Followers

Monday, September 21, 2015

♥ 21 September 2015 - Selamat Hari Lahir Untuk Diri Sendiri ♥

Bersyukur kepada Allah kerana Masih diberi peluang untuk bernafas dimuka bumi


Alhamdulillah Ya Allah atas segala rezeki kurniaanMu..
meskipun rasa bahagia ini mungkin sekejap cuma.. tetapi aku berharap agar Kau tidak mengambil bahagia ini terlebih dahulu pada ketika aku belum bersedia akan kehilangannya.. dan mungkin tanggapan aku salah.. sungguh aku tak tahu akan hakikat sesuatu itu.. aku mohon segala taufiq dan hidayahMu ya Allah agar permudahkan setiap langkah perjalananku.. moga-moga aku sentiasa menjadi hambaMu yg sentiasa bersyukur atas setiap nikmat yg kau limpahkan kepadaku.. syukur Ya Rabb kerana memberi peluang kepada hamba yg serba hina ini utk meneruskan hidup.. semoga dgn bertambahnya umurku, bertambah juga amal kebajikanku.. tuntunilah daku agar menjadi seorang daie yg sentiasa ada Islam dan iman di dalam dadanya, yg sentiasa bencikan kemungkaran, yg sentiasa ingin mengajak kepada kebaikan.. 
InsyaAllah, Ammiinn... 


(Credit to Google, jumpa pic kek ni kat Google)

SEMAKIN MENINGKAT UMUR KITA
SEMAKIN DEKAT KITA DENGAN KEMATIAN
SESUNGGUHNYA KEMATIAN ADALAH TARBIYAH YANG TERBAIK



Selamat UlangTahun untuk diri sendiri

Hakikat kehidupan bekalan di akhirat
Didiklah diri menjadi insan bertaqwa
Kesucian di hati keimanan bersemi
Merasa diri adalah milik Ilahi

Kau datang hanya dari-Nya
Kepada-Nya kan kembali
Nikmat di dunia ini kurniaan dari-Nya


Sempena Ulang tahun Kelahiran sy arini, sy mohon ampun & maaf kepada semua rakan2 Blog yang mengenali, mana kesilapan sy yang sengaja atau tak sengaja dilakukan, gurau yang terlebey,mungkin kdgn2 x sedar ada kata2 sy yang telah mengecilkan hati sesiapa. Maafkan lah segala kesilapan sy.

3 comments:

safurara said...

Selamat hari lahir kak~ kek tu rare! hehehe

Mama Hanim said...

happy birthday..moga panjang umur n murah rezki

eima said...

happy birthday ....

kek yg cukup menginsafkan

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.