Followers

Wednesday, October 26, 2016

♥ Preparation Majlis Aqiqah Danish ♥

Kelam kabut nak wat kenduri perantin Danish ni...
Harap semuanya dipermudahkan....

Dengan rasa rendah diri mamy nak jemput kepada rakan2 yang ada kelapangan pada hari berkenaan...
marilah kita bersama2 memeriahkan lagi majlis....
dup dap dup dap plak nak wat kenduri ni.....






Thursday, October 20, 2016

♥ Hoyey Baby Wearing Avenger For Danish♥

Mula2 dulu tak beli pun baby waering ni
mamy beli stroller je
tapi nampak gaya Danish lg suka dok dalam Baby wearing lg
so mmg jarang la pakai stroller
so end up plan utk beli baby wearing ni
mula2 igt leh main beli je
rupa2nya kena beli yg betul2 ada kelulusan utk kendong baby
ini akan melibatkan tulang baby...
jangan main gasak je beli k
then mahal pun tak semestinya Ergonomic Baby Carrier


kejap je danidh dok dlama stroller
pastu di amik alih oleh kakaknya



ini la Baby wearing yg mamy beli utk Danish
gambar Avenger lg...


ni gambar penuhnya
bukan ada avengar je k
macam2 design lg ada




cantik2 kan designnya...


Sape2 nak beli cam design mamy ni leh pi kat website & fb Tugeda Baby Carrier










sedikit info pasal baby wearing....
tak leh carry baby forward facing ye...
tak bagus utk tumbesaran baby....

Gambar semua Ehsan dari Mr.Google....

Monday, October 17, 2016

♥ Welfie Anak Beranak ♥

Danish Bam2 jenis suka senyum
pantang ditegur mesti menyengih je dia
mmg murah dengan senyuman betul

Mamy jarang sesangat welfie ni
malu benonya....
jom layan gambar mamy welfie dengan Danish






Danish mmg saling tak tumpah ikut muka mamy kan....
pandai baby boy mamy ni selfie k....
Danish ikut perangai mamy suka pi jalan2.....

♥ Support Breast Feeding ♥

Oh Ya lupa nak citer opis mamy dak tak dekat dengan IKEA Mutiara Damansara
bulan 6 aritu pindah ke Damansara City
mmg bercinta la jalan jem
rindudok Mutiara Damansara tu
syok k sbb dekat dgn shopping mall
opis skrg tak best, x da ape pun leh sopink

ok nak cter pasal Support bfeed
opis baru mamy memang sediakan tempat itu mommy2 wat pumping
siap sediakan 1 bilik khas


ni la namanya bilik mak2


ada meja untuk sesi megepam
dan ada katil untuk sape2 yang kurang sihat


ni plak peti ais untuk simpan stok susu masing2
ada 5 orang semuanya, pasni makin bertambah la
kami siap wat group wasap lagi untuk take turn pumping


ni stok susu mamy kat rumah
mmg gigih la wat stok untuk Danish
Alhamdulillah masih diberi rezeki utk bfeed Danish
tapi now Danish dah refuse untuk direct bfeed
so lagi cayok2 la mamy kena wat stok
Danish minum direct dari botol
mamy siap2 watkan stok ari2
so kena supply on demand, kalo tak mmg tak leh nak capai target
actually kena pumping every 3 hours
tapi kadang2 bz terskip jugak la
dah skip tukena recover la smula
sbb kena pastikan breast sentiasa kosong supaya susu boleh flow semula....

semoga kegigihan Mamy membuahkan hasil
Alhamdulillah mmg nampak perbezaaan between Damia & Danish
Damia dulu mmg mamy rasa bersalah sangat2 lah
sbb kejap sgt bfeed, tak usaha langsung utk bg bfeed
damia plak slalu x sihat masa kecik2 dulu
Mamy berharap Danish dapat bekalan bfeed semoga imunisasi badan dia lebey kuat supaya tak kerap sakit, semua ibu nak yang terbaik untuk anak2 kan....

Doakan smoga mamy berjaya bfeed Danish ye.....

