Followers

Monday, March 3, 2014

♥ Review - Holiday Avilion Admiral Cove Hote @ Port Dickson ♥

Holiday weekend 1 March - 2 March sempenan celebrate Birthday Daddy ditaja 100% oleh mamy
sekali sekala belanja orang yang tersayangkan...
review pasal hotel ni...
hotel bertaraf 4 bintang...
rege semalam RM261 include Bfast untuk 2 orang...
murah kot mamy rasa...
sekali sekala kan...ape salahnya


Hotel ni berdekatan dgn Hospital PD...
masuk kedalam sikit hotelnya
dari tepi jalan mmg tak kan nampak
cuma nampak sign board batu je


kat PD ni ada 2 Avilion...
satu Avilion Cove ni
then ada satu lagi Avilion 5 bintang
pusat peranginan atas air...
yang kami stay ni 4 je bintang nya...


mcm biasa check in....
bilik ready awal...kami sampai kol 2.00 petang camtu...
sbb time booking mmg dah mention akan sampai around 1-2 pm...
slalu check in dlm kol 3pm kan....


ni bilik kami....bilik nombor 1209
tingkat 2 no 1209




ok ni suasana kat dalam bilik tu....
bilik ni mmg superb besaq la...
mmg luar sungguh...
ada sofa kat tepi katil tu...


ni katil...single size..bila bergabung jadi besaq la...


ni pemandangan ke pintu hotel...



ni bilik air...ada 2 pintu
pintu kat blah pintu masuk & pintu kat blah katil bilik


tak de tab mandi....frust damia...


TV....aircond jauh dari katil...
tapi mmg sejuk jgk la


ni view dari sofa bilik...sambil berehat di sofa sambil tengok tv






yg tak leh blah tu, sinki basuh2 membasuh kat tgh2 ruang bilik ni...


ada lemari, ada iron & iron board....


toiletries....cam biasa la...mana2 hotel pun lebey kurang je... 


overall pada pandangan mamy hotel ni OK je...
7/10 la kalo nak bagi....bilik mmg besaq, tp brg2 perbot bilik ni mcm dah old sikit la...
next time kita try hotel lain plak k, next time nak try Corus Paradise Hotel plak...
masih tak leh kalahkan Equatorial Hotel Melaka 5 bintang yg we all pernah stay b4 this...

ok nti sambung citer aktiviti Damia sepanjnag 2D 1N kt PD k....

3 comments:

syawalsimpsons said...

lama tak tidoq hotel ni

Sidratul Muntaha said...

anje dpt bilik yg old funiture yek?
kami dpt yg baru2
so mgm selesa masa gi ni
thun 2009 rasanya
ara dlm perut lagi

Petak Bunga said...

lama dah x g holiday...

kena g honeymoon yg tertangguh ni.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.