Followers

Monday, December 1, 2014

♥ Buka Puasa @ MARCHE' ♥

Arini citer pasal mkn2 je k....
tp makan2nya dah lama berlalu, since dah lama tak update blog...

bulan posa aritu we all berbuka posa kat Marche
ni kali yg ke 3 rasanya...
nak mkn slalu tak mampu, sbb mahal
skali skala leh la...brp RM tu dah tak igt la plak brp daddy byr....


Mooooo.....


dalam Marche ni ada gerai2....ada banyak jgk la gerai
ada sayur
daging
ikan
sosej
dessert
air
pizza
western food
Seafood
dan macam2 lagi...

ni contoh gmbr mamy google je...

mamy suka airnya, sbb leh pilih sndiri nk cmpur buah ape
daging pun sedap...




mkn kat Marche ni pakai card
tp sbb makan Ramadhan promotion buffet
so tak de main cop2, hanya ada cop utk air je...mkn smua benda pun leh mkn tak pyh nak cop2
sbb dah byr ikut kepala...
b4 this mkn lunch kat sini, setiap menu yg kita amik, kena bawak kad ni utk dicop
sbb bil akan dikira berdasarkan cop2 tu....


salmon bakar, peberet mamy, tapi tak elok mkn slalu...
damia mkn udang bakar....


nasi tak mau mkn, mkn ikan mamy, mkn skit je dah kenyang...


mamy mkn daging + ayam kentang putar...wei...nyam2 sedap2


ni la contoh kad yg mamy cakap td...
kalo hari biasa, setiap kali amik hidangan dia akan cop
mkn la sebanyak mana leh mkn

mamy suka mkn kat marche ni...
sbb byk pilihan leh mkn, cuma kalo time lunch leceh sikit la
sbb nak kena Q utk amik mknan....

4 comments:

aIEn said...

salmon tu nmpk sngt menarik...sy pun xpenah lg cube mkn dkt situ..b4 besalin ni harus terjah jgk ni =)

syawalsimpsons said...

SALMON...SEDAPNYA

Cik Iman said...

pergh banyaknya dalam satu pinggan! nak gi jugak laa

eiNa said...

waa.. lamenye tak jalan2 blogwalking kat sinii... dh big gurl dh balqis

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.