mamy + Damia je...


kasut Mamy....sebenarnya bukan nak wat kasut raya pun
kasut ni nak pakai pi jenjalan je
kasut raya high heel semua recyle kasut mana yang ada je...


kasut ke 4 & 5 Damia...
haq ni daddy belanja...kasut 3 pasang kasut b4 this mamy belanja...


beli kad raya untuk teacher Damia.....


sampul duit raya Aeon...cantik2 ada 3 warna, pink, hijau & Biru


voucher RM10

berejam2 dok cari barang dalam Jusco
plan nak cari handbag mamy
tapi tak de yang berkenan, so tu je la barang yang we all beli...

mmg ramai jugak la orang time ni
kami tak round semua kedai kat sunway pun

p/s raya tahun ni, mak pak recycle je ape yang ada, tak da la serba serbi semua nak baru, banyak belikan untuk Damia je....

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.