Followers

Monday, April 19, 2010

Entry Penuh Aqish Masuk Wad AMPANG PUTERI SPECIALIST HOSPITAL - Part 1

Selamat pagi...kali ni mama nak wat entry penuh citer pasal aqish masuk wad ari tu...
dalam kol 8.00 malam aqish masuk wad kat Ampang Puteri Specialist Hospital...
oleh kerana demamnyer terlalu tinggi jadi mama & papa
wat keputusan untuk masukkan aqish ke Hospital...
sebelum tu mama dah tepon semua hospital
DEMC, SJMC, SMC, DSC, PMCB, PCMK, TAWAKKAL,
semuanyer wad penuh...sebab sejak akhir2 ni ramai kanak2 yang demam panas cam aqish...
so wad tak cukup...then last2 kami ke AMPANG PUTERI....
tu pun tunggu giliran untuk masuk wad....

ni la reaksi muka aqish masa mula masuk wad...
sedey sangat masa nak ambil darah untuk check denggi...
mama sampai nagis2 biler aqish cakap "mama sakit mama...sakit..."bercucuran airmata mama...papa tak sanggup nak tengok...papa dok luar...
lepas amik darah doktor drip aqish bagi masuk air sebab aqish tak nak
makan & minum....sian mama tengok tangan anak mama berbalut camtu...
mama sayangkan aqish bukan nak seksa aqish tau....
lepas habis semua proses aqish dimasukkan ke Wad tingkat 6 katil 625...
memang sedey sangat sepanjang perjalanan ke wad aqish nangis jer...cakap "sakit tangan aqish mama...."...tapi yang tak tahan tu cuba tengok aqish duduk....ada stail tu...
ni upah yang papa beli...time malam aqish susah nak tido..
maybe sebab tempat baru....
mama sayangkan aqish...mama wat semua ni nak bagi aqish cepat sembuh k
ni hari kelima kat hospital....tengah makan...papa suapkan...banyak lagik gambo tiap2 hari mama snap...
tapi tak larat nak citer...
bukan main selera lagik...lauknyer kureng sedap sangat...better goverment hospital lagi
ditemani bear2nyer
ni time tido...satu katil untuk aqish then satu katil untuk mama...
kat hospital ada playground...aqish memang asyik nak kesitu jerk....
ape2 je la janji aqish cepat sembuh k...
nampak cam sihat je kan...
ni graf suhu badan aqish...kejap turun kejap naik...
graf untuk seminggu aqish kat wad
suhu yang paling tinggi sekali 40.9...memang panas giler2 masa tu...
Ni time aqish nak check out...
papa tak mau enterprame...
so snap gambo aqish jer....
tengah tunggu sattlement bill....






Bil Hospital....gedebuk mak ai kaya hospital kan... RM5453.95

24 comments:

Liz said...

hi anje. liz ni. kita jumpa kat gatsby aritu. nice meeting u.

NOR HASMAH said...

Siannye aqish...semoga cpat sembuh ye sayang... ;)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to liz : hye...nice to meet u to...i add u dalam blog i

mummy_ayu said...

alahai..ciannya aqish..bebudak nie kalu masuk sepital kesian sebab kenan cucuk selalu..tak sampai hati nak tgk but nak baik kan..terpaksala...

Zaza Emeer said...

sian tgk aqish... alhamdulillah dah sihat :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to ibuhakim: aqish dah sembuh...tq dear

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to ayu : yup memang kesian & tak sanggup nak tengok tapi now dah sihat

Ena said...

huhu.. ciannyer..

camtu la kan perasaan kite bile anak masuk wad.. lagi2 bile tgk tang kene cucuk sane sini..

moge aqish sembuh seperti sediakala ye!

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

alahai...sianyer aqish.....tp tulah bebudak kan....tetap ceria bila dpt main walaupun sakit...

kemain lagi kaki bersilang aqish...nampak susut dah aqish...

xpelah...keluar duit lebih sikit utk aqish..

Ely Hasrul said...

alhamdulillah aqish dh sihat. kiss kiss

Unknown said...

hehe..mmg nampak cam x sakit :) btw, cucuk2 tu mmg sakit kan..sian aqish..

CkYnHaShiM said...

sian aqish...dah sihat skunk ye..alhamdulillah..

Rizziela said...

Ya ALLAH...siannyer tengok Aqish...tapi tak per...janji cepat sembuh kan..

Tapi bil hospital memang tak tahan...tapi demi anak tersayang..kita sanggup buat apa saja kan?

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to zaza : tq dear..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to ena :tq dear aqish dah sembuh sesepenuhnyer berkat doa kalian semua

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to zanna : sonot dapat jumpa zana semalam...best giler...alhamdulliaah aqish dah sihat

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to huda : yup memang sakit giler lebih2 lagik time masuk antibiotik tu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to ely : tq dear

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to ckyn : yup dah sihat...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to rizziela : yup janji anak sihat kan...tq dear

Haiza said...

wah kaki silang gitew....boleh tahan bilnya tu...kena pejamkan mata je la tgk bil tu janji anak sihat kan?

eB ezrin said...

eb takot sgt kalo gini... hu3... sabar yer....

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to haiza : betul tu...ada stail gitu

alinalan said...

sian tgk Aqish dlm part 1 & 2. mmg kalo anak sakit kt ibu la yg paling tak senang duduk & sedap hati. Risau sesangat kan.

Semoga aqish sihat & ceria slalu...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.