Followers

Monday, September 8, 2014

♥ Alhamdulillah dah selamat cabut ♥

Alkisah gigi kekal damia dah tumbuh
pnyer la risau, biasalah anak pertama kan
smua pun pengalaman baru utk mamy...
aritu ada post status kat FB minta pendapat kwn2
smua cadangkan cabut utk bg ruang gigi kekal kat blkg tu tumbuh dgn elok
so mamy call klinik gigi wat temu janji....

ari sabtu kol 2.30pm...
Alhamdulilalh damia bagi kerjasama utk cabut gigi dia tu
doktor bg 2 pilihan
1. goyangkan gigi susu biar tercabut dgn sendirinya
2. Terus cabut tp kena inject la sbb gigi tu tak goyang langsung

kalo ikutkan gigi kekal tu akan tumbuh dalam masa paling lewat sebulan
so masih ada masa lagi kalo we all tak nak cabut gigi tu
just ari2 cuba goyangkan gigi tu
sbb bila gigi kekal tumbuh, then akar gigi susu akan tercabut dgn pelahan2
tp oleh kerana kami yakin damia mmg tak akan cuba goyangkan gigi tu bg tercabut
then takut plak kalo jd ape2, so kami decide utk cabut je...

masa nak inject tu damia cam takut gak la...
tp doktor gigi ni bagus, lembut ramah & pandai tackle pesakit kanak2
Alhamdulillah cpt je selesai smuanya


ni la klinik gigi yg kami pi aritu....


ni gambar gigi kekal damia yg tumbuh tu
doktor ckp lepas dah cabut gigi susu tu, gigi kekal tu akan ke depan amik alih tmpt gigi susu tu
so mmg cukup la ruang utk 2 batang gigi kekal kalo we all cabut terus 2 btg gigi susu tu


ni info yang dikongsi oleh salah sorang rakan FB mamy
gigi susu mmg kena cabut k, supaya gigi kekal tumbuh x senget....
nak tgk gambo damia lepas cabut gigi?


tada, dah cabut 2 btg tu...
bibir masih bengkak lg sebab ubat bius td


nangis ia tgk tak de gigi
tak pe lepas ni gigi baru tumbuh k
kena jaga gigi betul2 supaya tak rosak


then dapat tempat simpan gigi ni...
1st time tgk, comey kan 


siap ada penutup lg....


good girl damia bg kerjasama....
ramai kawan2 kat sekolah dah tumbuh gigi kekal katanya...

inilah citer pengalaman gigi kekal damia tumbuh....
tq pada kengkawan yg sudi share pendapat & info...
then now mamy nak share kat kengkawan lain plak k

1 comment:

syawalsimpsons said...

dmaia mmg good gurl kan...best la comey je dapat bekas GG tu...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.