Followers

Monday, November 25, 2013

♥ My Last Day @ Genius Aulad & Special Gift To My Teacher ♥

Cepat je masa berlalu, next year Damia dah standard 1...
makin byk cabaran yg bakal ditempuhi Damia lepas ni
registration utk next year semua dah wat
now more to preparation...
sedey rasanya bila damia bakal meninggalkan Genius Aulad kesayangan dia
2 tahun damia sekolah kat sini
banyak perkara yang Damia belajar...

next year we all kena lebey alert n peka pasal pelajaran damia
sbb dah tak de special fokus
sekolah rendah nanti satu kelas je berpuluh2 budak
GA sikit je so leh la teacher fokus sikit...
ape2 pun we all dah get ready for Tuisyen Damia......


ni ada sedikit pemberian ikhlas dari Damia utk teacher2 kesayangan dia...


gigih mamy mencari barang2 utk dibuat gift...





damia happy dpt bagi gift kat teacher dia...


ni teacher Nurin Class teacher damia....


ni Teacher Mawar...Principal Teacher Damia


ni Teacher Ita...


ni Teacher Nurin

maka tamatlah susah sesi persekolah Prasekolah damia kat Genius Aulad...
nangis anak dara ni masa last day tu...
dia syg sgt2 teacher dia...

perjalanan hidup perlu diteruskan...
so damia kena be more prepare after this untuk standard 1 nanti...

byk kenangan yg mamy kumpul masa damia kat GA dlm 2 tahun ni...
dah besaq nanti leh la mamy story balik kat damia....

p/s byk citer tertunggak...penyakit "M" nak update blog alkisahnya...

Wednesday, November 20, 2013

♥ MY COLORFUL TUPPERWARE COLLECTION ♥

Sambungan dari tak minat menjadi minat...
ni la hasil kumpul sikit2, Tupperware mamy
bukan beli sekali rap pun....
sikit2 lama2 jadi bukit....



My Collection
sedar tak sedar dah jadi banyak koleksi mamy


ni mamy wat cawan kat rumah....colorful gitu


ni Eco bottle....ada yg tecik & ada yg besaq
tumbler botol pun ada...




ni pun wat cawan...suka2


ni my peberet tupperware Rehatable...pink colour


yang ni reheat able round....green colour


3 tupperware pink


tumbler utk ais dlm freeze ada satu je...
kena beli lagik 2...


ni bekas bawang....
haq ni paling mahal Rm60 lebey satu bekas...



Rice dispenser ni paling mahal sekali la
RM216
cantikkan, siap dengan bekas basuh wash & strain nya skali...


yang ni masa join member dpt bekas ni
mamy wat bekas letak ubat...
ada dua, satu lagi nak letgo....


ni tupperware bekal damia...hijau + pink
lunch box untuk kids
yg kuning ni cantik bekasnya...letak koko crunch damia...


Tupperware Zen ni mamy suka gak
sbb warnanya cantik + menarik



ni wat bekas susu damia kalo balik kmpung...
one touch topper tu pujaan hati...
baru kumpul 2 bekas je...nti nak beli lg wat koleksi


3 tupperware peberet mamy



anak dara ni pun dok sibuk nak jadi model Tupperware k...





then ni berus utk Eco Bottle tu...


ni balance tupperware mamy kat opis...

dulu tak minat pun Tupperware ni
tapi since dah jadi member, then dah beli sikit2 jadi minat plak nak beli lagi lagi & lagi...


ni plak koleksi TUpperware khas utk Freezer Mate...



kemas teratur je Freezer mamy kan....
wat letak ikan, udang, sotong + ayam...
setiap bekas tecik tu sukat untuk sekali masak....


beli sikit2 tak terasa sgt duit yg mengalir......
happy dgn collection mamy...

sape2 nak beli leh email ke
damia_nurin@yahoo.com

mamy bagi less 10 - 20% utk setiap item...

Tuesday, November 19, 2013

♥ Blogger Event - Damia With Hi5 ♥

Event Last week....
nanti ada kesempatan mamy citer k...


mamy + damia...


Hi5 Team...
2 org je ahli lama, 3 lagi ahli baru...

antara Blogger yg join that event...
blogger yang happening + sporting...


Cynthia 


Ezna With Dania


Ros With Izzah


Liz With Tisya


Zety with Maryam


Liyana with Ammar


selain tu ada Azza, Ayu Rafikah, Mira....

later mamy citer full storynya lepas transfer gambo from Mr.Canon....

Monday, November 18, 2013

♥ Tupperware - Dari Tak MInat Menjadi Minat ♥

Dulu slalu kata, "tak minat la Tupperware ni"...
tapi bila dah sekali beli + brg2 nya cantik2
maka beratus2 duit mengalir beli benda alah ni...
ni koleksi latest "Frezeer Mate Tupperware"
elok untuk simpan lauk pauk dlm petia ais supaya sentiasa segar...


puas hati freezer mamy now nampak tersusun cantik je...kemas + teratoq..


bekas2 kecik ni mamy letak ayam, ikan, udang, sotong
untuk sekali masak setiap bekas...
so bila nak masak kuar kan je setiap bekas tu...kuantitinya mamy dah siap2 agih2kan...


bekas2 besaq mamy letak Nudget, sosej, ikan besaq2...daging burger...


kemas kan freeze kak ton....suka tau...
now dah banyak koleksi tupperware yg mamy beli
bukan beli sekali rap pun...kumpul sikit2 tak terasa la duit yg mengalir...
now semua tipuware mamy dah transfrom ke Tupperware...

nanti mamy share koleksi tupperware yg mamy ada k...
cute2 semaunya...pantang tengok katalog, ada je mamy nak beli...
sikit2 kumpul lama2 jadi banyak la kan....

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.