Followers

Thursday, February 5, 2015

♥ Bento Damia Lagi ♥

Sebizi & sesibuk & setaksempat mcm mana sekali pun mamy pagi2
still siapkan bekal untuk damia....
bertapa sygnya mamy kat Damia hanya Allah je yang tahu....
menu bekal sepanjang minggu lepas


Spaghetti utk skolah kebangsaan pagi
and skolah agama as usual menu makanan yg tak cepat basi
sbb nak mkn blah petang kan
so roti telur...petang damia nk makan yg light2 je... 



spaghetti lebey sbb damia nak mkn dgn kwn katanya... 


ni plak roti sandwich tuna skolah pagi
skolah petang roti nutella 


pehtu mamy wat mee hoon sup bebola utk skolah pagi
roti telur lagi utk skolah gama blah petang


ni menu pagi ni,
damia peminat tegar roti
nak mkn roti lagi arini, so roti telur lagi tak jemu2 dia
pisang tu peberet damia....

air kosong wajib, mamy mmg tak bekalkan air kotak
no sweet2, weekend je leh nak minum sweet2....

esk nak wat roti canai kuah sardin plak utk damia
gigih ari2 dok pikir menu ape nak wat utk damia....

p/s rasa puas hati sbb sediakan mknan utk anak.....

5 comments:

eima said...

sama la aku pun hari2 berbekal utk fahim ... smlm nape tah aku merajuk ngan fahim ckp dgn die mama dah tak nak masak bekal die .... huhuhu menangis anak bujang kesayangan tu .... nak jg mama masak .... ooo tetiba teringat ...aku marah sbb die tak masuk bekas mknan die betul2 dlm beg dan minyak masak kicap tu terkena buku sekolah die sikit....sedangkan pesan ari2 masukkan bekas mknan dalam beg plastik sblm letak dlm beg sekolah...

syawalsimpsons said...

seronok bento2 damia ni...sue aritu buat jugok..tp syawal ni bukan jenis makan banyak sgt....lagipon dia memlih makan, pening jugok..tp gigih jugok demi syawal...

Tengku Fauziana said...

selamat berbento..

*salam perkenalan..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Norma NML said...

Setuju tu..kita sebagai ibu sebaik mungkin nak bagi yg terbaik utk anak2..bertuah Damia sbb mamanya rajin :D

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.