Followers

Friday, February 28, 2014

♥ Berat Badan Maintain U ♥

Lama tak citer pasal Damia kan...
sibuk sesangat mamynya....
Alkisah damia umur dah 7 tahun...
tapi berat badan dia still maintain 13.5kg
last year berat damia naik ke 14.5kg...naik 1kg...
pehtu dah start sekolah...penat sekolah pagi + petang
berat badan turun ke asal 13.5kg...
jenuh dah we all bg makan vitamin
doktor kata kadar metabolisma dlm badan Damia tinggi
tu yg susah nak gemuk...
jenis cepat proses & buang...


badan je tecik k
tapi malas nak jalan...
still prefer naik stroller daripada berjalan...
haru betul kalo x bwk stroller
bila penat daddy kena dukung la jawabnya...



berat badan damia ni maintain dari umur 3 tahun sampai 7 tahun 13.5kg...
ada tak anak kengkawan yg sama cam damia ni....
risau plak tecik2 kurus dah besaq nanti bam2...

p/s yey esok weekend....happy weekend u all...

Thursday, February 27, 2014

♥ Cuti2 Malaysia Early 2014 ♥

Early la sangat....dah masuk bulan March pun...
kali ni planning cuti2 ke Port Dickson je...
reward utk birthday Man "daddy" on Feb aritu...
mamy sponser 100% k....setahun sekali je kan...
hadiah utk yg tersayang...damia la lg sibuk ari2 dok tnya bila nak pi tido hotel
dok teringatkan pool & beach je kejenya
ari2 pun tanya bila nak weekend...

this time, kasi try hotel lain plak
ni je la keje kami, dok try hotel sana sini...
bila lagi nak merasa kan....
we all holiday this weekend...
birthday dah lama, baru nak bagi reward k....

kali ni try hotel Avillion Admiral Cove...




mcm ni kot biliknya....main search je k, 


ni poolnya...dekat je dgn pantai


pemandangan sekitar Hotel...

dah penat bekerja sehari...kasi reward utk diri sendiri gak...
RM261 camtu semalam include bfast...
ok la kan pricenya....
cuti2 dekat2 sini je....sbb pi pun 2D 1N....

ada sape2 pernah stay sini tak....
leh la share pengalaman kengkawan....

p/s pehtu menghitung hari holiday ke Langkawi early April....

Tuesday, February 18, 2014

♥ Rutin Harian Mamy - Super Duper BZ ♥

Mamy mmg jenis particular sikit kalo bab anak ni...
rutin hari2 dok check beg damia....
ari2 pun selongkar beg sekolah damia...
sbb nak pastikan tak de terambil brg kawan & pastikan brg damia cukup

masa awal2 sekolah dulu, ada jgk la damia bwk balik brg kawan, katanya tukar suka sama suka
leh plak main sistem butter ni ye
then mamy ckp, kalo damia suka brg cm kwn pnyerbgtau mamy
mamy belikan, tp jgn amik brg orang lain
tak baik, ape rasa kalo brg kita orang lain amik, sedey tak...

so bermula dari hari tu damia dah tak amik brg kwgkwan lagi...
sbb kalo wat lg mmg kena denda tulis nama 2 page la dgn mamy....


ni la keje seharian mamy, check beg sekolah, tgk homework...
mula2 soh damia kuarkan homework dulu
then lepas tu mamy akan check setiap buku ape yg dia belajar & latihan yg dia wat
mana yg damia salah wat, mamy soh betulkan...
pastu keje mamy dok ngasah pensil & colour damia...
check jadual damia...
we all rotate take care brg2 sekolah damia
rotate dgn daddy, at least memasing tau brg anak sndiri


tp kan yang paling tak tahan, ari2 ada je barang stationary damia hilang
katanya kwn2 amik, pinjam x pulang...
camne ek nak mengatasi masalah ni
mamy ari2 chgeck beg damia mmg dia tak amik brg kengkawan
tapi ada plak kgkwn yg suka amik brg dia...
sedey betul la, agak2 semua parent check tak beg sekolah anak2
kalo check sure tau mana brg anak sendiri mana yg bukan kan
brg damia mmg semua letak sricker & mamy tulis nama
tapi hilang jgk....dah tak tau nak wat camne...
jenuh dah ari2 dok bebel soh jaga brg sndiri
tapi still jgk hilang entah kemana...

smlm mamy try whatapp group parent class damia...
mmg ramai rupanya mngalami masalah yg sama...
stationary hilang ari2...
colour pencil hilang separuh...
so we all pakat2 amik pendekatan, semua parent ari2 kena check brg anak2 dalam beg
supaya tak termabil brg kwn2...
budak2 kan, baru nak bljr sesuaikan diri
tp kalo dinasihatkan lama2 dia akan paham
salah atau tak amik brg orang lain...

dah dekat 2 bulan sekolah ni, tp still lg jd masalah hilang barang ni...
brg2 damia mamy beli yg biasa2 je, tak de design yg menarik
tapi hilang jgk...
yg cntik2 utk kat rumah je time nak wat homework

ada sape2 nak share cita, pengalaman & tips camne nak wat ye...

p/s anak dah sekolah rendah ni, mmg bz memanjang kan....

Monday, February 17, 2014

♥ Jom Beli Produk Shaklee Harga Ahli ♥

 Adeq mamy dah lama jd ahli Shaklee....dlm senyap2 je dia tak citer pun dah jd ahli Shaklee...
now baru cerita....mamy ada beli set produk shaklee jgk
utk my mom & dad...sponser vitamin untuk mereka...

tak payah citer la pasal shaklee ni...
mmg tgh Hot skrg ni...
adeq mamy jual kat opis dia, tp dia bkn nak niaga sungguh2 pun
sbb semua kwn2 dia pun, dia bg rege ahli je...
kawan2 dia mana yg order thru FB pun dia bg rege ahli
cuma postage kos je kena tnggung sndri...

so ada sape2 nak order dgn rege ahli
leh la email kt mamy
damia_nurin@yahoo.com

dapat Shaklee rege ahli cuma kena byr Postage cost je k....

TQ




Thursday, February 13, 2014

Sedey n Sebak Bila...........

Nti mamy wat full story k....sebak plak rasanya...
Damia pun sedey sbb cukgu kelas dia pindah....

Wednesday, February 5, 2014

♥ Tudung Aidijuma White Label - Sape Nak Beli ♥




ada sape nak kirim, sila email ke
damia_nurin@yahoo.com


DAH FULLY BOOKED...TQ
1st come 1st serve...TQ

Tuesday, February 4, 2014

♥ Sesi Balut Buku Damia ♥

Dah lama tak berupdate blog ni...
punyer la malas nk update...so arini nak citer pasal balut buku damia
padahal dah dekat 1 bulan damia sekolah...
jenuh gak la nak balut buku dia, sbb byk kan...



siap semua peralatan...



b4 this ada tempah cop, tapi tak tau letak kat mana
udahnya print je lekat nama damia...





ni buku teks semua yg dah dibalut tinggal nak potong lebihan plastik pembalut tu je...

kejap je masa berlalu, dah sebulan damia darjah satu...
semua planning berjalan lancar...
damia mmg behave betul...bangga dgn anak mamy tu wlpn badan tecik molek je

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.