Followers

Monday, April 11, 2016

♥ Mengimbau Kenangan - Our Lil Hero ♥

Gambar baju ni diambil pada 22/09/2015
dan ini lah merupakan baju pertama utk Bakal Adik Damia yg mamy beli dgn kakak Damia
tiap2 hari mmg x putus2 berdoa semoga Allah beri rezeki sekali lagi untuk pregnant
dan masa baju ni mamy beli, mamy + kakak masih lagi berangan2 kot2 dpt baby....
pendek kata tak tau lagi mamy pregnant
baju ni mamy gantung kat almari bilik, mmg tiap2 malam pandang baju ni
dan akhirnya sudah menjadi suratan Illahi & rezeki kami sekuarga
seminggu selepas kami beli baju ni, mamy (+ pregnan)...
Kuasa Allah, mmg menangis dan bersujud syukur lepas dapat tau
satu berita yg dah lama kami tunggu2
mamy happy sangat2, mula2 mcm nak rahsiakan dari sape2
tp perasaan gumbira tu mengatasi segalanya
end up daddy adalah orang pertama yg tau...
dan daddy plak x leh nak control rasa happy tu
lik rumah terus cerita kat kakak, kakak punyer happy la nak dapat adik...

sejak dari tu hari2 berdoa semoga Allah pelihara kandungan, sempurnakan kandungan, permudahkan segala urusan baby dalam kandungan...
mula2 mmg ada rasa x selera makan, tp x lama kejap je dalam sebulan camtu
pastu back to normal....
dan tiap kali solat mmg x putus2 berdoa smoga kali ni dapat baby boy
ari2 berdoa tanpa jemu, wat solat hajat,
baca doa utk dapatkan baby boy...
dan Alhamdulillah, sekali lagi permintaan mamy ditunaikan oleh Allah
pada usia kandungan 4 bulan....time scan baby, doktor bgtau baby InsyaAllah boy
ciri2 boy masa scan mmg dah nmpk...Alhamdulillah
berjurai lagi skali airmata, kerana Allah tunaikan permintaan insan kerdil ini...
sesungguhnya mamy bersyukur.....

time check up mmg tiap2 bulan scan...
kakak plg xcited, tiap2 bulan nak intai adik dia...
Alhamdulillah Allah pelihara segalanya smpi ke usia 33weeks
adik berada dalam keadaan sihat & membesar dgn sempurna
semoga Allah permudahkan & pelihara sehinggan ke akhirnya....


touching plak mengarang citer kali ni...
baju ni cam more to girl kan...
tp mamy suka baju ni....
tu la kisah permulaan pregnan mamy...

nanti kita sambung citer pasal Our Lil Hero ya....

p/s Syukur atas segala rezeki yg dikurnikan untuk kami sekuarga...sesungguhnya Allah adalah yg sebaik2 merancang utk kita semua....berdoalah selalu, hanya Allah tempat kita mengadu, merintih & meminta tanpa jemu......

1 comment:

mamaarifakeem said...

Alhamdulillah... bersyukur sangat kan... K.ina pun memang mengharap sangat sangat... lps je akeem setahun, mmg plan nak preggy lg, tapi perancangan Allah yg terbaik kan..Dia tau bila nak bg rezki tu tuk hambanya.. akeem dah masuk tadika, baru rezki tu datang.. Alhamdulillah.. syukur sangat sangat.. dok mengharap girl, tp setiap kali scan baby lindung dgn kaki dia, puas doktor usik usik.. takpe, apapun jantina terima, janji baby sihat..In sha Allah..

Tumpang happy sngat sangat tuk anje, hope perjalanan melahirkan anak anak kita nanti dipermudahkan..Aminn

p/s tak sempat karang buat n3 kt blog lg pasal preggy ke-3 k.ina..huu

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.