Followers

Monday, September 22, 2014

♥ Add in Head Rest Monitor ♥

Aritu we all add in Monitor Head Rest kat kete daddy
b4 this pasang Roof Panel Monitor kat kete mamy
that time mmg tak terpikir pun leh rosakkan roof tu
this time we all decide tak nak letak kat roof
sbb diorng akan tebuk lubang kat roof tu, tp tak de la sampai tembus ke bumbung
last time tak terpikir nak pkai head rest monitor ni
so this time try psg head rest monitor....

mcm biasa pasang kat kedai kete are Kl Festival City tu...
kejap je diorng pasang tak smpi 1/2 jam...



tada dah pasang, senang sikit damia leh baring2 tengok TV
kalo time balik kampung tak de la borink...






ni kat dalam kete mamy Roof Monitor
tak berapa ok  sbb lama2 dia akan loose...
then asyik kena tolak je monitor tu
now dah ketatkn skru tu...

total we all pasang Head Rest Monitor tu RM350 rasanya sepasang

Tuesday, September 9, 2014

♥ Gambar Raya 2014 ♥

Dah habis raya baru nak citer pasal raya aritu...
pnyer la banyak citer yg tertinggal nak update kat blog...
tahun ni raya kat rumah my Mom....
jom tgk pic2 yg ada, gambar lauk pauk tak sempat nak snap2
antara menu2 raya aritu hasil air tangan we all 3 beradeq

Laksa
Rendang Dendeng
Kari Ayam
Ayam Masak merah
Nasi Impit
Rendang Kerang

hasil gotong royong dapat lah makan puas2...
jom layan piccas plak....























gambar semua asal boley je, tak berapa ada mood nak bergambar sebenarnya....

Monday, September 8, 2014

♥ Alhamdulillah dah selamat cabut ♥

Alkisah gigi kekal damia dah tumbuh
pnyer la risau, biasalah anak pertama kan
smua pun pengalaman baru utk mamy...
aritu ada post status kat FB minta pendapat kwn2
smua cadangkan cabut utk bg ruang gigi kekal kat blkg tu tumbuh dgn elok
so mamy call klinik gigi wat temu janji....

ari sabtu kol 2.30pm...
Alhamdulilalh damia bagi kerjasama utk cabut gigi dia tu
doktor bg 2 pilihan
1. goyangkan gigi susu biar tercabut dgn sendirinya
2. Terus cabut tp kena inject la sbb gigi tu tak goyang langsung

kalo ikutkan gigi kekal tu akan tumbuh dalam masa paling lewat sebulan
so masih ada masa lagi kalo we all tak nak cabut gigi tu
just ari2 cuba goyangkan gigi tu
sbb bila gigi kekal tumbuh, then akar gigi susu akan tercabut dgn pelahan2
tp oleh kerana kami yakin damia mmg tak akan cuba goyangkan gigi tu bg tercabut
then takut plak kalo jd ape2, so kami decide utk cabut je...

masa nak inject tu damia cam takut gak la...
tp doktor gigi ni bagus, lembut ramah & pandai tackle pesakit kanak2
Alhamdulillah cpt je selesai smuanya


ni la klinik gigi yg kami pi aritu....


ni gambar gigi kekal damia yg tumbuh tu
doktor ckp lepas dah cabut gigi susu tu, gigi kekal tu akan ke depan amik alih tmpt gigi susu tu
so mmg cukup la ruang utk 2 batang gigi kekal kalo we all cabut terus 2 btg gigi susu tu


ni info yang dikongsi oleh salah sorang rakan FB mamy
gigi susu mmg kena cabut k, supaya gigi kekal tumbuh x senget....
nak tgk gambo damia lepas cabut gigi?


tada, dah cabut 2 btg tu...
bibir masih bengkak lg sebab ubat bius td


nangis ia tgk tak de gigi
tak pe lepas ni gigi baru tumbuh k
kena jaga gigi betul2 supaya tak rosak


then dapat tempat simpan gigi ni...
1st time tgk, comey kan 


siap ada penutup lg....


good girl damia bg kerjasama....
ramai kawan2 kat sekolah dah tumbuh gigi kekal katanya...

inilah citer pengalaman gigi kekal damia tumbuh....
tq pada kengkawan yg sudi share pendapat & info...
then now mamy nak share kat kengkawan lain plak k

Friday, September 5, 2014

♥ Fuyo.......Ada Berani ♥









dekat giler, kalo silap landing ni mau kena orang2 yg tengah bermandi manda tepi pantai tu...

Thursday, September 4, 2014

♥ Honda Odyssey New Model 2014 ♥

Honda Odyssey 2014...
mmg dah lama aim, tp lom berkemampuan utk memiliki...
tanam angan2 dulu k, smoga tercapai one day nti...
we all hsbd & wife mmg minat Odyssey, suka kete ala2 sporty
tp apekan daya, kete gini smua mampus milik....
kita kasi make up Cik GL daddy jadi sporty pehni ek...
baru la merasa naik kete ala2 sporty, Mr.P mamy mmg dah ala2 sporty...

jom tgk gambo ketenya...kot2 ada yg kenan leh la beli...
rege murah je sekitar 
OTR price with insurance of RM228,000 for the 2.0L EV and RM248,000 for the 2.4L EXV

errrkkkkk......nak mkn pasir pun tak leh ni....
tepuk dada tnya poket ada duit kasi angkat....


Putih smartkan, tp kalo kotor lg la smart....


haq ni Mugen pnyer, lagi sporty & mahal gilos



dari belakang dah nmpk cam Alphard




pintu jenis tolak ke tepi


ni ruang blah dalam...
agak luas jgk la, tp tak leh lawan estime & Alphard bebudak leh berlari2 di dalamnya


tgk seatnya, ada tempat alas kaki lagik...selesa kalo nak tido
tapi kalo damia suka tido baring...


cantikkan, verangan je la dulu....

kalo dpt Free lagik best kan, tp kete2 gini nak bayar road tax & insuran mmg azab la....

Wednesday, September 3, 2014

♥ Jarang Snap2 Together2 ♥

 Kami jarang gambar bersama, jarang enterprame pun
mmg jenis low profile...
daddy ni mmg tak berapa suka nak bergambar....
weekend aritu wedding BIL mamy
penat kenduri x habis lg rasanya, smlm mamy cuti berehat....
wedding wat kat dewan Bagan Serai...
meriah sungguh ye la anak bongsu kan, sure la wat lebey sikit
penutup kenduri kahwin...

so time wedding tu amik kesempatan snap2 kat tempat pelamin....
daddy plak nak snap2 time tu, jom layan gambo2 kami berdua yg disnap2
jgn ada yg termuntah tgk k...
Locing couple Uhuk2....time kenduri mmg susah nak snap2 pic dgn damia
sbb ada ramai geng kan, main je la kejenya...










sweet couple....hu hu hu....

7y together2 luv u so much...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.