Followers

Tuesday, March 4, 2014

♥ Holiday @ Avillion Admiral Cove Port Dickson - Day 1 ♥

Hari pertama lepas check in....
sampai je kat bilik, cam biasa soalan pertama Damia
"biler nak pi mandi Pool"....
we all check in dalam kol 2 lebey camtu....
then solat dulu, hotel ni mmg ada sediakan sejadah + arah kiblat...
so mmg memudahkan utk umat Islam nk solat
tak payah nak call minta sejadah + tanya kiblat...

lepas tu we all zzzzzzzz dulu menikmati kesedapan tilam empuk hotel...
awal lg kan nak berendam
since cuaca kat luar pun masih panas...
so around lepas Asar baru plan nak ke Pool + beach...


muka budak tak sabo nak mandi pool
&
main korek2 pasir...


this time holiday tak byk gambar
mcm malas nak snap2 pic...
mek dslr leh tertinggal plak
so snap2 pakai hnphone je la...


ni suasa pool
besaq gak la....
tapi tmpt kanak2 ada satu je blah hujung
ni tmpt org dewasa





damia dah star berendam....


dah lepas lebey kurang sejam berendam....
kol 6 lebey kami ke pantai plak...

sesungguhnya beach tidak la berada betul2 berdekatan dgn hotel k
kena jalan kaki untuk ke Beach...
tang tu yg tak soknya...
igtkan beach dekat je dgn pool...


kena jalan dari sini nak ke Beach...dpn tu hotelnya


kat sini adaperkhidmatan sewa basikal utk ronda2 kat sekitar hotel tu...
kawasan hotel ni mmg luas


ni parking kete kat kawasan luar
kat kawasan hotel pun ada parking jugak....ada 2 tingkat untuk parking


selain cara berbasikal, ada acara memanah...
mcm2 aktiviti la leh wat kat sini


ok dah sampai kat beach time untuk main korek2 pasir...
semua pekakas korek2 mamy bawak....
happy la damia dpt main korek2





konon2 nak wat castle tp tak jadi
sbb air pasang, so tak de kawasan basah nak wat castle




petang tu cuaca redup2 je
air dah naik ke atas sikit....
ramai gak la ornag melepak kat tepi pantai sambil mandi sambil main pasir...

dekat2 kol 7mlm we all balik ke hotel...
solat maghrib bthen bersiap2 untuk dinner...

happy damia untuk 1st day
esok pun acara yg sama lah....
pantai hotel ni mmg cantik & sesuai untuk kanak2 sbb pantainya tak berapa dalam sgt
ada kerusi  & batang kayu disediakan kat tepi pantai ni untuk berehat2....

ok nanti sambung lagik k....

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.