Followers

Monday, September 21, 2015

♥ Chenta Hati Kami Tercalar - 1st Time Accident ♥

Last time kete mamy calar
kes reverse tergesel dengan tebing tepi
tak perasan masa tu
sayang betul, tapi nak wat camne, benda dah jadi





then x lama lepas tu kete Mr.Hsbd plak kena,
mmg dugaan sungguh
parking tepi jalan je, ada ornag langgar & lari
sabar je lah, nak wat camne
parking atas risiko sendiri


so hantar ke Pusat service untuk cat semula bahagian yang calar tu....


selang 2 bulan lepas tu
mamy bawak kete Mr.Hsbd pi keje
skalinya lik keje jalan jem ada plak yg langgar tepi kete daddy...
dugaan sungguh, masa 1st dulu kena belah kiri, now kena blah kanan
1st time accident, masa kena tu mmg menggigil jgk la
dah la tengah jalan jem giler depan Royal Chulan Hotel Mutiara Danasara tu
masa tu baru lik keje
lepas kena terus call Mr.Hsbd
time call dah nangis2, nangis sbb takut kena marah
padahal Mr,Hsbd x marah pun, Mr.Hsbd tnya ok ke tak, soh bertenang
mmg lawak pun ada rasanya
so tunggu Mr.hsbd dtg utk settelakn dgn org yg langgar tu

lepas deal then settle, org yg langgar tu bayar ganti rugi
lepas peristiwa tu serik nak bawak kete Mr.hsbd

lagi skali hantar pusat servis untuk cat semula....
kadang2 terpaksa bawak bila Mr.Hsbd lupa nak isi minyak kete mamy
so dengan penuh sopan dan tatasusila bawak
kalo bawak kete sendiri leh la meracing....

sekali dah kena mmg ingat sampai bila2 kan....harap ni yg pertaman n yg terakhir....

No comments:

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.