Followers

Tuesday, September 22, 2015

♥ Holiday Trip To JB - Food Review ♥

1st time sampai kat JPO
kesian kan, ornag lain dah banyak kali smpi kami baru 1st time sampai



Restoran Singgah Selalu. Terletak di Jalan Kolam Air, berdepan dengan Danga Bay tetapi di seberang jalan juga berhampiran jalan masuk ke Istana Bukit Serene. Ini boleh dikatakan tempat lepak untuk golongan muda kerana ianya agak happening dan dibuka 24 jam, waktu siang disediakan dengan pelbagai bufet makanan melayu, malam pula pelbagai seafood dan ala carte. 

credit to Sumber Rujukan Blog 


disebabkan tak pakar makanan mana yang sedap kat area JB
so we all google je la
tengok review dari blog2 lain
then lepas tu cari kat waze then jumpa kita try
ada beberapa gambar yang x tau mana hilangnya


makan malam kami singgah kat Restoran Singgah Selalu
tapi kami x leh la singgah selalu,
sbb holiday 3h 2m je
ok jom tengok menu yang kami order


cam biasa daddy penggemar tegar udang sambal petai




ayam paprik




sup tom yam
masa mula2 nak order, macam2 menu la daddy order
ada dekat 6 menu la
al maklum lah kami mmg jenis suka try & mkn lauk byk
skalinya tukang amik order tnya, order ni untuk mkn berapa orang
kami jawab mkn berdua
skalinya dia gelak, cakap banyak sgt kami order
sbb setiap hidangan tu saiznya besar wlpn kami order utk 2 orang mkn
mula2 cam x caya, skali dapat, m,mg banyak
jenuh gak la kami habiskan makanan tu


 Restoran Seri Bayu Perdana. Restoran ini terletak di Jalan Susur Larkin Perdana 2 , Larkin, Johor Bahru. Menyediakan lebih daripada 40 jenis aneka lauk-pauk masakan Melayu. Menariknya pernah memasuki rancangan Jalan-jalan Cari Makan dan juga dikunjungi artis-artis terkenal tanah air seperti Amy Search, Datuk Siti Nurhaliza, Alleycats, Jalil Hamid



Mee Bandung Abu Hanifah

Jalan Abdullah, Muar, Johor 84000
ni plak time on the way lik dari JB
hasil menggoogle jgk la ni

teringin nak makan Mee Bandung Muar




memang sedap,
siap bungkus bawak balik lagi
almaklumlah bukan slalu mai JB
then bukan senang nak jumpa makanan ori camni kan...
sop ada peluang kami try semua makanan yang direkemen orang blogger2

p/s pasni citer pasal holiday Singapore plak ye....

No comments:

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.