Followers

Monday, March 24, 2014

♥ Last Pic - Holiday @ Avilion Admiral Cove Port Dickson ♥

OK sambung balik setelah 1 minggu tak update
nak habiskan upload gambar holiday b4 this...
sebelum start another holiday next week....
sayang betul this time holiday lupa bwk camera
udahnya snap2 pkai hnphone je..

jom layan gambar damia...















mamy & damia...








this week bz siapkan keje
next week nak pi Holiday ke Langkawi...
dah siap tempat flight, chalet + kereta sewa....

p/s next trip lepas ni ke JB then Singapore plak....

Tuesday, March 18, 2014

♥ Baru Nak Declare ♥

Jadikan pengajaran tahun2 sebelum ni
mmg suka hantar last minit
time system E-Filing dah jammed, crash baru dok sibuk nak submit
org lain awal2 lagi dh submit...

tahun ni submit awal sikit, moga cepat dpt duit refund
kami tak layak dpt BRIM, dpt Tax Refund ni pun bersyukur sgt...
so kengkawan semua dah declare ke belum ye....
awal bulan March aritu dah open E-filing ni...

now tggu duit kredit masuk bank je....

p/s lg dua minggu nak holiday ke Langkawi.....

Thursday, March 13, 2014

♥ Our Holiday @ Avilion Admiral Cove PD ♥

Ok sambung ke pagi keesokan harinya
awal pagi damia dah bangun sbb mlm tu mamy dah pesan kalo nak mandi pool & beach kena bangun awal


secawan jus jambu
cam biasa, wlpn byk menu bfast
damia mmg jenis susah nak suruh mkn...


ni menu mamy
daddy nya tak smpt nak snap2


kami makan kat area luar hotel tu...kat coridor hotel
sambil tengok laut...


damia yg dah sibuk pakai jacket tak sabar nak mandi pool


tak sempat nak tukar swimming suit dah sibuk nak pakai live jacket


akhirnya damia makan buah je pagi tu...






ok pool time....
lepas puas berendam....
pi beach plak korek2 pasir



dengan geng semalam jgk
terserempak deme kat pantai




happy damia dpt korek2 pasir...


now pakai swimming suit ni nak pakai skali dengan legging
cekci katanya kalo tak pakai legging tu
soh mamy beli swimming suit lengan pnjg n labuh...
nti kita cari ye,slalu kalo jumpa sure tak ngam dengan size badan damia....


dok tepi beach smpi kol 10.00pg...

p/s Damia dh start kelas Islamic & Tahfiz this month....Alhamdulillah dia suka, semoga menjadi anak yg solehah....then next month start kelas swimming plak....selagi mampu berikan yg terbaik, kami berikan......Alhamdulillah...

Wednesday, March 12, 2014

♥ AEON Member Day @ One Utama ♥

.

13 March 2014

AEON Member Day Sale @ Bandar Utama

Exclusively for AEON Members
You are welcome to bring along 2 friends
FREE* Breakfast Sets limited to 200 sets
on 1st come 1st serve basis and 1 set per
AEON Member only
FREE* RM10 & RM5 AEON Gift Vouchers
Just present your pink or green receipt(s) on
the same day for every purchase worth RM100*
at General Merchandise Store (excluding multimedia products)
and at the supermarket, wine & hard liquor section,
La Boheme, AEON Wellness & multimedia products
respectively
*Terms & Conditions Apply
For more detailed information
please visit AEON store


Wednesday, March 5, 2014

♥ Holiday @ Avillion Admiral Cove Port Dickson - Day 2 ♥

Ok Dinner time....
dah penat mandi manda + main pasir pantai..
time untuk makan malam plak...
Damia moody sbb dia dah lapar sgt2...
tapi bila smpi kedai bukan nak mkn pun, nak minum air je...


see, soh snap2 pic pun muncung sedepa....


kes malas nak jalan...so daddy dukung sib baik berat badan baru 13.5kg...

kami makan port biasa
kedai Nashriq PD
dek kerana mamy sponser 100% holiday this time for reward  birthday daddy
so soh birthday King la yg order...


tak de ikan siakap k, sbb daddy tak suka ikan besaq2
mamy makan sikit je, sbb mamy mmg tak makan malam...



Menunya
Udang sambal Petai
Telur Bistik
Kangkung Belacan
Ayam goreng kunyit
Lala Ala Thai
Sambal Belacan


then dah kenyang makan, pi pasar malam PD plak...
saje jalan2....pehtu kami balik hotel....
this time holiday mmg berehat sungguh la
tak de JJCM sgt la...


sampai hotel kasi snap2 pic wat kenangan...


snap2 pakai baju tido je...
dah malam kan nak terus zzzzzzz.....



kembali sporting lepas dah kenyang makan...


time ni damia soh mamy snap2 pic ala2 princess gitu...
princess nak turun tangga



tu je la aktiviti kami untuk sehari....
bayak aktiviti bersantai sambil berehat2 je....

pi holiday pun penat k...

sambung next episod untuk hari kedua & check out time...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.