Friday, October 14, 2016

♥ Selamat Hari Lahir Kakak Damia ♥

Tanggal 13 Oktober Hari Lahir kakak Damia yang ke 9
cepat je masa berlalu dah makin dewasa anak dara mamay ni
semalam mamay & daddy amik cuti plan nak bawak kakak pi Kidzania
tapi penuh plak semalam, so cancel je la, bawak kakak pi jalan2 & claim hadiah je la.....

so cam biasa claim hadiah pi Toys UR US



bagi bagi limit claim hadiah...
tak leh over limit
this round limit cant more than RM150...


mcm biasa dia mmg minat Lego
so mmg itu je lah yang dicarinya
mula2 banyak yg disusunnya
at last tinggal 2 ni je kakak tengah pilih


kasi chance la setahun hanya sekali meraikan hari jadi


ni la Hadiah pilihan dia
Elven Lego
actually mamy soh beli time nak celebrate birthday dia
tp cam biasa la tak sabo2 kan....
belikan je la

dia punyer dapat hadiah sampai tak nak makan
weekend nti kita pi KidZania ye
tu pun kalo x ramai orang, kalo ramai kita pi Zoo je la ye...

Sekian cite kakak damia
semoga kakak damia jadi anak yang solehah....]
berjaya didunia & akhirat...Aammiinn.........

Wednesday, October 12, 2016

♥ WareHouse Sale Pureen ♥

Gigih menerjah Warehouse sale pureen Sabtu lepas
punyer la ramai manusia pi warehouse sale tu
baju memang murah2 & berbaloi sape nak borong banyak
tp mamy beli sikit je since baju daddy dah terlajak membeli 


hasilnya dapat 2 beg


beli baju bajan je
ada yg selai RM3, ada yg sepasang RM6 & ada sepasang RM10
stoking tu RM3 je murah kan...
igtkan time dapat baby girl je meroyan membeli
rupanya baby boy pun sama
asal nampak cantik je mesti mamy nak beli....
perangai suka sopink baju anak2 memaang susah nak kikis....


sampai tertido2 ebab mamy ni
daddy tggu dalam kete je dengan anak2.....

dalam masa sejam sopink settle smua
Actully dah lama tak join kan diri pi sopink warehouse sale ni
almost 7y rasanya....
now back to normal rutin
asal ada baby sale je mesti nak pi
tak beli ape2 pun tak pe, dapat cuci mata pun jadi la...

♥ Sibling - Sama Tak Muka Kami ♥

Muka 2 beradik ni sama tak....
1st pic blah atas tu kakak Damia masa baby
2nd Adik Danish



Ni kakak damia masa baru lahir
2.48kg


ni plak Adik Danish masa baru lahir
4.03kg


kakak umur 2bulan


Adik umur 2 bulan


kakak umur 3 bulan


adik umur 3 bulan


ni plak latest gambar adik

yang pastinya adik lagi ebab, chubby & montok dari kakak
kakak sampai la ni selim melim....
bulan depan adik 6 bulan
dah leh start makan
x sabar mamy nak wat puri utk Adik Danish....
mesti adik suka makan
sbb nyusu pun kuat....

Semoga anak2 mamy membesar dengan sihat....

Tuesday, October 11, 2016

♥ Alhamdulillah Loan Approved ♥

Dah lama teringin nak beli rumah atas nama sendiri
Alhamdulillah lulus jugak akhirnya...
bukan senang nak lulus Housing loan la ni
rumah mamy ni bakal siap 2 tahun lagi...
rumah ni nanti bagi kat anak2 je la...
rumah daddy utk Kakak Damia, rumah mamy ni utk Adik Danish
mamy & daddy pindah lik kampung la
beli tanah wat rumah kat kampung
kalo mamy & daddy dok pekan nti anak2 tak de kampung nak kelik...
now rumah semua harga mampus milik, bukan mampu milik
kalo beli rumah awal2 dulu dapat lah murah kan...
rumah mamy beli ni 20x70 price RM598k....

Kawan mamy beli rumah 12 tahun yang sudah,double storey RM200++ je leh dapat 2 bijik rumah rege sekarang 
tapi dulu tak de rezeki lagi nak beli rumah double storey gini
pelan2 kayuh...
now mmg kena beli, lagi lama tunggu makin mahal bukan makin murah....
tapi rumah ni nanti maybe nak wat sewakan je...

kena start menabung lagi utk beli lagi rumah

sebenarnya try & error je ruamh ni
weekend last time jalan2 tengok show house pastu terus booking
tak letak harapan pun benonya lulus ke dok...
tp Alhamdulillah rezeki mamy, lulus loan akhirnya....


rumah sekarnag mmg pattern kotak2 ye


ni show house unit....




saje soh daddy snap2 pic
nti kita leh renovate rumah camni
cantik








Alhamdulillah sujud Syukur....

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.