Followers

Thursday, January 22, 2015

♥ Saya Dah Darjah 2 - Journey Damia Nurin Balqis 2015 ♥

Citer minggu lepas,
persiapan before damia ke sekolah untuk tahun 2015
cepat masa berlalu dah darjah 2 anak mamy ni...
this year damia request nak pkai tudung
Alhamdulillah.....tu pun last minit bgtau dia nak pkai tudung kat skolah kebangsaan
gigih Ahad tu pi beli tudung 5 lai lg utk skolah pagi...
Ahad malam isnin tu gigih mamy gosok smua baju damia...


5 lai skolah agama, sebenarnya 4 lai je, selai lagi baju sukan
tapi badan tecik sgt tak de size, so tggu ada stok baru ustazah bagi...


ni baju skolah kebangsaan
3 lai baju uniform, 2 hari lg pkai baju PJK...


Beg Frozen la ofkos hit & hot tahun lepas
kasi peluang la dia menikmati zaman kanak2 nak beg kartun kan
nti dah besar pelan2 dia pun malu nak pakai beg kartun2 lg...

Beg Frozen tajaan Daddy
Beg Winx Tajaan Mamy
ofkos beg tajaan mamy termurah RM50 dpt less 50% = RM25 jimat duit mamy


perubahan Imej bertudung damia ke sekolah Kebangsaan
daddy paling happy skali bila anak daranya dah bertudung...


 Actually tak payah beria hntr damia pun
tapi nak merakam detik2 kenangan tu yg paling indah....



ni waktu perbarisan....
semua dok dalam barisan mengikut kelas masing2
tahun lepas darjah 1 sampai 4 smua satu sesi je, sesi pagi
tp tahun ni skolah wat 2 sesi
darjah 2,4,5 sesi pagi. darjah 1&3 sesi petang

ok tu citer skolah kebangsaan
jom tgk ape plak citer skolah agama...


turun je van letak beg kat loker masing2
pastu amik beg utk mandi then amik baju skolah agama...
cer byangkan pnyer la byk baju2 bebudak transit ni
camne ek nak cari baju memasing
kalo dah besar tu sng jgk la mencarinya
kalo tecik + rendah mau terkial2 la cari baju sendiri...
so mamy pun amik inisiatif utk wat lain dari yg lain supaya senang damia nak cari baju dia....


mamy beli cloth cover kat Mr.D.I.Y...
then letak nama kat zip tu
so senang la damia nak cari baju dia...


Ni plak suasana skolah agama
damia dok kat transit skolah agama
balik skolah kebangsaan damia nak van skolah agama utk ke transit
sampai transit, makan dulu, then mandi kat tgkat atas...


awei2 dah bukak tudung, paneh katanya...

damia dah diajar berdikari start tahun lepas
dok kat transit uruskan diri sendiri
mamy so proud of u sayang
wlpn berbadan kecil, gigih dia uruskn diri
lepas makan, mandi pastu bersiap utk ke sekolah agama
kadang2 rasa nak nangis tengok anak kecil ni seawal usia ni uruskn diri sendiri
tp dari situ mengajar dia berdikari & lebey matang...


dah mandi ok nak pakai tudung



then pakai stoking...


siap, tudung mamy beli yg jenis senang nak pkai & senang nak bentuk
comey tak saya auntie


ni kat dalam kelas, byk kali dok pesan jgn dok blkg takut tak nampak
tu 2 org kawan damia.....
she so happy....ok pastu mamy balik, petang baru dtg balik pick up damia...


ok time to go back....selisih kain pun dah sampai ke depan...
tapi muka tetap comey....


masuk kete borak2 skalinya senyap....
igtkn majuk sbb kena pot pet dgn mamy pasal air kosong tak habis


close up lg


skalinya ketiduran da.....
penat sgt rasanya...




sian dia....balik skolah agama blah petang mamy soh tido dulu
nti sebelum maghrib mamy kejutkan...


kol 8 plak mamy hantar pi ngaji....


semoga terang hati utk mengaji....
sian kat anak bljr dari pg smpi mlm, tp ni smua bekalan utk dia dimasa akan datang....
belajar rajin2 ye sayang....

cepat masa berlalu kan, damia dah 8 tahun....
semoga anak mamy + daddy jadi insan yg berjaya n membanggakan kami berdua....

1 comment:

syawalsimpsons said...

mmg packed jadual damia..tp tak pe..as long dia nak, tak pe la kan...janji weekend dapat la dia rehat betoi2 kan.....baguihh la damia dapat uruskan sendiri waktu umur gini..terkenang sue dulu, mak selaloo outstation...mmmmm....mmg sendiri je la semua

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.