Followers

Thursday, March 21, 2019

♥ Eskrem Unicorn ♥

baru dapat merasa exkrem UNICORN
kakak dah lama soh mamy cari eskrem ni
RM3 satu
warna cantik, tapi rasanya mcm ubat sikit...

beli kat Petronas..


Wednesday, March 20, 2019

♥ Jogging-Jogging Sesi Menguruskan Badan ♥

Ni taman ke 2 yang ada kat sekitar Taman we all...
slalu tengok org luar datang joging, tp we all tak pernah pun mai joging
so this is 1st time pegi sana utk jogging
Taman ni agak besar jugak la
ada track jogging & berbasikal







welfie dengan anak bujang...
seronok dia dapat pi Taman...

♥ My 1st Day At PlaySchool ♥

Isnin aritu, 1st day Danish pegi Playschool....
hantar yg dekat dengan rumah je
senang nak hntr & ambil
kelas start kol 8.30 smpi 12.30

so 4 jam tu dapatlah Danish belajar berkomunikasi, berkawan dan kenal dunia luar dengan kawan2

smua dok bajet Danish akan nangis
ye la dia tak pernah dok Taska sejak lahir
tapi tak sangka danish Behave and tak nangis langsung
dia happy sebab ramai kawan...




ni time kol 12.30 lepas habis class...
happy Danish bila tengok muka mamy ambil dia....

harap leh serasi la Danish kat Playschool dia
next year kita tukar playschool plak ye...

Tuesday, March 12, 2019

♥ Sayonara To Tasya @ Kyochon 1991 1 Utama ♥

Sekali lagi makan2 kat Kyochon 
bulan ni samapi 2 kali makan...
mmg kena dgn taste expecially yang pedas tu....



amik Wingette & Drumette utk 20pcs
yang ni RED PEPPER SERIES






yang ni plak version SOY Garlic Series


Crispy Rice Chicked Strip 12pcs


DakGanJeong (Soy & Spicy Boneless Chicken Pops)

memang puas makan kali ni...
slalu makan kat sini mmg tak amik nasi
makan ayam je dah kenyang...



Friday, March 8, 2019

♥ Happy International Woman's Day ♥

Selamat Hari Wanita kepada semua Wanita2 yg berada diluar sana


Pagi tadi dapat sekuntum bunga sempena Happy International Woman's Day


International Women Days 2019
#Balance For Better
Then today ada talk2 pasal woman...








Wednesday, March 6, 2019

♥ Makan2 Western Food ♥

Try makan western food kat tempat baru
Grella's Cabin
Slalu makan kat Western King kat Subang 2
kali ni tukar selera

tak nak komen panjang, cuma nak ckp
we all prefer makan kat Western King instead of Grella's Cabin...






Tuesday, March 5, 2019

♥ Road To 55kg ♥

Gigih berusaha nak selim melim
berat dulu pernah mencecah ke 75kg
wow weee berat tol, hasil dr slowly diet
now dapat kurang ke 62kg
ada lg beberapa 7kg nak kena buang
lately stop joging sbb weekend bz + kadang2 hujan
slalu kalo sempat balik keje terus pi Taman area rumah utk joging
nti nak beli basikal plak
nak joging naik basikal pusing2 taman


ni naik beskal kakak....





bukan senang nak kurus kalo nak membesar
jenuh la berusaha...
dr last year dah ajar perut makan nasi separuh
now dah makan nasi suku, suku lauk & separuh sayur
makan smua yg rebus2

pelan2 tak pe janji ada hasil

Chaiyok2...

♥ Bukit Bendera 25 Jan To 27 Jan 2019 ♥

ok lepas naik train Bukit Bendera tu
amik masa dalam setengah jam camtu
pastu sampai la we all kat Puncak Bukit Bendera
cuaca agak sejuk wlnpn ada cahaya matahari...
gayat tengok ketinggin train bila tengok dari atas


ni gambar we all kat atas Bukit Bendera



dengan semua kanak2 Ribena, teruja memasing
Damia kampung je dekat dgn Penang, tp tak pernha la smpi sini lg


ini budak mmg susah nak bg kerjasama kalo nak snap pic



ni we all masuk taman yg ada kat atas Bukit Bendera tu




dari pagi kat Bukit Bendera sampai la kol 2 lebey
Bukit Bendera ni sesuai sgt utk yg suka nak bergambar
banyak tempat cecantik untuk bergambar 

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.