Followers

Monday, October 17, 2016

♥ Support Breast Feeding ♥

Oh Ya lupa nak citer opis mamy dak tak dekat dengan IKEA Mutiara Damansara
bulan 6 aritu pindah ke Damansara City
mmg bercinta la jalan jem
rindudok Mutiara Damansara tu
syok k sbb dekat dgn shopping mall
opis skrg tak best, x da ape pun leh sopink

ok nak cter pasal Support bfeed
opis baru mamy memang sediakan tempat itu mommy2 wat pumping
siap sediakan 1 bilik khas


ni la namanya bilik mak2


ada meja untuk sesi megepam
dan ada katil untuk sape2 yang kurang sihat


ni plak peti ais untuk simpan stok susu masing2
ada 5 orang semuanya, pasni makin bertambah la
kami siap wat group wasap lagi untuk take turn pumping


ni stok susu mamy kat rumah
mmg gigih la wat stok untuk Danish
Alhamdulillah masih diberi rezeki utk bfeed Danish
tapi now Danish dah refuse untuk direct bfeed
so lagi cayok2 la mamy kena wat stok
Danish minum direct dari botol
mamy siap2 watkan stok ari2
so kena supply on demand, kalo tak mmg tak leh nak capai target
actually kena pumping every 3 hours
tapi kadang2 bz terskip jugak la
dah skip tukena recover la smula
sbb kena pastikan breast sentiasa kosong supaya susu boleh flow semula....

semoga kegigihan Mamy membuahkan hasil
Alhamdulillah mmg nampak perbezaaan between Damia & Danish
Damia dulu mmg mamy rasa bersalah sangat2 lah
sbb kejap sgt bfeed, tak usaha langsung utk bg bfeed
damia plak slalu x sihat masa kecik2 dulu
Mamy berharap Danish dapat bekalan bfeed semoga imunisasi badan dia lebey kuat supaya tak kerap sakit, semua ibu nak yang terbaik untuk anak2 kan....

Doakan smoga mamy berjaya bfeed Danish ye.....

No comments:

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.