Followers

Thursday, February 28, 2019

♥ Aktiviti Pertama Di Penang - Bukit Bendera ♥

Lepas solat subuh semua tak leh tido
dah kena bersiap2 nak pi Bukit Bendera
kalo mamy yang wat plan, mmg semua kena ikut & sharp
so kuar dari rumah kol 7pagi
them sampai ke Bukit Bendera dalam dekat kol 8pagi camtu
sampai je terus Q untuk beli tiket


ok snap pic sebagai kenangan
yang baju Oren tu memang susah nak bagi kerjasama

yang Danish suka ikut cousin boynya
yang Damia suka pimpin chousin girlnya


My Abah & Mama
memang suka menghiburkan hati mereka berdua
ape je hajat, InsyaAllah akan cuba untuk menunaikan


ok no train nya...yang ni masa baru nak berlepas


yang ni plak masa baru smpai untuk turunkan orang


Rege tiket plak...
oleh kerana kami smua sampai awal sebelum kol 9pagi
then Q beli tiket sebelum kol 9pagi
dapat la rege promo RM3 sorang instead of RM10 per pax
Alhamdulillah berkat sampai awal2 pagi
tak tau pun sebenarnya kalo beli tiket awal dapat murah

Lepas beli tiket pi sarapan dulu kat kedai berhampiran
then lepas sarapan we all naik atas Q 
Q pun tak lama dalam 15 minit camtu je
kalo time weekend/Public Holiday/School Holiday
Q memang panjang, ada yang berejam tunggu Q nak naik train

ok next story, sambung lepas ni....

Wednesday, February 27, 2019

♥ Holiday To Penang With Family 25 Jan To 27 Jan 2019 ♥

We all satu family pegi Penang
plan pun last minit sbb abah dah lama tak ke Penang katanya
so menunaikan hajat abah tu nak melawat ke Penang
so kita setting la date untuk pegi bersama2


masa ni gambar dalam kete tunggu turn nak naik feri
we all byk kali pi Penang
sbb rumah MIL sejam je nak ke Penang


ok time ni dah naik Feri, tak lama pun Q kali ni
maybe sebab ari Jumaat so orang bekerja
pernah dulu pi time weekend berejam2 tunggu Q nak naik Feri
mmg tobat la


we all Stay kat Kondo berdekatan dengan UTM Penang
dok kat Residence Condo je
senang leh kumpul sekali semua

ni Ruang Tamu


Condo ni ada 3 bilik & 2 bilik air
memang besar, luas & selesa
cuma security ketat sikit
lawak betul masa mula2 smpi nak naik ke Condo
mmg ada lift khas untuk ke setiap unit & pintu akan dibuka ikut unit yang kita sewa
Almaklumlah tak pernah dok Condo tak tau caranya

ok ni gambar bilik ke 2 


ni bilik ke 3


and ni bilik no 1 luas sgt

bebudak mmg happy la kalo dpt berjalan kan
overalll servis mmg ok...

Next story kita sambung pasni k....

♥ Swimming Class - Damia ♥

Swimming Class kakak kat Shah Alam
2 jam seminggu
so far dah banyak improvement lar
dulu mula2 Damia takut air
now dah berani menyelam...
Good Job Damia....




amik Swimming class kat Pusat Akuatik Shah Alam...

♥ Program Permuafakatan IbuBapa Dan Guru ♥

Pada 12-Januari-2019, telah berlangsungnya 
Program Permuafakatan IbuBapa Dan Guru kat Sekolah Damia
cepat betul pihak sekolah setup event, awal tahun dah panggil


kejap masa berlalu dah darjah 6 Damia tahun ni
tahun depan dah Tingkatan 1


ni semua tarikh2 keramat untuk pelajar darjah 6


persedianna menghadapi UPSR


Takwim Program


Tarikh Perlaksanaan program

sesungguhnya Sekolah Damia mmg agresif bab2 ni
cepat betul Cikgu2 plan program untuk murid...
Hargai sangat2, semoga semua murid disekolah Damia mendapat keputusan yang cemerlang

