Followers

Wednesday, April 13, 2016

♥ Eskrem Eskrem......♥

Eskrem yg pernah jadi final b4 this
mamy pun dok sibuk latry wat eskrem
rasa nak patah pinggang
tapi damia x berapa suka sangat, yg suka makan Daddy...ha ha ha...
percubaan pertama wat eksrem Milo + Choki2 dgn eskrem SumiJelly....
tp paras manis dikurangkan.....
tengah musim panas ni kan, daddy suka sgt la makan eskrem ni

tp now dah tak wat dah
tak larat mamy nak wat....


p/s mengimbau kenangan masa kecik2 dulu, beli ekrem kat rumah jiran...Seposen je masa tu....
paling suk aeskrem Asam boi.....

Tuesday, April 12, 2016

♥ Nilai KALORI Setiap Hidangan Makanan - Nyum2 ♥

Mari kita tengok nilai Kalori makanan peberet2 kita semua...
paling tinggi Nasi Beriyani k....
sepinggan mencecah 880 Kalori....















♥ Kasihnya Ibu....Membawa Ke Syuuurrrgaaaaa ♥

Last week, ramai tol post pulut kuning
haishhh....mak yong ni mmg pantnag la tgk makanan yg mengiurkan
mula la teringin....slalu teringin mmg hasil air tangan my mom la
so berdezup wasap my mom bgtau teringin Pulut Kuning
then on the spot jgk my mom bgtau nak watkan
weekend nti my mom datang rumah bawak pulut kuning + rendang ayam....

sangat2 terharu k....
kasih seorang mama, mmg sentiasa memenuhi permintaan anak
last time request agar2...ha ha ha agar2 pun request k.....


Alhamdulillah ari Ahad aritu dah makan pulut kuning + rendang ayam
perh,,,,bertambah demok la mamy + baby.....

♥ Aktiviti Riadah 2 beranak ♥

Since Preggy dah capai 33 weeks, mamy dah tak berapa larat nak jalan2
kalo time Kakak dulu masih gagah lagi pusing2 Shopping mall
tp time adik kali ni x larat, lain anak lain ceritanya...

Kakak damia ni pun jenis kategori suka dok rumah dari berjalan2
dia mmg malas nak pi jalan2 lebey2 lg shopping mall
so weekend dia lebey suka dok kat rumah je


kakak time weekend mmg suka main Badminton...
daddy la jadi geng mainnya 
since mamy dah tak leh nak main kan


kalo dulu slalu pi taman Metropolitan Kepong tu main badminton
now main depan rumah je....

Riadah dengan Anak...luangkan masa bersama keluarga yg tersayang....

Monday, April 11, 2016

♥ Mengimbau Kenangan - Our Lil Hero ♥

Gambar baju ni diambil pada 22/09/2015
dan ini lah merupakan baju pertama utk Bakal Adik Damia yg mamy beli dgn kakak Damia
tiap2 hari mmg x putus2 berdoa semoga Allah beri rezeki sekali lagi untuk pregnant
dan masa baju ni mamy beli, mamy + kakak masih lagi berangan2 kot2 dpt baby....
pendek kata tak tau lagi mamy pregnant
baju ni mamy gantung kat almari bilik, mmg tiap2 malam pandang baju ni
dan akhirnya sudah menjadi suratan Illahi & rezeki kami sekuarga
seminggu selepas kami beli baju ni, mamy (+ pregnan)...
Kuasa Allah, mmg menangis dan bersujud syukur lepas dapat tau
satu berita yg dah lama kami tunggu2
mamy happy sangat2, mula2 mcm nak rahsiakan dari sape2
tp perasaan gumbira tu mengatasi segalanya
end up daddy adalah orang pertama yg tau...
dan daddy plak x leh nak control rasa happy tu
lik rumah terus cerita kat kakak, kakak punyer happy la nak dapat adik...

sejak dari tu hari2 berdoa semoga Allah pelihara kandungan, sempurnakan kandungan, permudahkan segala urusan baby dalam kandungan...
mula2 mmg ada rasa x selera makan, tp x lama kejap je dalam sebulan camtu
pastu back to normal....
dan tiap kali solat mmg x putus2 berdoa smoga kali ni dapat baby boy
ari2 berdoa tanpa jemu, wat solat hajat,
baca doa utk dapatkan baby boy...
dan Alhamdulillah, sekali lagi permintaan mamy ditunaikan oleh Allah
pada usia kandungan 4 bulan....time scan baby, doktor bgtau baby InsyaAllah boy
ciri2 boy masa scan mmg dah nmpk...Alhamdulillah
berjurai lagi skali airmata, kerana Allah tunaikan permintaan insan kerdil ini...
sesungguhnya mamy bersyukur.....

time check up mmg tiap2 bulan scan...
kakak plg xcited, tiap2 bulan nak intai adik dia...
Alhamdulillah Allah pelihara segalanya smpi ke usia 33weeks
adik berada dalam keadaan sihat & membesar dgn sempurna
semoga Allah permudahkan & pelihara sehinggan ke akhirnya....


touching plak mengarang citer kali ni...
baju ni cam more to girl kan...
tp mamy suka baju ni....
tu la kisah permulaan pregnan mamy...

nanti kita sambung citer pasal Our Lil Hero ya....

p/s Syukur atas segala rezeki yg dikurnikan untuk kami sekuarga...sesungguhnya Allah adalah yg sebaik2 merancang utk kita semua....berdoalah selalu, hanya Allah tempat kita mengadu, merintih & meminta tanpa jemu......

♥ Journey My 2nd Child - Lil Hero @ 33 Weeks 6 Days ♥

Cepat sungguh masa berlalu....
dah masuk 33 weeks ++, dup dap dup dap plak rasanya
Sentiasa berdoa semoga segalanya dipermudahkan....
23hb dah start check up kat Sepital pilihan kami


mamy slalu wat pengiraan kandungan kat website Baby Centre
sape2 nak try kira leh la klik link bawah ni k


lagi satu leh click link bawah ni jgk
mamy amik dari blog

p/s Sharing Is Caring

♥ Kakak & Scooternya ♥

Wah dah lama giler x update blog, dekat setahun ada tak rasanya...
ok berkobar2 kali ni nak update blog kembali.....
lama x mendedikasikan citer kami kat blog....



Dr hari tu kakak nak scooter, pastu daddy bg challenge kt kakak dptkn markah 100% exam March then daddy beli....end up berjaya dpt 100% n pastu tuntut janji....
Sbnrnya mmg x sgka dia leh score 100% sbb slalu dpt 80++ & plg tggi pun 90++ je
Kakak oh kakak BI blh Score A++, kalo BM kdg2 cukup2 mkn je A nya.....BI lg senang dr BM katanya, BM pening sikit.
Kadang2 pikir rasa x bagus plak umpan anak2 dgn hadiah, tp kami nak dia usaha bersungguh2 utk dptkn sesuatu yg dia nak...bg dia bljr berusaha bkn main order je....

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.