Followers

Monday, December 30, 2013

♥ Sebak - Damia ♥



Kejap je masa berlalu...damia dah 7 tahun, tahun 2014...
anak yg didukung, dibelai manja dah meningkat remaja...
rasa sebak plak time hantar damia orientasi sabtu aritu...
later mamy citer pasal orientasi damia k....

orientasi sekolah agama minggu depan....

Thursday, December 26, 2013

♥ Last Minute - Borong Tudung Aidijuma ♥

Mula2 plan tak nak pegi sbb dah lmbt sure tak byk stok yg tinggal
tp lepas tengok ramai yang update kata kat Bukit Jelutong banyak lg stok
so gigih jgk la terjah ke sana membeli...
tak beli banyak pun...sikit je, ada gak kwn kirim mamy tolong belikan...



arini dah rasmi yang rerama tu....
time sale je mampu beli, kalo dak regenya RM59 sale jadi RM29.50....

Tuesday, December 24, 2013

♥ Preparation For Standard 1 - Damia ♥

Entry bukan nak show off ye, tp just utk kenangan Damia...
mamy + daddy terlebey excited beli kelengkapan sekolah damia...
anak baru sorang nak sekolah kan, gini la preparationnya...
tapi kami tak beli sekaligus pun...
kami beli sikit2 je dulu....tak de la terasa sgt duit yang mengalir...


3 beg utk kelengkapan sekolah damia...satu beg lagi lupa nak snap2....


ni diantara brg2nya...
nmpk pink lg byk kan...


kain sekolah rendah Kebangsaaan damia warna biru tu...
5 helai semuanya, 2 kalin licin 3 kain biasa...
damia pakai Baju Kurung je kat sekolah rendah...
dah tak pakai skirt lagik...since dah meningkat remaja ni
harus dipupuk berpakaian kesopanan & kesusilaan gitu...
lagi pun now damia dah tak nak pakai skirt unless pakai dgn legging...
damia dah pandai rasa malu bila pakai skirt...
baju tak de lengan pun dia dah malu nak pakia kat luar, unless pkai cardigan...
teringat aritu dia pkai singlet balik rumah opah dia...
then bila cousin lelalki dai dtg, cepat2 dia pakai cardigan sbb malu...
Alhamdulillah satu perubahan yang bagus...
cuma we all plan2 nak soh damia pkai tudung bila pi jenjalan...
hope 1 day damia bertudung...perlu didik dari kecik, dah besaq nanti takut trlambat
kalo anak lelaki tak pe...pompan now kalo to sexy boleh mendatangkan bahaya...


kain sekolah agama damia....sekolah agama sesi petang...sekolah kebangsaan sesi pagi...
kain ni je kena top up lg 2 psg...kasi cukup 3 psg je...


then tshirt untuk bersukan...ada 5 lai
2 lengan pendek & 3 lengan panjang


baju sekolah...ada 10 helai...senang sikit, 5 lai sekolah kebangsaan & 5 lai sekolah agama...
2 lai beli siap, yg lain tempah kat SIL...
dah susah sgt nak cari size, yang beli siap tu pun kena alter...


then boxer damia 14 lai.......
semua pun pinky2....damia suka paki boxer...selesa katanya...


then colour pencil...2 untuk school, haq besaq utk kat rumah...
bawak haq besaq nti hilang plak...


sapu tangan beli sedozen kat mydin...senang...ha ha ha...


mewah dgn stoking, macam2 patern mamy beli...
ada yang ngam ada yg besaq, haq besaq leh simpan dulu....


botol air Minnie Mouse...ada dua, satu dah rasmi...


pencil box...2 untuk sekolah & satu untuk tuisyen...


alat tulis...sempoi je, tak cukup nti mamy add on beli kat tesco...


wallet Minnie....untuk isi duit belanja sekolah pagi + petang...


sedondon...Minnie in the house...
tahun ni semua pun nak minnie...
beg sekoalh agama, recycle beg last year...sbb masih elok lagik...


kapur kasut....dua tak cukup kot, tak pe nti top up...


suar sukan...ada 4 lai je....


untuk sekolah kebangsaan + sekolah agama...
kena top up lagik, igt nak beli kain then jahit sendiri tudung damia
since semua tudung ready made tak ngam dengan damia....
nti kita pi nagoya beli kain wat tudung ye...


kasut sekolah damia...
giler mak pkanya pulun...
haq ala2 pincess charming tu mamy yang sponser
haq ala2 superhero tu daddy yang sponser...