Tuesday, February 26, 2019

♥ Borong Susu S26 Progress Gold ♥

Last week borong susu S26 Gold

Slalunya mmg ada informer bgtau
bila & kat mana ada sale susu Danish
Danish mmg kuat susu, kejenya order susu je...
sebulan 2 atau 3 kotak 1.8kg

Sekotak RM110
dulu dapat jimat masa Danish Bfeed
now dah besar...


ni informed mamy
promoter Wyeth
dia akan inform kalo ada mana sale
slalu mamy refer sini je la senang...


so weekend aritu borong susu Danish
Tesco ada wat promo
so susu ni sekotak rege asal kalo tak de promo RM135
promo paling murah slalu RM110 - RM115
tp last week paling murah RM95 sekotak
tp kena pakai voucher kat pamphlet Tesco yang boleh didapati di pintu masuk Tesco 


ada 6 jenis susu yang promo pakai voucher Tesco
salah satu S26
beli 2 kotak susu Progress / Promise  Gold
leh redeem RM30 voucher...

rege promo RM115.99 then dapat lg promo voucher
so berbaloi2 beli
promo smpi 6 March 2019
rugi plak tak amik pamphlet tu banyak2
leh la beli lg...

p/s sharing is caring

♥ My Superhero ♥

Danish punyer peel memang jauh ketara denagn kakak masa kecik2 dulu
Al maklumlah Boy kan...
mmg 360 darjah bezanya
Danish ni mmg jenis suka wat aksi stunk & tak serik2
Sementara tunggu kakak habis swimming class
Dad drop by mamy & Danish kat Tesco Shah Alam
haish berdua dengan Danish ibarat handle 3 ornag budak...





bukan mau dok diam2 kat troli tu
mau wat aksi stunt plak dia...

p/s untuk tatapan Danish bila dia dah besar nti..leh la baca blog mamy ni

♥ Test Drive Poton X70 ♥

Saje test drive, tak de plan pun nak beli
pakai je yang sedia ada...
tp tengok makin ramai yang pakai, so ape kata kita test drive...
singgah showroom kat PJ

Yang we all test drive ni Full Spec punyer...







dia punyer features memang up to date lar...
warna pun cantik shining2 gitu 
salesman sangat bagus, bagi penerangan yang details
walaupun hakikaktnya dia cam tau we all bukan nak beli

jom tengok details 







full spec RM123k++

secara keseluruhannya, features memang superb
tapi dari segi handling husband cakap
kete we all lg best...

Monday, February 25, 2019

♥ Another Farewell Lunch ♥

Makan-Makan je la kejenya...
another Farewell lunch & Lunch with Big Boss...
kali ni makan kat Japanese Food
adei tak berapa kena kat tekak
al maklumlah tekak melayu....


part of Finance Team


tak ingat dah ape nama menu ni


small2 portion







Yummy...Alhamdulillah makan free...

♥ Happy Birthday To Our Big Hero ♥

21-Feb-2019
Birthday Dadi
Danish panggil Daddy dia as "DADI"...
so mamy belanja la Birthday boy Makan2
tak tau nak makan mana sebenarnya
sbb time weekdays, terkejar2 balik keje nak pi makan...
so we all pi makan kat Aeon Mall Shah Alam je...



Mamy makan Cheezy grilled chicken
larat makan satu je, lg satu tu pass kat birthday boy


then daddy order Grilled Chicken



Damia makan Fish & Chips


air Coklet milk....


Pic dengan anak2
with Danish


With Damia


Danish with Dadi



Family Photo....
overall ok la makan kat sini
slalu kalo Birthday treat we all asyik la pi makan kat Nando's
Kali ni tukar selera plak...

Happy Birthday To My Husband
You really are too good to be true
My life wouldn't be the same without you
So here's to you
To your brilliance, your kindness, your streght, and your everlasting charm
Happiest Birthday My Love

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.