Followers

Tuesday, October 11, 2016

♥ Alhamdulillah Loan Approved ♥

Dah lama teringin nak beli rumah atas nama sendiri
Alhamdulillah lulus jugak akhirnya...
bukan senang nak lulus Housing loan la ni
rumah mamy ni bakal siap 2 tahun lagi...
rumah ni nanti bagi kat anak2 je la...
rumah daddy utk Kakak Damia, rumah mamy ni utk Adik Danish
mamy & daddy pindah lik kampung la
beli tanah wat rumah kat kampung
kalo mamy & daddy dok pekan nti anak2 tak de kampung nak kelik...
now rumah semua harga mampus milik, bukan mampu milik
kalo beli rumah awal2 dulu dapat lah murah kan...
rumah mamy beli ni 20x70 price RM598k....

Kawan mamy beli rumah 12 tahun yang sudah,double storey RM200++ je leh dapat 2 bijik rumah rege sekarang 
tapi dulu tak de rezeki lagi nak beli rumah double storey gini
pelan2 kayuh...
now mmg kena beli, lagi lama tunggu makin mahal bukan makin murah....
tapi rumah ni nanti maybe nak wat sewakan je...

kena start menabung lagi utk beli lagi rumah

sebenarnya try & error je ruamh ni
weekend last time jalan2 tengok show house pastu terus booking
tak letak harapan pun benonya lulus ke dok...
tp Alhamdulillah rezeki mamy, lulus loan akhirnya....


rumah sekarnag mmg pattern kotak2 ye


ni show house unit....




saje soh daddy snap2 pic
nti kita leh renovate rumah camni
cantik








Alhamdulillah sujud Syukur....

2 comments:

SYANI said...

Tahniah... rumahsekarang walaupun pattern kotak tapi cantik2.

eima said...

wahhh besar tu .... mesti mahal ni ....
seronok kan dah ada 2 bijik rumah ...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.