5 psg semuanya...tp idak la pakia semua pun, ada 2 psg cutting besaq sikit
kasut lah yang paling susah nak cari size ngam dgn damia..
sbb kaki dia size kecik...byk yang tak ngam
so kami beli je untuk spare in case ada yg koyak...


kasut pilihan daddy...Superwomen....
damia tersuka plak kasut ni...aci la girl pakai kasut ni kan...


kasut ni besaq sikit, simpan utk bulan 6 nti...sbb takut nak beli baru next time tak de plak jual size damia....so tengah byk + sale sana sini, we all grab je...


haq ni mmg ngam dgn damia...size 7 size paling tecik skali...


this one beli kat mydin...pun ngam dgn damia...leh pakai terus...


this one pilihan mamy + damia...
besaq sikit je, pakai stoking tebal leh la pkai nti


thios one pilihan daddy...besaq sikit, wat spare je la...


cukup 5 pasang kasut damia...
leh dikatakan kelengkapan hampir 100%
semua dah cukup, this coming saturday hari Orentasi kat sekolah damia....
hope damia wat yang terbaik...

rasa seronok dok membeli preparation untuk damia...
beratus2 duit melayang beli preparation school damia... 

♥ Alhamdulillah - Good Improvement ♥

Alhamdulillah, good improvement untuk damia...
tahun depan dah 7y....
Damia yang dulunya too sexy...now dah shy2 nak pkai to sexy
skirt pendek semua damia dah tak nak pakai...
dress pun tak mau pakai dah unless with legging....
t-shirt tak de lengan pun tak nak pkai unless with cardigan...
now we all tengah coaching damia untuk pakai tudung bila kuar pi jenjalan...
pelan2 ajar k, semoga terbuka pintu hati damia untuk pakai tudung...

dah lama sebenarnya daddy idamkan damia pakia tudung bila outing
tapi tak kesampaian lagik, dari usia muda ni kena didik betul2 
pakai baju t-shirt tak berlengan + skirt kat rumah je..
kalo kuar mmg tak nak pakai dah...

habis semua skirt pendek damia mamy dah letgo...
ada yang baru je beli tak sempat pakai dah letgo....
damia sendiri mmg dah tak nak pakai skirt2 camtu...

kawan2 yang ada pengalaman cara nak ajar anak pakai tudung leh la share dgn mamy....





Harta Akhirat + permata kami yang harus kami didik dengan didikan yang betul supaya menjadi anak yang solehah & mendoakan untuk Mamy + daddy....

kami bangga dengan perubahan damia...dia dah tahu menilai pemakaian dia...
Alhamdulillah....

Friday, December 20, 2013

Wednesday, December 18, 2013

♥ Borong Baju Damia ♥

Borong baju Pyjamas untuk Damia...
now dah sampai masanya untuk tukar baju bajan pyjamas lama dia
dah byk baju yang senteng + yg lehernya dah mengelebeh...
selagi leh pakai kat rumah pakai je la kan
now dah smapai satu tahap kena la tukar....
suar dah senteng, baju still ngam lagik...


beli kat pasar malam je pun...
tapi shantek2 designnya...kalo kat uptown x dpt kot rege ni...
damia suka...beli skali 10 helai....dapat murah sikit..
mamanya yang meroyan beli....anak baru sorang semua pun untuk dia la....
now damia tgh kemaruk dgn Sofia The 1st Princess
yang kiri baris pertama tu design lain sikit + cantik dr yg lain....

Tuesday, December 17, 2013

♥ Sopink Jcard @ One Utama Last Week ♥

Last week wat penutup kalinya sopink Jcard utk tahun ni
tapi kali ni aim beli barang sekolah damia je...
persiapan dh smpi ke penghujungnya...
Alhamdulillah....mamy yang semangat bangat nak beli barang sekolah damia ni k...
pi time Jcard mmg untung lar...leh dpt voucher....




hasil rembatan...



kasut ni dah lama mamy kenan...tapi syg tak de less RM42.90 jd la dah kenan grab je la


beg pilihan hati anak dara...
beg Minnie Mouse...


semua pun serba serbi Minnie mouse...


later nti mamy citer persiapan brg2 sekolah damia plak k....

p/s nowadays bz sgt2 dgn keje, dah lama blog bersawang... 

Thursday, December 5, 2013

♥ Our Holiday @ Melaka ♥

Sambungan lagik,
blah malam shopping kompleks dah memanggil2...
so we all pi jenjalan la malam tu kat sopink kompleks...


ni view from out room



dkt sesangat dgn Dataran Pahlawan...




my sweety girl...
tgk la cara dia gam kasut dia, so notty...


bergambar kenangan di lobby Hotel...


ni time we all kat Mahkota Prade
semua bear2 tu mamy kasi chance pegang je
tapi tak beli pun...










jom lyn gmbr damia pose kat area hotel












sempat lagik we all wat mini celebrate belated birthday damia...
sebenarnya dah wat pun aritu, tapi saje2 je nak bagi damia happy...


beli kek secret recipe je...
manisnya ya Ampun...


pegi bercuti kali ni mmg betul2 untuk restkan minda je....

p/s tengah aim nak pi holiday ke Tambun + Bukit Merah plak lepas ni....

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.